mojca345 -> RE: kaj bi storile ve (6.10.2007 22:14:17)
|
ma pucne, sej vse gre, a veste. stisne se zobe in gre. otroci odrastejo če hočemo ali nočemo, ne. eidno glavno vprašanje ki si ga sama zastavljam je " KAKO ?" kako odrastejo ? sem mu nudila vse kar je potreboval, ne kar sem lahko ? sej vem naši sončki, so res ta pravi sončki, ampak vseeno je dvom, strah prisoten. danes sploh, ko so stanovanja draga, služb je malo, plače so nizke. vse se draži. potem je še samo otorški nasmeh tisti, ki te spravi v dobro voljo in ti daje smisel v tem krutem svetu. a vseeno, otrok je človek za sebe. ni njegov namen, nas spravit v dobro voljo, on to počne ne vedoč. pa sej se najbrž tudi same sprašujete in pogrešate stvari, ki vam jih vaši straši niso dali. jaz vsekakor vem, kaj so nareidli narobe in vsekakor delam na tem, da popravim pri sebi njihove slabe načine vzgoje, ki so jih prenesli na mene. no ja jaz bi na tvojem mestu, vzgojila tvojega prvega otroka. 9 mesecev je še tak mali pikec. čaka te še vrtec in njegov jok in tvoj jok ob poslavljanju. saj za sebe vem, da bom imela razliko na 3 leta. toliko, da hodi, da je iz planic, da kaj že pove. pravijo, da otroka vzgojiš in mu daš vse v prvih 3 letih. vrnitev v službo bi bilo pametna ideja ! da nadaljuješ z grajenjem svoje kariere, da ti teče delovna doba, da dobiš plačico vsak meesc. pa tut če sam za 4 urce na dan. neki ! verjemi mi, da bo otrok zrastel, ta prvi, potem pa še ta drugi. pol se boš tolka po glavi, ker boš težko dobila službo. prvič boš starejša, z malo delovne dobe, imela boš sicer 2 otroka, ampak a ti misliš, da šole kej dajo na to al kaj ? Sama veš, da so še kako pomembne izkušnje in izobrazba. drugič boš tako dolgo odsotna od svojega dela, da boš padla ven iz tega. to pa ni dobro ! sploh v šoli, ko rabiš dobit izkušnje in sistem, da znaš z otroci. delo z šolskimi je vsekakor neki drugega kot z predšolskimi. veliko več načrtovanja. sej bosta pa itak vidla, kako se bo življenje samo odločilo, kok hitro boš zanosila. mogoče bo trajal, pa boš vmes, se hotla potem že zaposlit. itak se ljudje neki odločamo skoz, pol pa itak life čist po svoje. to ti govorim čist dobronamerno, ker vem kako težko je pridt nazaj v službo, jo sploh dobit, sploh ko si starejši. ene ženske samo delajo za svojo kariero in z tistimi potem nimaš šanse. ker bo bolj kvalificirana. treba je nadjt vmesno pot in si ne zapirat vrat, ker jih boš še rabila. verjemi mi !
|
|
|
|