Čisto spremenjena (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

cmokec -> Čisto spremenjena (1.12.2004 23:08:32)

Lep pozdravček,

upam, da vas ne bom zamorila, ampak nekomu moram povedat.

Sem mamica preljubke, skoraj 4-leta stare princeske. Zanjo sva se :sloncek: (ne bom rekla, da trudila) 7 mesecev. Nosečnost je bila izjemno lepa in uživala sem jo maksimalno. Edina skrb je bila pokajena cigareta na približno tri dni (sicer redna kadilka). kar me ob koncu nosečnosti tako razžiralo, da nebo kaj narobe, da ni za povedat. Pa so prišli popadki, in sem Jo zagledala. Porod je bil sicer težak, ampak v tistem trenutku bi vse 100x ponovila. In sva uživali, na dežju in snegu, v gozdu na morju,.. Prvič sem občutila pravo ljubezen, tisto, ko iskreno misliš in rečeš: Zate bi dal svoje življenje". In bi ga res. V tistem trenutku nisem mogla zastopit, da imaš lahko rad prav tako še nekoga, dva enako, dva tako močno.

Do pred enim letom, ko sva se odločila, da si želiva še enega otroka.

Tu se začne moja kalvarija, ki me je čisto spremenila.
Lani oktobra sem imela operacijo na maternici, ki mi je pustila delno poškodovano maternico. Do februarja sva pavzirala, potem pa polna elana in upanja v nove boje. Avgusta sem zagledala :roza::modri:, a se je končalo z izvenmaternično. Ne vem , kaj je narobe, preizkave sledijo v januarju.

Včasih si mislim, saj bo, drug mesec, to leto, enkrat, samo da bo. Ampak jaz sem začela pogrešat mene, tako kot sem bila prej, preden se je to začelo. Nikoli nisem bila mirna, vedno za štose, polna energije, nasmejana. Bolj ko je bilo adrenalinsko, razgibano, bolj je bilo zame. Nikoli nisem eksplozivno reagirala, čeprav nisem človek, ki bi kaj držala v sebi. Sedaj se pa ne poznam več. Gospodinjska dela opravljam z muko, čeprav je na koncu vse narejeno. Ne znam se nasmehnit tako kot nekoč, kar tako, zaradi lepega vremena ali znižanje majčke v trgovini. Nič me ne zanima, a me tako veliko stvari moti. Vsi me sprašujejo, zakaj sem slabe volje, če sem bolana, pa kako sem se spremenila. Cel dan bi čepela doma, ker nimam energije, da bi se v dobri družbi smejala, ker se enostavno ne morem tako sprostiti. So mi vsi štosi plehki, pa vska debata preveč otročja. Ko pride Franca, se najbolj bojim, da bom spet poslušala, naj odmislim, da je vse v psihi. Kar v glavi mi odzvanja: Saj sem ti rekla. Ko boš odmislila in pozabila, pa bo. Izrečene besede imajo name vedno močnejši vpiv, kot, da bi jim vsak mesec dajala dokaz, da imajo prav. Pa si priznam, da mislim samo na to, kričala bi, naj mi nekdo sprazne glavo, jaz si ne znam pomagat. Samo gledam okoli sebe, dnevi minevajo in hitijo mimo, kot da bi bila v kinu, kot da nisem živa, da me nihče ne sliši, tako mi ji hudo. Vedno se opominjam, preberi, koliko so druge "veteranke" dale skoz, pa mi ne pomaga. Od kje jemlete, od kje energija, da se lahko z dvignjeno glavo tako krčevito borite za novo življenje?
Jaz je ne poznam, čeprav ne bom odnehala, se mi zdi, da to ni niti začetek. Naj bo tako.

Upam, da vas nisem zamorila, ampak ste edine, katerim sem lahko povedala. Saj upam tako.

cmokec

Urša76 -> Čisto spremenjena (2.12.2004 8:11:30)

Cmokec,

kot je že Tinka rekla: smo tukaj, da se poslušamo (beremo), vlivamo upanje, če je v naši moči pomagamo ali pa (vsaj) sočustvujemo in potolažimo.

Morda si misliš: kaj tale Urša tuki neki bluzi...(glede na to, da sem trenutno samska :(), ampak pravijo da sem dobra sogovornica, da znam poslušat. Tako da, če želiš, mi lahko na privat pišeš, pa se dogovoriva za kako kavo :kava: (sicer ne vem iz kje si, ampak: če je volja je vse mogoče).

Torej: ne obupaj, me smo s tabo.

