|
RE: Kakšne vzgojne metode uporabljate, dajte ... 3.10.2007 21:12:14
|
|
|
|
rainbow
|
Veš, paštetka (če smem tako napisat ), saj vedno več razumejo. In po moje, če ga imaš parkrat v naročju, ga ne boš rabila na vekomaj imeti. Če ga pač ne želiš imeti, ga pač ne imej; pa se po kosilu z njim ukvarjaj/ga pocartaj. pri nas je tak, da za neke stvari vztrajam (kaj jaz vem, umivanje rok, zob, prečkanje ceste, obnašanje na pločniku, pas v avtu, prosim/hvala in še kaj bi se našlo) in ta mali (2,5) tudi na silo umijem zobe, če se mi ni več za pregovarjat; veliko stvari pa se sproti dogaja/dogovarja/tudi popušča; saj s tem tudi otroka učiš teh spretnosti. recimo, nimam nekega dneva za umivanje las, ampak po potrebi, ali pa ne vztrajam, da pojesta čisto vse na krožniku, ko pojesta, gresta lahko od mize itd. Največje težave imamo na primer s pospravljanjem igrač, ampak tudi tu napredujemo. Kazni, ki so največ v uporabi, pa so, da zbrišem kako risanko (jih imamo itak preveč posnetih), ali jih ne smeta gledat, recimo; ampak s temi "grozim" samo starejši. Pa ne da ta mali vse popustim, še zdaleč ne. je pa občasno ekstra trmasta. da neham nakladat , sem hotela samo še to rečt, da je verjetno prisotna tudi ljubosumnost na sestrico, tako da ga moraš malo razumet. naša velika je bila nekaj časa obupna, tudi nasilna do male. če sta zdaj kdaj fizično/besedno nasilni, se morata opravičit, in če se ne, potem definitivno sledi kazen. pa uspešno soočanje z malimi nadobudneži
|