9.nebesa (****. nadaljevanje) (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pia1 -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (2.12.2004 12:25:05)

tkole, k vidim, da ni nobenga odziva, nas bom prestavila mal visje pa skopirala zadnji mail. a ste full zasedene dons pa je to vzrok???

cao punce!!!
jaz sem ravnokar iz Uz in sem cist srecna! nase dete je full u redu, obrnjeno z glavico navzdol, skratka vse cool. edino kar me je mal zmedlo je to, da mi je G tedne drugace izracunal kot imam jaz izracunane po tistem koledarcku iz revije nosecnost. pa sej v koncni fazi nima veze, rok imava pa seveda isti. tezak je pa nas pikec 1910g. aja se neki me zanima. zadnjic so nam v meterinski soli razlagali da dlede velikosti govorijo o nekih "percentilih" ce sem si prav zapomnila, neki pod 5 pa pod 10 pa nad 5 pa nad 10... skratka, ce si je kera bolj zapomnila kaj je s tem bi prosila, ce mi mal obnovi. sem vedla, da bi si mogla mal bolj vestno zapisovat...
ja spacka tud mene boli bolj na levi strani. sej sem hotla dons ze G vprasat, pa sem bila pol tolk nad UZ navdusena da sem cist pozabla.
ja boni, verjamem, da te takle mal iz tira vrze, pricakujes, da se bo na koncu full dogajalo pa to pol pa tkole... vejetno je njim to ze full rutina pa jim kej dost ne pomeni, sam bi mogl mal na nas pomislit pa se temu primerno mal obnasat. jest sem opazila, da te full bolj porajtajo, ce je partner zraven. v posvetovalnicah je tud bolj tko na hitr vse (k sem sama), na UZ pa se zmeri full poglobi. pa tud kolegica mi je rekla, da ko je bila sama na uz je blo full na hitr, ko pa je bil z njo moz pa je razlagal 100 na uro.
ja nc lepo se mejte!!!

Dolina -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (2.12.2004 13:26:48)

Ojla :nosecka:, jaz sem bolj pri ta :zaspan::zaspan::zaspan:. Ponoči že vadimo za novo življenje :)-:)- 8najprej je imela :kuza: prebavne motnje in smo šli ene dvakrat ven, potem pa še možek in je bil čist bogi...:() Tako, da sem :zaspan::zaspan::zaspan:!

Boni, ful mi je hudo, k berem, da te je tkole odslovila. Pa kaj je tem G? A se jim res nič ne ljubi al kaj?
:rozica::rozica::rozica: za boljšo voljo, po porodu pa menjaj G. Drugač pa uživaj še zadnje trenutke, potem pa po štručko... :love::love::love:

Mene od včeri neki spodnji del trebuščka boli. Danes je na srečo bolje. Vedno me panika, ko me kaj drugače boli al pa kar brez veze (ker zdej že ene tri dni nisem nič posebnega delala).

Špacka, tud men je hudo za tvojo babico. Čas celi rane!
Pia1, če nismo na prvi strani, pol res vse nekam utihne :zmeden2:.

Dons pa grem v toplice - jupi, za tri dni, mal na oddih. Samo ne bom se kopala, ker mam že tko težave z glivicami. Zadnji izvid vode je bil še slabši kot predzadnji, je bila moja G kr mal zaskrbljena. mam kontrolo kar čez 10 dni. :zmeden: Pijem ko žolna, pa svečke... ah, bomo že premagali to. ;)

:nosecka: fajn bodte, zdej me ne bo do pondeljka tko, da ne bost mislile, da sm kr zginla... Pobožajte bušije! :rozica::rozica:

Vsem, ki ste v finišu pa pesti, da boste imele prej v naročju z :duda:!

Pa pa, Dolina 27t

Lu -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (2.12.2004 14:22:15)

Ojla!

No danes sem pa jaz pozna. Sem imela zjutraj seminar zdaj pa sem že nazaj v službi.

