|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Lupinica ali kosara?
2.10.2007 14:34:44   
barbaramtz
Cau!

V teh dneh se selim v J.Ameriko in razmislam, da bi tukaj kupila Quinnya (Speedy) in ga vzela sabo. Rok imam aprila. Ker je tam podnebje cez vse leto vlazno in vroce (pozimi malo pod 30, poleti pa 40 in se cez), me zanima kaj bi ve raje kupile, ce bi izbirale, lupinico in kosaro? Vem, da lupinica ni ravno super za novorojencka, ker mora otrok lezati na zacetku v ravnem polozaju, ampak kosara se mi pa tudi zdi prevroca za v tako podnebje! S tisto streho in stranicami se mi ne zdi cist nic zracna.
Odlocam se za eno ali drugo, ker obeh stvari ne bi trogala na letalo.
Kaksne so vase izkusnje? Kaj bi naredile na mojem mestu?

Upam, da nisem prevec zakomplicirala...:)
Hvala za odgovor!!!

Lp, B.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Lupinica ali kosara?
2.10.2007 14:40:57   
ajdaN
Definitivno košara! Tako zaradi ravne podlage, kot zaradu tega, ker bo user posted image  MANJ vroče v njej!

Veš kako reveži švicajo poleti v lupinici?! Ves tisti stiropor in plastika za hrbtom!

V košari ima pa lepo zračno, lahko miga, brca, definitivno je veliko bolj udobno! Pa tudi večina košar je že narejena tako, da ima v dnu luknjice, ki jih lahko odpreš ali zapreš in še tam pod hrbet pride hladen zrak.

Za moje pojme sploh ni za razmišljat kaj kupit!

(odgovor članu barbaramtz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2007 14:41:11   
BLAŽIKA
Jaz sem vsekakor za košaro. Imajo sedaj že takšne košare da imajo zračno dno. Se mi zdijo bolj praktične kot pa jajčka.Imaš pa tudi takšne košare , da se potem naslon dvigne in je kot jajčka.

Moja punčka je moja največja sreča.

Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2007 14:46:34   
MarijaPo
Odgovor je IN, ne ALI!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2007 15:00:31   
Anonimen
Sam lupinco itak nujno rabiš, k verjetno se boste kej z avtom vozili al neuser posted image

Košare pa ne rabiš če maš voziček k se naklon čist poleže.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2007 15:01:50   
principessa
Hmm a avtomobila ne boš imela tam??? Ker brez jajčka pri nas ne gre... Sploh za v trgovino in krajše relacije je jajček pri nas nepogrešljiv. Jaz bi na tvojem mestu kupila oboje, rabljeno košaro (ker se res ne uniči in jo brez skrbi lahko uporablja več otrok) in pa nov jajček. Res pa je problem to vlečt s sebojuser posted image .

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2007 15:13:34   
ajtak
Tudi jaz bi ti bolj priporocala kosaro. Vendar kupi taksno s trdim dnom, ki je hkrati tudi avtosedez (se lahko fiksira v avto) in se ji tudi spreminja naklon.
Tudi za user posted image  ni fino, da so non-stop v lezecem polozaju (prvi mesec ze, potem mu je pa treba zacet hrbtisce malenkost dvigovat), ker drugace jih ne zanima svet okrog njih in nimajo interesa, da bi dvigovali glavico- to pa posledicno pomeni slabse vratne misice in kasnejse drzanje glave.

Take lupinice vem da ima JANE ali pa CHICCO.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu principessa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.10.2007 15:19:40   
ajtak
FOTKE PA NAJDES TU:

http://www.jane.es/seguretat/index.php?fuseaction=capazopro

user posted image  Mislim pa, da se chiccotove ne da narocit posebej user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.10.2007 15:31:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

Odgovor je IN, ne ALI!

Se strinjam.

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.10.2007 15:51:22   
ajdaN
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak
Tudi za user posted image  ni fino, da so non-stop v lezecem polozaju (prvi mesec ze, potem mu je pa treba zacet hrbtisce malenkost dvigovat), ker drugace jih ne zanima svet okrog njih in nimajo interesa, da bi dvigovali glavico- to pa posledicno pomeni slabse vratne misice in kasnejse drzanje glave.

A se ti hecašuser posted image ? Kdo ti je pa to rekel?! Novorojenček mora bit vsaj nekje do 3m na ravni podlagi, boljše pa še dlje. Šele potem mu lahko malo dvigneš naklon. Svet okrog njih pa verjemi, da jih zanima v vsakem primeru! Pa kravce user posted image  verjetno tudi pasejo ane? In si s tem krepijo mišice, ne pa da mu pri 1m dvigaš naklon!

