Anonimen -> RE: fižolova juha (2.10.2007 12:57:13)
|
Poglej med recepte na RR-ju,je napisan recept. Drugače pa,jaz sprešam fižol,čez sito,zalivam z vodo v kateri se je kuhal,nekaj celega prišparam,da ga dam nazaj v mineštro,dodam vodo po potrebi.Izberem kakšne dobre kosti za glodat(suhe svinjske)ali pa šnito pancete ali pa krajnsko klobaso.Popopram,dodam lovor in nekaj strokov česna,posolim po okusu,pokuham toliko časa,da se suho meso skuha,nato zakuham makarončke(tamajhne ali pa nalomim špagete)Čisto na koncu zabelim z prežganjem. Na olju popražim malo čebule,ko je prepražena jo poberem iz olja in olje poprašim z moko,popražim ampak na svetlo,zlijem v mineštro,par minut pokuham in minesštra je narejena.Moji imajo radi malo bolj gosto.
|
|
|
|