Pia1 jaz sem imela ravno zdaj materinsko šolo pa nisem nič zasledila o tem kar sprašuješ :ups: Je pa po novem letu, t.j. v letu 2005 dobijo očetje 52 dni očetovskega dopusta in ne več 45 dni.:bravo::bravo:

Dolina se mi kar smiliš. Tudi sama vem kako je ko ima naš :kuza: prebavne motnje sredi noči po večkrat na noč. Grozljivka.

Punce včeri v materisnki šoli smo pa dojili. Hi, hi, hi,... ja to ni kar tako. Me je že zdaj strah kakšnega mastitisa:zmeden: No, ampak sem optimist in upam na najboljše. Mi je pa ta šola minila izjemno hitro. Zelo zanimivo je bilo.

Drugi teden se bodo pa pri nama že začele počasne priprave na prihod novega člana. Ta vikend dobim zibko in oblekce. Moram vse prečekirat. Potem pa najlepši del. Shopping :bravo::bravo::bravo: Komaj čakam.

Punce a kam greste za novo leto? Jaz bi kar kam še šla.:) Bova videla kako bo.

lp Lu in :duda:
29t 2/7:love:

Lidy -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (2.12.2004 14:26:08)

Pozdravček

Evo mene spet med vami. Mislim da je bilo prejšnji teden, ko smo se pogovarjale, da našega še nič konkretno ne čutim.
No sedaj smo ga 4-5 krat že malo bolj in tudi oči ga je že dvakrat :bravo: . Je mel srečo da je mel ravno takrat roko na bušiju.

Naslednji četrtek imamo pregled in tudi UZ, bomo že čez 21 teden :bravo: . Malo me je strah da bo sestra spet tulila zarad kil :zmeden: , drugače pa komaj čakam.

Boni želim ti da bi čim prej, z lahkoto, rodila. Samo zato da se že losaš te čarovnice G. A si iz Ljubljane in kam to hodiš da maš tako zverino?

Mejte se skrajno lepo in uživajte.
Lidy

BONI* -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (2.12.2004 19:39:49)

Hojla punce!

Danes sem že malo boljše volje. Me moj :duda: spravlja v dobro voljo, ker že cel dan veselo :sloncek:. Od kje mu toliko energije? Pa da sploh še najde dovolj prostora za svoje akrobacije, glede na to, da je G rekla, da je zelo velik:zmeden2: Jaz pa spet nimam tako zeloooo velikega trebuha.
Punce, kaj ve počnete te dni, ko je tako turobno vreme? Mene tako dolgočasno vreme ubija. Komaj že čakam, da se mi rodi moj :angel:, da se bo vsaj kaj dogajalo. Večino časa sem sama doma in mi je že pošteno dolgčas. Pa še moj dragi ta teden dela ponoči, dopoldne potem spi, popoldan pa ima faks ali pa kakšne druge opravke. No, ampak danes po dekompresiji me je pa dragi vseeno malo v mesto peljal:bravo:;). Sva glihkar domov prišla. Sicer se tudi v centru ne dogaja nič zanimivega, sem si pa po dolgem času vsaj malo izložbe ogledala. Pa v Mullerju sem bila in sem kupila njihove blazinice za dojenje za probo.

Lidy, jaz sem iz Ljubljane, G pa imam v Murgle centru. Sploh ne vem, zakaj sem se takrat (pred 3 leti) odločila zanjo. Nekdo je rekel, da je dobra, pa smo šli.

Punce, imejte se lepo! :nosecka::nosecka::nosecka: pobožajte svoje bušije in kaj lepega povejte svojim :duda:

A ja, kje pa je Pinja? Se že vsaj ene dva dni ni oglasila:zmeden2:

Lp, Boni&:duda:

Pikapolonica -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (2.12.2004 19:58:37)

Hej, punčke!

