|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta za neplodnost
5.3.2011 16:27:01   
vesper
hej andrejap

Letos avgusta dopolnim 30 let user posted image
Mene je moj prejšnji G mantral dve leti, da mi je sploh dal napotnico za neplodnostno ambulanto. Pa še to sem ga mogla dobesedno prosit in prosit.
Zdaj, ko sem pa zamenjala G pa se je v enem letu vse odvilo zelo hitro. Moj G je sedaj dr.Ognjenovik. In tudi on me je operiral.
Jaz oz.midva sva imela že dva razgovora v ambulanti za neplodnost pri dr.Reliću v MB. Pri njih sem tudi dobila že termin za nadaljnji postopek oz.za sestanek, katerega se norava udeležit oba s partnerjem, po operaciji. Z mojim G sem se pa zmenila, da v kolikor v dveh ciklusih po operaciji ne zanosim, pridem k njemu in me da takoj naprej. Da nima smisla da se mučiva še dalje, ker pač učitno ne gre. Ker se mi je pa to datumsko tako poklopilo, pa se nisem rabila naročit v kliniki za neplodnost, ker sem termin imela že rezerviran. Na napotnico pa mi je napisal urgentno zato, da še me v MB-ju potem več ne bi pacali s kakšnimi tabletami ali čem podobnim. Da se mi začne kar takoj postopek za umetno.
Je pa res, da sem imela jaz vse preiskave krvi narejene že pred operacijo in tudi moj ima že vse narjeno.
Aja še to, po operaciji nisem jaz jemala nobenih tablet.
Koliko sem pa razbrala pri tebi, še ti nisi niti bila napotena v kliniko za neplodnost ne? Pa tudi nobenih preiskav še ti niso nardili?

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 26
5.3.2011 16:53:33   
andreja_p
Hej vesper
Verjetno se nisva dobro razumeli,vendar naj ti povem da sem v Lj v ambulanti za neplodnost.Tam so mi odstranili
pregrado in nekaj cist sem imela,pa kri (hormone)mi je G v LJ dal pregledati,tretji dan ko sem imela menstro.Po operaciji sem imela še pregled pa mi je takrat rekel da se vidiva čez 6 mesecev če ne zanosim seveda.Moj je pa tud naredil spermiogram in je o.k pri njem.
Ne vem kaj me sedaj čaka?
Kaj točno so ti povedali na tem razgovoru,mogoče postopek umetne oploditve?
Ti mogoče veš kje bi to našla,da bi si prebrala kako ta zadeva poteka?

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 27
6.3.2011 9:25:35   
vesper
dobro jutro
jao vidim, da jaz tudi površno berem user posted image user posted image user posted image
Hhhhmmm me čudi, da so ti dali pol leta, se mi zdi kar dosti no, glede na to, da se trudita tudi že dolgo za user posted image
Ja, na razgovoru so mi povedali da se bi mi naj 17.3 začne postopek za umetno. Upam, da me ne čaka kakšno neprijetno presenečenje user posted image
Ti bom pa lahko več o tem povedala po sestanku, ker odkrito povedano tudi jaz nimam pojma kako to izgleda in poteka.
Glede na to, da je najin primer res podoben, ti bom mogoče lahko celo kaj pomagala z odgovori.
Kaj pa krvne preiskave si tudi že imela? Joj, oprosti, če si kje to že napisala, pa sem spregledala user posted image
Jaz sem skoraj vse odgovore našla tukaj na forumu, se mi zdi, da te punce najboljše to razložijo. Ker tisti strokovni izrazi in njihove solate, kdo bi jih razumel...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 28
6.3.2011 9:28:10   
vesper
Sem videla, da si imela krvne preiskave tudi user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 29
6.3.2011 10:06:55   
~Biba~
andrejap...če z obema s partnerjem ni nič narobe, potem ti bodo na razgovoru najprej podali napotnico za IUI-inseminacijo. IUI lahko poteka s tabletami(kot je klomifen ipd) ali Gonalom (injekcije). ODvisno od dr. boš po nekaj 1, 2 ali celo 4 IUI-jih spet imela posvet in nato boš napotena ali v postopek IVF ali ICSI
meni je veliko pomagal spletni ŽIVA portal , kjer sem si prebrala o določenih postopkih. Ne vem če smem dodat povezavo, da ne bo kae reklameuser posted image http://www.neplodnost.info/ziva/portal/index.php?topic=tehnike

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 30
6.3.2011 20:29:01   
andreja_p
ČAW
Najlepša hvala obema za informacije.
Če karkoli izvesta novega mi prosim napišita.
Tudi sama vama bom posredovala informacije kako mi bodo svetovali in kaj se bo dogajalo.
Pa naj še vprašam koliko poskusov umetne oploditve imaš brezplačnih,če katera to ve?
Še enkrat hvala user posted image

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 31
8.3.2011 19:35:15   
tecnobica
andreja_p - v LJ ti dajo sedaj za IUI samo tablete (Klomifena ne dajo več, jaz sem dobila Letrozol), Gonala pa tudi mende ne smejo več dat. Sem pa bila zaradi tega samo v dveh postopkih IUI, zdaj čakam na pošto za IVF.

Število IUI (če sama želiš) je menda neomejeno, IVF-jev pa imaš po zakonu samo 6. Pa itak da vama bo uspelo v prvo. Tako da brez skrbi.

Neposredna povezava do sporočila: 32
9.3.2011 7:20:22   
ajnas6
eno vprasanje, kaj obstaja moznost preskociti postopek IUI? Zanima me ce imamo kaj moznosti da gremo direktno na IVF? Saj imava oba s partnerjem kar slabe razultate.

