|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi pregled v 11.tednu
2.10.2007 10:02:53   
Soncnica Sandra ***
Zdravo punce!
Za vas imam eno vprašanje, in sicer je to moja prva nosečnost, prvi pregled pa imam konec 11.tedna. Pravijo, da dr. Igličarjeva v Škofji Loki tako običajno prakticija, ter da imajo kje drugje tudi še kasneje prvi pregled, vendar jaz si ne morem kaj, da me ne bi skrbelo. Predvsem me skrbi, da bi potem zamudila pregled za NS, ker ne vem koliko časa se čaka kje na ta pregled. Ima katera podobne izkušnje?
Hvaležna bom za vse odgovore.
Pozdrav vsem srečkam user posted image  in vsem ostalim

Sandra

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prvi pregled v 11.tednu
2.10.2007 10:11:04   
taja83
Živijo!

Ta tvoja G. pa ful pozno izvaja prve preglede. Glede NS je tko: izvaja se od 11-14 tedna tko, da bi bilo mogoče fino, da bi se naročila, ker moraš nekaj časa čakat. Sicer pa povej kako je, da te prej naročijo. Želim, ti da se vse dobro izteče.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.10.2007 10:15:34   
anonimna thumbs up
Moj G me je v tretji nosečnosti naročil šele po dopolnjenem desetem tednu. Bomo videli, kdaj me bo zdaj user posted image

Za NS se pa lahko prijaviš neodvisno od datuma prvega pregleda pri svoji G.

user posted image  user posted image

Avatar odraža trenutno duševno stanje........

Neposredna povezava do sporočila: 3
2.10.2007 10:19:46   
t*e*j*k*a
Ponavadi je prvi pregled pri G okoli 8.tedna. Ampak je bolše da te naroči bolj pozno kot pa prehitro. V sedmem tednu se na primer še ne vidi pri vsaki srček in potem paniko zganjajo, tebi se bo pa že vse videlo in ne boš brezveze pod stresom. Na NS pa se naroči pred prvim pregledom da boš prišla na vrsto.

LP

(odgovor članu anonimna thumbs up)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.10.2007 10:48:55   
Biba_24
Oj! Jaz sem zdaj (po mojih izračunih) v 7./8. tednu nosečnosti, imam pa podoben problemček... moja bivša ginekologinja po novem dela le še samoplačniško (pri čemer pregled: urin, kri, UZ, ko ti le posluša srce, stane 40 evrov), zato sem se vpisala k drugi G. Pri tej novi G je sedaj ogromen naval, tako da šele drug teden lahko pridem podpisat prestopno izjavo, kdaj pa me bo naročila na prvi pregled, pa sam bog ve.... Pri prvi nosečnosti sem imela 1. pregled med 5. in 6. tednom.   

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.10.2007 10:52:34   
Anonimen
Ponavadi je normalno, da te ginekolog naroči na prvi pregledo do 10.tedna. Jaz bi na tvojem mestu poklicala in povedala da želim drug datum. Imaš vso pravico do tega, tako da jaz bi na tvojem mestu sigurno to naredila.
Tudi jaz ko sem bila noseča me je hotela naročiti v sredini 10.tedna, pa sem ji gladko malo rekla da to je prepozno in da želim nov datum in sem res dobila en teden prej, se pravi sredina 9.tedna.

Pozdravček.
Vesna

(odgovor članu Biba_24)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.10.2007 11:04:06   
Naja30
Tudi jaz sem naročena v 11t. Po eni strani mi je to fajn, ker se bo res že lepo vidlo in se splača počakat 2 tedna. Pa tudi na NS se lahko prej naročiš in če je treba, pač odpoveš. Tako sem jaz naredila, ko mi je v prvi user posted image  odmru plod.
Po drugi strani pa bi seveda rada vedela, ali je vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.10.2007 13:20:28   
kawasakica
jaz sem imela prvi pregled v 12 tednu...grozno se mi je vleklo

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.10.2007 13:44:16   
N _ B
Pri meni je bilo enako. 1. pregled v 11. tednu. Na NS sem se naročila že prej in sem jo imela v 13. tednu.  

