fižolova juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Sandra* -> fižolova juha (2.10.2007 12:46:29)

Kako jo naredite? Imam skuhan fižol, sem ga danes zjutraj kuhala, zdj morm pa juhico narst.

Anonimen -> RE: fižolova juha (2.10.2007 12:57:13)

Poglej med recepte na RR-ju,je napisan recept.
Drugače pa,jaz sprešam fižol,čez sito,zalivam z vodo v kateri se je kuhal,nekaj celega prišparam,da ga dam nazaj v mineštro,dodam vodo po potrebi.Izberem kakšne dobre kosti za glodat(suhe svinjske)ali pa šnito pancete ali pa krajnsko klobaso.Popopram,dodam lovor in nekaj strokov česna,posolim po okusu,pokuham toliko časa,da se suho meso skuha,nato zakuham makarončke(tamajhne ali pa nalomim špagete)Čisto na koncu zabelim z prežganjem.
Na olju popražim malo čebule,ko je prepražena jo poberem iz olja in olje poprašim z moko,popražim ampak na svetlo,zlijem v mineštro,par minut pokuham in minesštra je narejena.Moji imajo radi malo bolj gosto.

ema79 -> RE: fižolova juha (2.10.2007 13:33:51)

Na olju prepražiš čebulo in česen. Dodaš na koščke narezan paradižnik (al pa kr iz tube). Še malo dušiš. Zaliješ z deci vode. Nekaj fižola spasiraš z vilicami in ga daš v ponev k čebuli. Pol ga jst dodatno še spasiram s paličnim, ni pa nujno. Dodaš še preostali cel fižol in še zaliješ z vodo. Dodaš lovor, sol in poper in kuhaš še 5 min. Nato dodaš testenine in ostale začimbe (po želji). Kuhaš še toliko, da so testenine kuhane. Jst ponavadi zraven skuham kkšno klobaso ali pa reberca.

mojsoncek -> RE: fižolova juha (2.10.2007 14:27:47)

Tako nekako kot neva6, s to razliko, da jaz dodam se malo zelenjave (grah, koruza, korenje... no, malo naberem iz zmrzovalnika).

eya -> RE: fižolova juha (2.10.2007 19:31:56)

Jaz pa obvezno dam od začimb še šetraj.

Stran: [1]