(odgovor članu tecnobica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
9.3.2011 12:58:31   
mala06
IZVIRNO SPOROČILO: ajnas6

eno vprasanje, kaj obstaja moznost preskociti postopek IUI? Zanima me ce imamo kaj moznosti da gremo direktno na IVF? Saj imava oba s partnerjem kar slabe razultate.

Ja, seveda, sploh pa, če imata oba slabe rezultate. Meni je na prvem razgovoru rekla, da greva v IUI nato, so pa naredil preiskave in so pri meni najdli vzrok in so naju dali kar na čakalno listo za IVF. Tako, da greva sedaj direkt v IVF postopek.

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 34
10.3.2011 7:36:48   
ajnas6
mala06 si me kr malo potolazila. Upam da bodo tudi pri nama spustili kak korak, jih je ze tako bilo prevec do sedaj. In kaksne imamo moznosti, da ze pri prvem poskusu dajo notri 2? Al to v Leoniscu ne delajo?

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 35
10.3.2011 11:03:46   
andreja_p
Oj punce
Ne mi zamerit ampak ne vem kaj pomeni kratica IUI in kaj se v tem postopku dogaja.
Prosim če mi obrazložite.
tecnobica hvala da me spodbujaš in da bi bog uslišal tvoje besede in mi namenil vsaj enega otroka.
Koliko časa moraš čakati na IVF postopek?
Pa še nekaj naj vprašam ali je res da po novem ne smejo dajati tablete klomifen,...
to sem nekje prebrala,ne vem pa če je res!

Lep dan vam želim

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 36
10.3.2011 11:40:28   
mala06
ajnas6 je sem sicer v Mb in tam ti do 35. leta vstavijo samo en zarodek. Mislim pa, da če niso dobre kvalitete ti vstavijo tudi dva.
andreja_p  IUI je postopek, ki je najbolj podoben naravnemu. Tebi stimulirajo ovulacijo in nato ti vstavijo semenčece. Pri tem postopku ni nobene punkcije. Za klomifen pa jaz še nisem slišala, da naj ga ne bi prakticirali več. Mogoče katera druga več ve.
Punce upam, da čim prej zagledamo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 37
10.3.2011 12:29:40   
andreja_p
MALA06 hvala za tvoj odgovor.
Moj ima o.k. spermiogram, tako da je problem pri meni.
Koliko semenčic ti vstavijo?
Ali je potem rezultat že v prvem poskusu učinkovit oz.koliko možnosti je v % ?
Saj mogoče pa jutri ne bo user posted image in bo test pokazal user posted image
pa mi potem ne bo treba čez te stvari.
Hodiva v Lj. tako da upam da ne bom čakala do 35.leta
A vidva sta že imela kakšen postopek umetne oploditve?

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 38
10.3.2011 13:04:25   
mala06
IZVIRNO SPOROČILO: andreja_p

MALA06 hvala za tvoj odgovor.
Moj ima o.k. spermiogram, tako da je problem pri meni.
Koliko semenčic ti vstavijo?
Ali je potem rezultat že v prvem poskusu učinkovit oz.koliko možnosti je v % ?
Saj mogoče pa jutri ne bo user posted image in bo test pokazal user posted image
pa mi potem ne bo treba čez te stvari.
Hodiva v Lj. tako da upam da ne bom čakala do 35.leta
A vidva sta že imela kakšen postopek umetne oploditve?

Potem pa sva na istem, z mojim je tudi vse OK. Za naju je to prvi postopek ampak sem si že prej veliko prebrala o tem. Mislim, da je IUI čist podoben naravnemu in ti v času ovulacije vstavijo seme, potem pa ali se prime ali ne. Glede procentov ne vem točno, ampak je mal več možnosti, kot naravno, saj ti vbrizgajo seme točno takrat, ko je potrebno.
Kako daleč pa sta vidva v Lj?
Drugače pa držim pesti in ti pošiljamuser posted image user posted image user posted image , da jutri ugledaš user posted image in pozabiš na IUI.

Neposredna povezava do sporočila: 39
10.3.2011 15:12:06   
andreja_p
oj
ta mesec sem naročena na ponovni pregled če se v tem krogu ni prijelo.
V lj.sva naredila spermiogram,pa meni so odstranili pregrado,pa na jajčnikih sem imela nekaj malih cist.
To so mi odstranili in dali 6-mesecev da naravno zanosim,in isti trenutek sem se morala naročiti da v primeru ne zanosim
imam datum ponovnega pregleda in da ne čakam predolgo.V nasprotnem primeru pa moram poklicati da sem zanosila
in me črtajo.
Kaj mi bodo tokrat delali ne vem,bomo videli.
Hvala ker držiš pesti zame,tudi jaz zate.user posted image

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 40
14.3.2011 6:50:45   
ajnas6
Klomifena pri nas res ne predpisujejo vec, ker se ga ne da dobit v lekarnah. Je treba cez mejo po njega, zato predpisujejo sedaj druga zdravila. Ceprav pri nas v Izoli se ne sekirajo, ker imamo itak blizu.

Neposredna povezava do sporočila: 41
14.3.2011 9:49:15   
ne111
Živjo punce, sm nova na forumu. Poskušam zanositi več kot 2 leti. Vidim, da vas je kar nekaj sotrpink.
Prosila bi vas za pomoč, namreč sva z partnerjem oddala vso dokumentcijo za iui pa me zanima koliko je dolga čekalna doba?

Koliko je do vabila ki ga dobiš na dom?

Hvala va punce

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Obutev za po hiši
muška

kakšno obutev nosite poleti za po hiši/stanovanju

copate (51%)

crocse (10%)

japonke oz. natikače (11%)

bosa noga (25%)

nogavice (4%)

Število vseh glasov: 518

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!