JASNA D -> ritem pri dojenju (3.12.2004 13:02:23)
|
Sem že na dolgo napisala, pa je šlo vse v božjo m..., ker nisem bla priklopljena na net, ko sem pritisnila "vpiši", zdaj bom pa skrajšala: Razmisli kaj ti bolj odgovarja in naredi tako, da ne bo dete za zaslužen obrok prikrajšano. Vsak detek je samosvoj in poseben, vsak ima svoje potrebe. Moji izkušnji sta pa sledeči 1. izkušnja (sinko): mama se gre dojenje po želji otroka. otrok kar naprej na zizi (tudi po 45 minut), kar naprej jokav, nobenega pravega spanca čez dan, ponoči zbijanje na 2 uri. Ker pametna mama misli, da je njeno mleko fuč, mu začne pri 1 mesecu dodajat umetnega. Otrok še kar naprej isti, še naprej poliva, še naprej ne spi itd, vse do 9. meseca, ko se je nehal dojit. 2. izkušnja (hčerkica): mama se že pred rojstvom hčere odloči, da bo ravnala drugače - uhvati ritam in gremo naši. Že v porodnišnici mama pazi na to, da se babika lepo naje, pošteno podre kupček (2 X zaporedoma) in jo malo pocartlja in odloži. Ko jo prinese domov, jo v dveh dneh navadi na dudo in glej ga šment - punca potegne tudi do 4 ure brez vmesnega dojenja, lepo spančka, lepo napreduje. Pri 1,5 meseca ponoči spi že tudi do 6 ur, polivanja skorajda ni - če smo bolj aktivni (vožnja v avtu, obiski, ko jo vsak malo pogleda z rokami) malo poliva. Sedaj je stara 2 meseca in mama še vedno vztraja pri ritmu. Se pa res kdaj zgodi, ko je gužva, da ji smes dam mal za pocuzat, ampak to je redko, ker se to vmesno cuzanje takoj pozna in potem bi mala navihanka, to kar še drugi dan prakticirala. Tako da raznoraznih nepotrebnih obiskov pač ne želim sprejemat. Punčka se še vedno samo doji, flaške s čajem pa noče več (jo je samo kakšen teden šmirglala). Tako smo vsi bolj zadovoljni... Drugače pa še enkrat poudarjam, vsaka tako, kot paše njej in njenemu :duda:! Uspešno dojenje vsem mamicam in njihovim :duda: Jasna P.S.: vidim, da nisem nič skrajšala.......
|
|
|
|