petrapz -> Dobroimetje (2.12.2004 15:51:20)
|
Lep pozdrav, po dolgem času se moram spet obrniti na bralke in bralce foruma RR in sicer glede koriščenja dobroimetja. Nekaj sem že zasledila o tem, pa vendar imam jaz drug problem. Naš dojenček, še ni bil star polnih 7 mesecev, ko sem morala v službo na 4 ure (sicer bi po koncu porodniške pristala na zavodu). Porodniške oziroma nadomestila ne bom koristila v celoti, mož pa tudi ne more delati na 4 ure, ker dela v trgovini in je poleg lastnika edini zaposlen. Na CSD so mi rekli, da pri meni možnost koriščenja dobroimetja ne pride v poštev. Da zakon predvideva to samo vkolikor predčasno in popolnoma prekineš porodniško in se zaposliš za polnih 8 ur. Sama sem brala Zakon o družinskih razmerjih pa nisem nikjer zasledila tega pogoja. Vprašala sem tudi na pristojno Ministrstvo, pa je povsod enak odgovor. Ker gre za "nekaj" denarja sem razmišljala celo o pravni pomoči, pa sem si rekla, da poizkusim še na RR, če je imel kdo podobne izkušnje ali kakšen drug nasvet. Hvaležna bom za vse odgovore. Petra
|
|
|
|