Umapuma
|
IZVIRNO SPOROČILO: lino NA POOOMMOOOČ. Alkohola sicer ne konzumiram, se pa zgodi, da od časa do časa pride družba skupaj (cca na 14 dni-1mesec) in se nekaj malega spije... Preden sem naredila test, smo imeli takšno druženje in lahko samo upam, da še ni bilo ubogega bitjeca. Ker sem kadila že cca. 15 let, pa mi je zelo težko prenehati kaditi. Včasih sem skadila škatlo na dan, odkar pa vem, da nisem sama, pa približno 5 cigaret (od 3-6) Namen imam popolnoma prekiniti, vendar pa ne vem, ali je zdravo kar naenkrat prenehati, oziroma so mnenja prijateljev,... deljena - nekateri me obsojajo in nekateri pravijo, da ni hudega, če sem zmanjšala in imam namen opustiti...Sicer sem kadila tudi v prvi nosečnosti cca 5-10 cigaret (bila sem zelo mlada, zato prosim, ne me obsojati) ampak hvala Bogu, bilo je vse o.k.. Problem je, da sem sedaj kar za desetletje starejša in zelooooo panična, da ne bi bilo kaj narobe... Prosim za nesvet. No, jaz sem tudi bila kadilka cca 13 let. Minimalno škatlo dnevno. Stara sem 30 let. Za nosečnost sem izvedela še pred izostankom menstr. - pa sem naslednji dan pretrpela. Dejansko nasvet: Trma, trma, trma... 3 dni zdržiš, pa verjemi, da ni več panike. Nikakor nisem tip ženske, ki bi solila pamet - sem pa mnenja, da tega res ne potrebuješ. Vse je v glavi, odvisnost je pa odvisnost :) Tako alko kot cigareti, travca... tablete.. itd. Jaz imam v glavi, da ves ta dim posrka otrok, posteljica - kar se ob porodu vidi (barva posteljice..). Vsa ta nakladanja o odtegnitvenih težavah - to čutiš ti, ne otrok. Nisem zdravnik, sem pa veliko prebrala na to temo. Lahko pa poskrbiš, da svoje razvade ne prenašaš na otroka. Verjemi, da se splača potrpeti, sama si pa nikoli ne boš mogla odpustiti, če bo kaj narobe.. Dejstvo je, da noben nasvet ne pomaga, ker je vsaka ženska unikat. Vse lahko škodi ali pa ne.. Moj nasvet je, da se odločiš - danes zadnji dan kadim, ne pa da čakaš in se tolažiš še en teden. Tvoj otroček raste vsak dan :) To ti pač svetujem, ker sem razbrala, da boš tako ali drugače razvado opustila. Jaz sem bila noseča 2-3 tedne (sedaj 5-6 tednov) in sem zeloooo srečna, da sem takoj opustila razvado. Dejstvo je tudi, da se otroček nekje v 4 tednu ugnezdi v maternico ane :) Torej mu dejansko nisem še nič škodovala, hehe Zase pa vem, da sem tako veliko bolj mirna, tako, da se na tuje "nasvete" požvižgam. Srečno, lp
|