|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko počitka
30.9.2007 21:26:58   
Miska2
Pozdravljene,
zanima me, koliko kaj počivate - sama sem približno na polovici nosečnosti in sem precej aktivna - v službi in doma, skoraj ves čas v gibanju (v službi vsak dan okrog 9 ur, doma dosti delam, pospravljam, zjutraj pa ne morem spati in včasih vstanem že pred peto); zaenkrat se počutim v redu, skrbi me le, da premalo mirujem in bi to lahko slabo vplivalo na otroka. Obstajajo kaki neprimerni gibi (npr. čepenje, sklanjanje, ... )? Kakšne so vaše izkušnje?
Hvala in lep pozdrav!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko počitka
30.9.2007 22:00:01   
BAMBINA_
Jaz sem celo nosečnost bila zelo aktivna, bila non-stop v gibanju. Pravijo, da imaš potem lepši porod. No, jaz sem rodila v 2 urah, še babica ni mogla verejti, da gre pri mojem prvem otroku tako zelo hitro. Kar se tiče nepriporočljivih gibov... baje ni dobro stegovanje navzgor (npr. obešanje zaves) in sklanjanje navzdol (npr. pranje las ob kadi), sploh v visoki nosečnosti, zaradi možnosti, da se popokvnica ovije otročku okoli vratu. 

(odgovor članu Miska2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.9.2007 22:16:01   
Ajvy
Veliko sem prespala, saj sem bila na bolniški- pritisk mi niti ni dovoljeval prevelikega gibanja

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.9.2007 23:21:36   
arielca
Jaz sem bila do konca aktivna. K sreči nisem imela nobenih težav, majhen trebušček, počutila sem se odlično, tako da sem res uživala.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.10.2007 8:27:53   
nuala
Jaz verjamem, da gibanje in aktivno življenje v nosečnosti samo blagodejno vplivata na mamico in otročka. Sama sem obakrat ostala aktivna do konca.
Rodila sem lahko, otroka sta bila zdrava.
Poslušaj pa svoje telo; če te bo kakšno nedeljo pop zamikalo ostat na kavču in dremat si le privošči.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.10.2007 8:56:22   
ajdaN
V bistvu se strinjam z Nualo o aktivnosti - če je z nosečnostjo vse OK, delaj kar ti paše in počivaj toliko kot ti paše.

V drugi nosečnosti sem imela nonstop doma majhnega otroka (ob porodu je bil star 16m). Če ga je kaj matralo sem ponoči vstajala in bedela z njim, shodil je pri 13,5m. Ampak njegova "hoja" je zgledala tako, da je dirkal okrog kot kura brez glave - jaz seveda za njim. V glavnem sem bila res cele dneve 100% z njim in aktivna.

Še dan pred porodom sem dobesedno šprintala za njim po otroškem igriščuuser posted image .

No rodila sem pa potem v dobrih 20 minutkah. Povezano ali ne... Jaz verjamem, da je.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.10.2007 9:05:30   
TinaUros
Ti samo poslušaj svoje telo, pa bo vse v redu.

(odgovor članu Miska2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
1.10.2007 9:21:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TinaUros)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
1.10.2007 9:26:26   
scubadiver
Ti bo že telo povedalo koliko počitka potrebuješ. Ti ga samo poslušaj pa bo user posted image
Jaz sem bila prve tri mesece grozljivo utrujena, ob 10h sem bila vsak večer v postelji. od takrat naprej pa imam kar veliko energije. No edino sedaj me že ubijajo bolečine v križu... tko da morm spet mal več počivat....

28.11.07 se je rodila naša princeska Lana

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.10.2007 9:35:40   
bina30
Tudi jaz sem bila do pred 2 tednoma ful aktivna v službi, doma, non-stop sem se dobivala še s kolegicami, pa v trgovino... Potem so se mi pa v 28 t začeli ful pogosti neredni popadki in sem morala v bolniško. Morala bi počivat, ker obstaja nevarnost, da bi se začela odpirat. Sedaj sem doma, sicer še vedno letam naokoli, trudim pa se tu in tam malo počivat.
Dokler pa se se počutila 100%-no fit, sem se tudi tako obnašala, sedaj pa mi trebuh včasih tako otrdi, da res ne morem noreti.

Tako kot se vse rekle pred mano, poslušaj svoje telo in uživaj, če se tako dobro počutiš!user posted image

(odgovor članu scubadiver)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
1.10.2007 9:40:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu scubadiver)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
1.10.2007 9:48:35   
Miska2
Hvala vsem, vidim, da imate zelo različne izkušnje ... sem pa ravno danes prala lase sklonjena nad kadjo in vidim, da mi ne paše več ... Tole z ovijanjem popkovnice se sliši precej grozno, bom skušala najti več informacij o tem, kaj je mit in kaj je res. Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.10.2007 11:43:27   
Naja30
Tole z ovijanjem popkovine je bolj stara vraža.user posted image  Mogoče je pa res, nikoli se ne ve, zato se se kar držte tega.

Aktivna sem bila večinoma do konca, ker sma adaptirala stanovanje in seveda sem mogla svoj nos zraven vtikat in pospravljat. Ampak na koncu sem bila že po parih stopnicah čisto fertik in mi je tud pasalo počivat.
Tudi na sprehode sem vsak dan hodila, na jogo za nosečnice sem hodila in poskusila biti aktivna. Moj porod pa ni bil nič kratek, saj je trajal 9 ur.user posted image

(odgovor članu Miska2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2007 15:26:58   
Biba_24
No, da še jaz dodam svojo izkušnjo.... med prvo nosečnostjo sem bila fuuuuul aktivna, kar pomeni... vmes sva se z user posted image poročila in se preselila na svoje, še prej odšla na dolgo potovanje, potem sem celo nosečnost do porodniške pač delala v službi in seveda tudi doma, v zadnjem mesecu pred porodom pa sem spisala še diplomsko nalogo in jo tri dni pred prihodom hčerkice tudi zagovarjala z ogroooooooooooomnim trebuhom user posted image ! Seveda moram hkrati priznati, da z nosečnostjo hvala bogu nisem imela nobenih problemov. Rodila kljub aktivnosti nisem hitro (vse skupaj je trajalo dobrih 10 ur), ampak spet hvala bogu brez zapletov... Kako bo šlo v drugo, pa bomo še videli! Aktivno bo sigurno, saj je prva hčerkica stara šele dobrih 6 mesecev, tako da bo po vsej verjetnosti precej pestro, a se kljub temu veselim prihajajočih dni!

Pozdravček!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.10.2007 15:48:29   
felicia
Jaz ti pa priporočam čim več počitka razen rahlih sprehodov ker boš po porodu z user posted image  še kako aktivna!

(odgovor članu Biba_24)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.10.2007 19:44:18   
mami_miki
Jaz sem bila zelo aktivna. Do osmega meseca sem še otroke poučevala plesuser posted image
To sem si dovolila zato, ker je bilo vso nosečnost vse vredu, drgače nebi.
Vse sem počela. Pomivala, likala, kuhala, saj nosečnost ni bolezen...
Po mojem je nabolje, da poslušaš svoje telo. Saj ti vse pove...Če si utrujena, greš počivat, če maš dost energije,pač kaj počneš...Vsaka nosečnica ima svoj način...Ene ne smejo nič počet, ene nočejo,...

(odgovor članu Miska2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......