Neposredna povezava do sporočila: 9
2.10.2007 14:01:12   
Anonimen
Sej sploh ne gre zato, da se tebi vleče in tko naprej. Ampak gre zato, da enostavno ne moreš imeti pregleda tako pozno, sploh pa ne v 12.tednu, ker ti plod lahko odmre že tedne prej, ti pa ga nosiš v sebi in se lahko marsikaj zakomplicira.
Meni so hvala bogu odmrtje moje pikice odkrili že prej in sem šla še pravočasno na abrazijo.
Niso povprečni pregledi v 9.tedbu za brez veze, imajo svoj namen.
In ko bom naslednjič noseča, sigurno ne bom čakala tako pozno, ker vem kaj se mi je zgodilo sedaj.

Pe lep sončen dan še naprej.
Vesna

(odgovor članu N _ B)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
2.10.2007 14:36:58   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Vesnyca

Sej sploh ne gre zato, da se tebi vleče in tko naprej. Ampak gre zato, da enostavno ne moreš imeti pregleda tako pozno, sploh pa ne v 12.tednu, ker ti plod lahko odmre že tedne prej, ti pa ga nosiš v sebi in se lahko marsikaj zakomplicira.

Ko se je meni to zgodilo, odmrtje ploda v 10t, sem bila samo na kontroli zaradi vnetja in je kar tako naredila še UZ in pač vidla, da srček več ne bije. Je rekla, da se lahko tudi samo spuca, ampak ponavadi pošljejo na abrazijo, da se hitreje spet vzpostavi cikel.
Če pa ne bi šla na čiščenje, bi v 2-3 tednih začela krvavet in bi se samo spucalo. No, tako je vsaj meni takrat rekla G.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.10.2007 14:47:10   
Anonimen
Naja3 to je res kar si napisala, samo je pa to zelo telo boleče da se asma sčistiš in na koncu je zelo zelo verjetno, da te pošljejo še na abrazijo, ker se sama nisi dovolj sčistila.
Jaz sem zato, da se pregledi delajo do 9.tedna in nič kasneje.
Vse kar je kasneje in če je potem kaj narobe je vse samo še težje za nosečnico.
No tiste ki so to doživele kot jaz potem vejo o čem  goovorim.

(odgovor članu Naja30)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.10.2007 16:33:04   
Naja30
Saj vem, o čem govoriš, saj se mi je zgodilo to.

Seveda sem tudi jaz za to, da je pregled prej, pravim le, da po eni strani mi je ok, ker se bo potem že res lepo videlo.
Mogoče malo drugače gledam na to, ker sem že 3. noseča, doma imam hčerkico in se mi ne mudi toliko in ne razmišljam samo o tem. Želim si samo, da bi bilo vse v redu in po tej drugi strani bi tud jaz želela imet pregled prej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.10.2007 17:27:27   
srecna_zvezda
Tudi jaz lahko povem, da se strinjam s tem da se pregledi opravijo do 9.tedna ali celo prej. Sama sem namrec bila noseca 6 tednov oz. 5 in sem se kar narocila za pregled. Tako je kmalu zacela sumnicit na nepravilno nosecnost in me narocala na ponovne preglede v razmaku 4 do 6 dni. Ko sem tako nastopila v 8 teden nosecnosti pa so odkrili, da je moji pikici ne bije srcek. Z menoj ni bilo nic narobe, nisem krvavela in izcedka tudi nisem imela, tako da...ka pa vem. Lahko bi se slabse koncalo. Ze takrat sem bila navezana zelo na svoje malo dete, kaj sele potem ko si se dlje nosec. Res mislim, da je bolje, da so pregledi cimprej in pogostejsi..

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.10.2007 21:30:04   
Anonimen
Jaz sem bila ravno tako naročena na prvi pregled točno v 11. tednu, glede na M. Naročila sem se v 6. tednu. Sploh se mi ni zdelo pozno. 14 dni kasneje sem šla pa na NS. Brez problemov - Domžale: dr. Strah.

Ne verjamem, da zgodnejši pregledi lahko kakor koli vplivajo na uspešnost nosečnosti, saj so genetske napake pri zarodku do 3 mesecev najpogostejši vzrok spontanih splavov. To so napake, ki niso združljive z življenjem - narava pač. Vsaka pa sebe ali pa G krivi!
Bi bilo pa fino, če bi se jih dalo preprečiti...

(odgovor članu srecna_zvezda)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......