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.10.2007 16:32:32   
barbaramtz
Se pravi, da je bols kosara... Avto seveda imamo, tako da ce se odlocim za kosaro, bom avtosedez kupila dol. Da bi vozicek kupila tukaj, sem zacela razmisljati po priporocilu prijateljice, ki je zelo zadovolna s Quinnyem. Tam so pa vozicki vecinoma se drazji in (vsaj zgledajo) manj kvalitetni.

Hvala za odgovore!

Lp!

Neposredna povezava do sporočila: 11
2.10.2007 18:33:10   
principessa
Fajn je samo, da kupiš takšen jajček, ki paše na voziček, v tem primeru Maxi Cosiuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2007 18:41:14   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: ajdaN
A se ti hecašuser posted image ? Kdo ti je pa to rekel?! Novorojenček mora bit vsaj nekje do 3m na ravni podlagi, boljše pa še dlje. Šele potem mu lahko malo dvigneš naklon. Svet okrog njih pa verjemi, da jih zanima v vsakem primeru! Pa kravce user posted image  verjetno tudi pasejo ane? In si s tem krepijo mišice, ne pa da mu pri 1m dvigaš naklon!

Lej, pisem samo to kar je pediatrinja rekla kolegici ko tamala pri 4. mesecih se ni hotla glave drzat...
Sej to ne pomeni, da mora bit v sedecem polozaju! Ravno toliko, da je malo dvignjena glavica... Poznam tudi user posted image , ki so full bruhali pa so mogli met ze pred 1 mesecem dvignjeno vzglavje.

Vem pa ne!! Ker se nimam svojega otroka tako, da ce pisem bucke me kar popravite!! user posted image

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.10.2007 19:44:50   
lorch
Ajtak tudi jaz sem slišala tako kot ti, da je dobro malo podložit ampak ne ravno v sedeči položaj. Poznam fantka, ki ga niso čisto nič podlagali  in je bil strogo na ravnem pa pri malo manj kot petih mesecih še vedno ne drži dobro glavice, zdaj pa hodijo na terapije in razgibavanja. ravno to so jim omenili v posvetovalnici, da bi bilo dobro otroka več podlagati in vzpodbujat k dvigovanju glavice, da si okrepi vratne mišice.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.10.2007 20:56:45   
Naja30
Ma ne dvigovat nivoja v vozičku tako majhnim dojenčkom. Če hočete, da gledajo okoli sebe, jih pa vozite v lupinci. Sploh pa blazine ne smejo imet, no tako sem jaz slišala. Ker se lahko zadušijo.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.10.2007 21:56:45   
Anonimen
Oboje.

Neposredna povezava do sporočila: 16
3.10.2007 17:18:28   
ajtak
IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Ma ne dvigovat nivoja v vozičku tako majhnim dojenčkom. Če hočete, da gledajo okoli sebe, jih pa vozite v lupinci. Sploh pa blazine ne smejo imet, no tako sem jaz slišala. Ker se lahko zadušijo.

user posted image , kok sem nesrecna ko nobena ne razume...
Ne govorim o blazinah. te lupinice imajo en tak "srauf", in ko ga zavrtis se naslon dvigne za par stopinj to je vse.
Se vedno bolj zdravo kot lupinica kjer so se nogice mal dvignjene.

17.11.2007 Tjaš
24.4. 2011 Kaja

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.10.2007 17:55:15   
Majchi
barbaramtz, lahko pa kupiš kakšen drug voziček, ki se čisto poleže in potem ne rabiš košare. Dokupiš samo še lupinico.
Ampak Speedy se men se zdi ne poleže čist do dol, a neuser posted image ? Če ti je ta voziček tok všeč, potem raje kupi oboje.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.10.2007 20:20:43   
ajdaN
IZVIRNO SPOROČILO: ajtak
user posted image , kok sem nesrecna ko nobena ne razume...
Ne govorim o blazinah. te lupinice imajo en tak "srauf", in ko ga zavrtis se naslon dvigne za par stopinj to je vse.
Se vedno bolj zdravo kot lupinica kjer so se nogice mal dvignjene.

Dobro vem o čem govoriš - smo imeli JANE košaro z ravno to funkcijo in je nismo uporabljali. Košara je mišljena kot košara, če gledaš tisti naklon ki potem nastane, se pa prelomi ravno na sredini kjer je hrbtenica. Tudi če dojenčka položiš tako, da ima ravno ritko tam, verjemi da user posted image  2x pobrca in ima sredino hrbtenice ravno v luknji - res "zdravo"user posted image . Potem je pa že boljše, da se vozi v lupinici, kjer ima vsaj podobno lego kot v trebuščku, kot pa ves skrivljen v košari. Pa tudi rob košare je tako visok, da kljub temu ne vidi čez, razen če ga res krepko dvigneš!

Naslon se je pa pri naši dvignil vse do kota cca. 45 stopinj.

(odgovor članu ajtak)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.