zaposlitev v državni upravi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

kkarmenca -> zaposlitev v državni upravi (2.10.2007 18:19:40)

Zanima me kaj menite o zaposlitvi v državni upravi? Kako je s plačo (zaposlitev je za svetovalca II), stimulacija, regres, napredovanje?

Kaj pa, ko se določen čas izteče, kako drugi delodajalci zaposlujejo "bivše uradnike"? Je imela že katera probleme, ko je želela menjati in je zaradi teh izkušenj v gospodarstvu niso vzeli?

tascha -> RE: zaposlitev v državni upravi (2.10.2007 19:20:27)

Jest delam v državni upravi in ti povem, da plača za svetovalca II.ni ne vem kaj. Čeprav se sliši dobro, ne pričakuj, da boš dobila več kot 700 EUR neto z vsemi dodatki in delovno dobo, pa še z dodatkom na stalnost. (no vsaj pri nas je tako). Je pa res, da je plač 5. v mesecu, pa regres v aprilu ali maju.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Z napredovanji pa je tako, da se redno napreduje po 3 letih, vendar moraš izpolnjevat še neke druge pogoje (točke z izobraževanje, letna ocena...)
Stimulacijo ti dodeli šef na podlagi dobro opravljenih oz. dodatnih nalog in pri nas znaša za tako mesto- svetovalec cca 100 EUR.

Je pa res, da se računovodstvo v javni upravi razlikuje od gospodarstva, zato nas zunaj niso najbolj veseli. Pa čeprav se imaš namen naučiti, a kaj ko delodajalci hčejo, da vse takoj znaš.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

srki -> RE: zaposlitev v državni upravi (3.10.2007 7:18:59)

Ti je že tasha vse odgovorila.

Plača je redna, to ja, pa regres je tudi.

Še vedno pa je boljše taka služba, pa četudi res mogoeč slaba plača, ampak boljše kot nič.

Nika v službi -> RE: zaposlitev v državni upravi (3.10.2007 8:00:15)

Jaz sicer nimam osebnih izkušenj z javno upravo, ampak bi rekla, da je tudi od tipa človeka odvisno. Jaz bi bila v nekem rigidnem sistemu, kjer nimaš nobene vpliva na odločanje, čisto nesrečna. Pa pomanjkanje kreativnosti.... uf, ne, ni zame.

Je pa generalno to nekoliko bolj "varna" zaposlitev, plača pa res ni ne vem kaj - ampak spet kakor za koga. Zame je to pol manj, zato pač nikakor ne pride v poštev.

Stran: [1]