Da ne boste mislile, da sem čisto pozabila na vas. Nisem, nisem, samo časa res ni več toliko, kot ga je bilo prej. Poleg tega je pa še možek do večera na internet priklopljen s svojim službenim laptop-om in jaz takrat nimam "dostopa". In čeprav dela za službo, sem strašno vesela da je z mano doma, ker bi brez njega najbrž ne zmogla.

Veste, saj je lepo. Prelepo je ko pogledaš to svojo malo štručko in ko ji prilepiš lubčka na tista mehka lička. Ko se zaveš, da je res tvoja. In da bo tvoja celo življenje. Samo, pridejo pa trenutki, ko težko zmoreš. Še posebej če si bolj labilne sorte. Jaz sem že takšna in zato smo tudi veliko jokali. Od žalosti seveda. Malo smo imeli problemov z bolečimi bradavicami ter dojenjem in posledično s Tiinim napredovanjem in to me je čisto dotolklo. Tia je sicer ogromno budna - patronažna sestra je čisto začudena ker vedno gleda okoli sebe kot en čukec, ampak ko se pa priklopi na mamico in bi morala jesti, takrat pa očke kar skupaj zlezejo. In tako nikoli ne poje toliko kot bi morala. Zato tudi ni nič kaj pridobivala na teži in tako sem dobila občutek, da ji ne nudim tistega kar bi ji morala. Jok je bil na dnevnem redu.... Pa sem se nekako le umirila, pogruntali smo malo drugačni sistem hranjenja in stanje se je končno začelo normalizirati. No, in danes smo se tudi že prvič kopali :bravo::bravo::bravo::bravo:. Kako je bila luštna, ko jo je sestra potunkala v vodo. Prav vidno je uživala, samo potem se je pa v vodo pokakala in smo morali kar na hitro zaključiti. In zdaj lahko začnemo počasi hoditi tudi ven.

No, nekako tako se zdaj suče moje življenje. Se pa opravičujem, ker sem nekako izgubila sled za vami. Zelo malo sem na RR in sploh ne vem več, kaj se kaj dogaja. No, to že vem, da se bliža tvoj datum BONI, kajne? Si že v pričakovanju? V nizkem štartu? Saj bo vse v redu. Boš videla.

Tako, zdaj pa grem. Že slišim nek jokec tam blizu. Lepo se imejte in se še kaj beremo!

Pa-pa, Pikapolonica :pika: in Tia :duda:

Anonimen -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (2.12.2004 20:26:53)

Punce sam na hitro...(nima nč časa, pa še same probleme:().

Mina1 vas vs elepo pozdravlja, je še zmeraj bolana, drug teden ma pa rd in upa, da se bo pozdravila do takrat.:rozica:

lp,:fis:

Bejba -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (2.12.2004 21:37:20)

Hojla tudi od nas!
Moj dva fanta sta šla spat, mami pa na internet. Takrat ko imam izbiro ali počitek ali RR, me vedno pritegnete ve, pa tudi če vas samo berem in niče ne napišem. Potem pa komaj gledam, ko je premalo spanca :zaspan:.
Boni, vidim da se veselo približuje tvoj veliki dan. Saj sem ti kar malo folž. To veliko pričakovanje, ko ne veš kaj bo, ko komaj čakaš,....to je res nekaj najlepšega. Vse bo šlo kot po maslu, zato brez panike.
No, mi se kar v redu rihtamo. V bistvu še vedno veliko spimo in vmes kaj pojemo. Na teži pridobivamo odlično. Imamo že 4680 kg. Že kar korenjak, kaj? Vse bi bilo super, če nas ne bi matrali tile nadležni krči. Vsak dan so na sporedu in včasih je zelo, zelo hudo. Kar mami joka zraven. Vendar tudi to bo enkrat mimo.
Včeraj se mi je naš sonček prvič tako zavedno nasmejal. Sem bila tako srečna in imela takoj solzice v očeh. To je res nekaj fantastičnega. Se kar stopiš.

