Gradbeno dovoljenje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Saša27 -> Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 7:34:31)

Ali kdo ve, kako je z podiranjem starejših objektov. Mi2 bi rada pozidala novo hiško na mestu, kjer sedaj stoji gospodarsko poslopje, pa sva nekje slišala, da rabiš gradbeno dovoljenje za podiranje objektov. A je to tisto pravo gradbeno dovoljenje, ali je samo priglasitev del?

Gordana-3 -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 8:23:25)

tako je, rabiš prav načrt za rušitev. midva sva potem to vložila skupaj z gradbenim dovoljenjem za novogradnjo. ta načrt naju je stal ene 100.000 sit leta 2005. je pa na enih par straneh, fotografije stare hiše, tlorisi, podatki o materialu, kakšen material je, koliko ga je ipd. brez veze po moje, ampak se pač mora zaslužit

Saša27 -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 9:09:50)

O groza, pa sej že več ne vejo kje bi potegnili denar od nas al kaj?

mojsoncek -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 10:06:01)

Res je, za rusitev potrebujes gradbeno dovoljenje.

K projektu za gradnjo novega stanovanjskega objekta, moras dodati se rusitveni elaborat (ta mora vsebovati geodetski posnetek obstojecega stanja, ter projekt rusitve, vkljucno z "zascito" okolice in odvozom materiala). Lahko pa seveda oddas vlogo posebej, ampak se ne splaca.

Vsaj tako je bilo pri nas lansko leto, smo dali samo eno vlogo in dobili gradbeno dovoljenje za rusitev in gradnjo stanovanjske hise.

Laubica -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 10:55:31)

Saša ne vem od kod si samo tu imaš naslov http://www.prodom.si/,je mlada firma in zato zelo ugodna v ceni ,mi jih bomo tudi najeli ker v ceni je razlika očitna(delali bomo mansardo )in tudi rabimo vse papirje,meni jih je tudi en priporočal in je bil z njihovim delom zelo zadovoljen in z ceno še bolj

Laubica -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 10:57:05)

reklama

Saša27 -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 13:17:25)

Hvala za povezavo, vendar sva se mi2 dogovarjala za izdelavo vse dokumentacije z podjetjem, kjer sva našla tipski načrt hiške, ki nama je izredno všeč. Prvo sva mislila, da bova dala naredi načrt, pol sva pa po naključju našla ta načrt, ki nama je noro všeč. No je pa tale hiška, tip 5, plus samostoječa garaža, katero bomo še dorisali.

http://velox.elesprom.si/hise/tipske_hise/tip_5.html

žlička -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 14:11:10)

bodi pozorna na to, mi smo delali nadomestno gradnjo in v tem primeru je bil komunalni prispevek 1 mio sit. Ker pa je bilo na zeml. knjiz. izpisku navedeno, da je to poslovni objekt -ki se bo rusil(njihova krivda, ki pa je niso priznali in smo potem morali dokazovati na vse mogoce nacine, da je vcasih bila to stanovanjska hisa), bi morali placati kom.prisp. 4 mio.....razlika je ocitna!!!

In to so napako naredili oni, ker so narobe navedli, ko so delali neke nove izmere in so rekli, da oni pa za nazaj ne morejo popravljati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Glede rusitve smo mi dobili odlocbo o rusenju, ker je bila hisa stara in nevarna za okolico![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image]

Saša27 -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 14:16:48)

Ne pri nas ne gre ravno za nadomestno gradnjo, ker je to gospodarsko poslopje, hiša, ki zraven stoji pa ni v celoti najina last, tako da nadomestne gradnje ne bo.

mojsoncek -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 14:22:08)

sem zbrisala, ker sem malo falila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mojsoncek -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 14:25:15)

kjer sedaj stoji gospodarsko poslopje

a je vpisano v ZK in vrisano?

Saša27 -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 16:33:17)

Seveda je vpisano v ZK in vrisano tudi, vendar je hiša in gospodarsko poslopje povezano  s steho, je pa gospodarsko poslopje dejansko samostojna zgradba, 6 metrov odmaknjena od hiše.

Annny -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 20:50:44)

Koliko pa se bo tloris novega objekta razlikoval od obstoječega (starega) objekta? Mogoče lahko svoj projekt izpeljete kot 'obnovo, sanacijo' ipd., pa dejansko porušite, kar je treba, brez GD za rušenje. Arhitekt mi je rekel, da se to da. Ne vem, pozanimaj se.
lp

Anonimen -> RE: Gradbeno dovoljenje (1.10.2007 22:41:34)

Tudi za spremembo rabe, kar je iz gospodarskega v stanovanjki objekt se rabi gradbeno dovoljenje.

tko da ZA PRVOTNO VPRAŠANJE:

v vsakem primeru rabite gradbeno dovoljenje. Četudi ne boste rušili objekta potrebujete GD, ker se bo spreminjala raba objekta, za kar se pa potrebuje GD.

Če objekt rušite je del elaborata za GD tudi projekt rušitve. Ki je lahko samostojen projekt lahko pa je del projekta za pridobitev gradbenega dovoljenja.
Kakšne so cene celotnega elaborata ali samo projekta za rušitev, je pa odvisno od biroja do biroja, čeprav naj bi zbornica imela določene tarife, pa se jih nihče ne drži.

Saša27 -> RE: Gradbeno dovoljenje (2.10.2007 7:19:21)

Pikec0 RR,  najlepša ti hvala za izčrpen odgovor.

Stran: [1]