Zgrudana moka! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Akil -> Zgrudana moka! (28.9.2007 22:16:44)

Včeraj sem kuhala čufte v paradižnikovi omaki.  Sicer jih nisem kuhala prvič, ampak še nikoli mi omaka ni uspela.
Kako naredite omako, da se vam moka ne zgruda?????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Jaz potem, ko naredim omako (z grudicami) precedim v drugo posodo (vedno jezna ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]).  Šele nato dodam mesne kroglice!
Zakaj se mi to dogaja?  Sem se včeraj skoraj zjokala zraven štedilnika, pa tako rada kuham!  Sem se odločila, da jih bomo hodili v gostilno jest, ker jaz jih ne kuham več (razen, če bo kakšen nasvet padu, takrat moram probat)![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




smrka -> RE: Zgrudana moka! (28.9.2007 22:33:35)

Ko dodajas moko v kako omako, nesmes nikoli direkt v omako dat cisto moko. Probaj dat moko v kozarec, dodat vode notri in fajn zmesat..... potem to zlijes v gulas, ali kero drugo omako. Ko zlivas to moko v omako, mora ta omaka vreti da se ta moka ne zgrudi.

Jest ponavadi ko kuham kako omako naredim tako: najprej preprazim cebulo, potem ko je cebula "steklena"dodam moko, promesam in dodam paradiznikovo mezgo, mal mesam in potem dodam vodo... tako da je omaka ze gosta in potem ne dodajam vec moke.

Probaj narest tako kot delam jaz.




g -> RE: Zgrudana moka! (29.9.2007 16:22:32)

Vedno in povsod - pri omakah, pudingih kremah - si pomagaj z metlico, nikoli in nikdar ne boš imela grudic! In kot je že Smrka povedala, ko želiš dodati moko jo v majhni skledici razredči z vodo (kot bi pripravljala testo za palačinke) in počasi vlivaj v pripravljeno omako in non-stop mešaj z metlico pa ne bo grudic!
Čao-čao




Jessy -> RE: Zgrudana moka! (29.9.2007 20:28:59)

V nek lonček daj malo hladne vode, nato dodaj moko in fino stepaj, da je popolnoma tekoče. Jaz uporabim kar palični mešalnik. Nato pa ob mešanju vlivaj tako pripravljeno zmes v omako in ko se ti zdi, da je dovolj gosta, prenehaj z dodajanjem moke. Če delaš tako, ne rabiš metlice, saj grudic zagotovo ne bo.

Pa tista mešanica naj ne bo prečista, niti ne pregosta. Zgornja primerjava z maso za palačinke je res ta prava. Torej, tako gosto, kot za palačinke. 




bamby -> RE: Zgrudana moka! (29.9.2007 20:58:23)

Lahko pa tudi te čufte v moko povalaš in daš v omako, pa se bo moka lepo in enakomerno razpustila in zgostila omako. Vendar za tako gostenje je za bolj malo omake. Zdaj če je rabiš več, potem kakor so predhodnice napisale: moko fajn razmešaj v vodi in prilivaj omaki do željene gostote.




Stran: [1]