Sedaj pa grem gledat Sex v mestu, kaj bodo spet babnice nakvačkale. Uživajte in veliko cartanja vam želim.

LP; Bejba

Lidy -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (3.12.2004 9:52:40)

Pozdravljene

Vidim da imate mamice veliko dela in tudi solzic. Iz tedna v teden iz meseca v mesec pa bo vsakič lepše :sloncek: in bolj veselo.
Upam da se bom na to spomnila sama, ko bomo aprila sami vekal ;) .

Boni preden sem zanosila sem hotela menjati G pa mi je ena svetovalo Murgle, G se je pisala neka na K... se mi zdi :zmeden: . Sem prov vesela, da ni naročala več nove paciente :bravo: .

No mi se vstrajno približujemo 9.12. , ko imamo naslednji pregled. Moram rečt da me je orng strah. Jem toliko kot prej, se mi zdi da celo manj, ker mi skoraj nič ne paše. Ampak drage moje, moje kile pa kar astronomsko naraščajo :( .
Jem sadje, pijem tudi, večerjam ne, pa kaj za boga naj še naredim???? Vsako hrano, ki jo pogledam je najboljše če si jo kar na rit in stegna prilrpim, ker se mi zdi da itak vse tam konča. Potem bo pa spet una sestra tulila da sem se PREVEČ zredila :(( .KAJ NAJ NAREDIM ???

Če ima katera kakšen nasvet bom zelo vesela.

Lepo se imejte in uživajte

Lidy

p.s. - Boni midve sva pa enako stari. Moja G je na Fužinah je full dobra :bravo:

BONI* -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (3.12.2004 13:16:35)

Hojla punce!

Danes imam pa jaz en jokajoči dan. Saj sploh ne vem, kaj mi je. Najbrž me že tako hormončki zdelujejo, malo pa tudi nestrpnost. Mojega dragega seveda spet ni doma in jaz se počutim tako osamljeno. No, pa saj bo boljš! Še malo, pa bom imela super družbo:duda:. Mogoče bova potem :(( v tandemu:)-

Pikapolonica, sem slišala, da si imela na žalost tudi ti kar nekaj težav z dojenjem. Sedaj pa sem zelo vesela, ko slišim, da se je uredilo in da sedaj lepo papcate.:bravo: Ma tole dojenje je pa res en science fiction. Mene je že kar groza, kaj bo. Jaz imam že tako ali tako bolj občutljive bradavice.
Čestitam tudi za prvo kopanje:bravo: Imaš kar srečo, da tvoja Tia tako uživa v vodi. Ja, kaj češ, kakat je pa tudi treba;). A jo kopaš v banjici ali imaš čebriček?

Bejba, a vas pa še vedno krčki matrajo:(. A niti tiste Lexafin kapljice nič ne pomagajo?:ups: Zoprna reč! Upam, da bo kamlu boljše! Ubogi Anže! Če pomislim, kako je meni hudo, če mi prebava nagaja...
Sem pa slišala, da Tummy tub (uapm, da sem prav napisala) pri vas dela čudeže:bravo:. Veš, vsake toliko časa malo poškilim na sosedni forum, da vidim, kako vam gre. A ste vi tudi že šli kaj ven?

Zdej vaju bom pa obe (Pikapolonica & Bejba) še malo izkoristila, pa mi povejta kako sta oblečena vajina :angel: ponoči. Koliko plasti oblačil in koliko dekic (kovterček). Ali ima katera od vaju mogoče spalno vrečo. Midva sva tudi to kupila, tako da imam na razpolago oboje-vrečo in kovtrček, pa še dekice. V salnici pa imam 20°C.
Ravno danes sem namreč posteljico pripravljala, potem pa kar na enkrat nisem več vedela, kaj vse naj sploh pripravim:zmeden2:

Lidy, mislim da gre za isto G. Baje je tudi ona prej delala na Fužinah, potem pa je šla privat. Sedaj ima samoplačniško, nekaj pa tudi na koncesijo (sem spadam tudi jaz).
A ti si mogoče iz Fužin ali iamš samo G tam? Jaz sem na Fužinah živela skoraj 15 let.
Ej, pa ne se sekirat zaradi kil! Bodo že potem šle dol oz. se bomo potem s temi kilami ubadale. Itak pa se ne rediš toliko ti, kot na teži pridobiva tvoj :angel:. Baje potem kar same od sebe zginevajo, ker toliko pokurimo z dojenjem, pa nočnim bedenjem, previjanjem,... Glavno,da ti zdravo ješ in s tem samo koristiš sebi in svoji :duda:. Sem opazila, da se ene :nosecka: lepo postopno redijo ves čas nosečnosti, smo pa tudi take, ki se do 8 meseca nismo zredile skoraj nič, potem pa BUM! Hitro dobiti vse kile za nazaj in še za naprej (in to duplo!):(.

Punce, zunaj se malo sonček kaže:bravo: Me že mineva otožnost. Zdej si grem pa eno :kava: skuhat, da ne bom vsega kisika :zaspan: (beri: vase pozavgala).

Lp, Boni&:duda:

Joj, kdaj bo že 17.12.:ups::zmeden:

BONI* -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (3.12.2004 13:19:27)

A ja, Bejba, čestitam za prvi :). Ti čisto verjamem, da si se tako raznežila zdraven, da so ti solzice sreče kar v potokih tekle:((
Želim vam še veliko tako lepih trenutkov!

Lp, Boni

Bejba -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (3.12.2004 16:40:53)

Hvala Boni za čestitke. Glede oblačenja pa sem ti odgovorila na zgornjem forumu, kjer si zastavila to vprašanje.
Sprašuješ, če smo šli že kaj ven. Kar naprej se potepamo, nas ni skoraj nič doma ;), Anže pa uživa 100 na uro. V avtu in v vozičku.
Danes pa je začel nekaj kašljati. Upam, da se kaj ne pripravlja.

Uživajte in se še kaj oglasim!

LP; Bejba

žiža -> 9.nebesa (****. nadaljevanje) (3.12.2004 20:38:19)

Lep pozdrav punce, vse nosečke pa tudi tiste ki že veselo zibate. PO dooooooolgem času se zopet oglašam. Danes sva z našo malo pikico na "počitnicah" in mam možnost zopet na internetu viset. No sej doma v bistvu samo še razdelilec za telefon nucam potem bo pa zadeva tud doma zopet aktualna. :bravo: :bravo: Prav zelo pogrešam tale RR. In ko sem se zdele končno priklopla sploh nisem vedla kje naj začnem. Še vedno se najbolj domačo počutim med prvič noseča.... pa vidim da kr nekaj mamic še sodeluje v 9nebesa
Ja pr nas smo danes stari 8 tednov. No če bi rodila na rok pa šele 14 dni. Po tisti mali krizi da nisem cele nosečnosti skoz dala, sem danes prov vesela da smo že na tisti stopnji ko si zaželiš da bi se čas malo ustavil al pa da bi vsaj bolj počasi tekel. V glavnem krasno smo se ujeli, dobro se rihtamo in se imamo 100/h radi. Tudi naša Sara zelo uživa v avtu pa v vozičku. Najboljš je če se ritka trese.
Malo težav imamo edino ponoči. No Sara jih nima ima jih mami, ker so tri urce v kosu mal premalo. Ampak nimamo pa nobenih krčev, to je pa tudi nekaj. tako tole je bilo kratko javljanje. upam da me bo moj dragi ta teden uslišal in mi zrihtal povezavo. zdej grem pa še mal po RR firbcat. Lepo se mejte! PA-PA ŽIŽA IN SARA

Stran: [1]