Poljubček,
Urša

biba77 -> Čisto spremenjena (2.12.2004 8:14:31)

Draga Cmokec,
se pridruzujem Tinkinemu mnenju; s tabo ni nic narobe, gres pa res skozi eno custveno tezko fazo.
Poglej, v bistvu si na zelo dobri poti iz teh negativnih obcutkov. To pa zato, ker se jih zavedas in lahko poskusis narediti kaj proti njim.
Ali si se z dragim pogovorila o svojem pocutju in razmisljanju? Pogovor lahko zelo pomaga; energijo za boj proti tem mracnim custvom pa bos dobila pri partnerju, hcerkici in konec koncev pri sebi.
Nisem spremljala tvoje celotne zgodbe na RR, vendar... ali sedaj jemljes kaksna zdravila, ki bi ti pomagala na poti do pikice? Tudi zdravila lahko zelo mocno vplivajo na naso psiho.
Predvsem pa imej v mislih, da nikakor nisi sama in da ne smes obupat! In kadarkoli lahko poves na RR, kaj te tezi... me te bomo podprle, tebi pa bo lazje, ne? Zato smo tukaj...
:miska:

Teya -> Čisto spremenjena (2.12.2004 8:27:33)

ob branju tvojega pisemca, sem na lastni koži občutila (vsaj delček) tvoje bolečine in vem, da ni besed, ki bi lahko zmanjšale tvoj obup....mislim, da bo vsaka naša beseda padla na nerodovitna tla, dokler ne boš sama pri sebi dovolj močna za en mali skokec ven iz te depresije...vsekakor pa mislim, da si na dobri poti že s tem, da si se odprla, čeprav samo nam...edini nasvet, ki si ga upam dati je ta, da se odreš še komu v svoji okolici, nekomu, ki ti je blizu, ki mu lahko zaupaš in ki veš, da te bo vsaj delno lahko skušal razumeti...ne bom iskala rešitev za tvoje zdravstveno stanje, saj ga ne poznam, zato se lahko usmerim le na tvoje psihično počutje,ki si nam ga tako dobro predstavila....vem, da bodo tudi moje besede izpadle zelo plehko...ampak, vse kar ti lahko rečem je to, da vem, da za vsakim dežjem posije sonce in prepričana sem, da se boš tudi ti enkrat spet nasmehnila proti nebu....z novo pikico ali brez....upam lahko samo, da se bo to zgodilo čimprej....
srečno!
me smo tu zate!:rozica:

baguSka -> Čisto spremenjena (2.12.2004 8:27:45)

Nisem ravno govornica, a želim ti povedat da: VERJAMEM DA TI BO USPELO!!! Pride kriza a ta vedno tudi mine. Zato punca, pljuni v roke in začni delat kar ti paše, uživaj, razvajaj se..Tud jaz menim da se pogovori s partnerjem, tej ponavadi najbolj stojijo ob strani. Če boš pomagala eni nogi stopit vn iz teme, bo ta avtomatično potegnila še drugo za sabo. Boš vidla - probaj!
S tabo smo!
Lp,Tadeja.

baguSka -> Čisto spremenjena (2.12.2004 8:35:06)

Ko sem ravno omenla, da ti partnerji stojijo ob strani..
Danes zjutraj sem delala test 2 dni pred nepričakovano M. Z žalostjo na mojem obrazu sm svojmu sončku poslala SMS, da pretekli mesec ni bilo sreče. Ob njegovem odgovoru mi je žalost na obrazu takoj izginila in se še sedaj smejim:..lubica ne sekiri se, bova pač en mesec starejša starša!
Tako me je spravil v dobro voljo da ti ne znam povedat. Če ne bi imela njega, bi sigurno rezultat občutila čisto drugače.
Odpri se mu in pomagal ti bo. Prepričana sm v to.
Lp, Tadeja.

Lunca1 -> Čisto spremenjena (2.12.2004 9:39:20)

Ojla!

Držim pesti, da bo vse čimprej OK. Imam pa tudi sama že nekja časa tako obdobje, da se mi nič ne da. Lenoba lena:). Pa energije mi absolutno primanjkuje. Pa pripišiva to letnemu času, pa bo:)-. V glavnem drži se.

Lp Lunca

cmokec -> Čisto spremenjena (2.12.2004 19:07:55)

Drage prijateljice.

Danes je nov dan in tudi po vaši zaslugi se počutim malo bolje. Ne bom se delala fino in rekla, da je vse v redu, ker ni.

Sem se še sama začudila, kaj sem v navalu jeze in joka napisala. Še sama nisem poznala, koliko nakopičene žalosti nosim v sebi.

Drugač pa ne se bat, s hčerkico še vedno neskončno uživava in je moj svetli sonček v mojem življenju. Tudi partner je razumevajoč, vendar mu takih občutkov nisem tako predstavila, ker se potem tako trudi, da bi mi pomagal. Preveč me ujčka, prevelko pozornost mi daje, kot da bi bila ne vem kako bolna. Skoz me sprašuje, kako se počutiš, ali bi čaj, ali to ali ono, vedno je za mano, kamorkoli grem in me v veri, da mi pomaga, hromi. Uf, kako sem zakomplicirala.

Kar se pa tiče obupavanja. Te besede jaz ne poznam. Mi je hudo, vre v meni, ampak, da bi obupala. Ne, to pa ne.

Še enkrat HVALA za lepe besede, nasvete in iskrene želje. Vem, da so bile izrečene s srcem. Čutilo se je, se je bralo. HVALA.

Tudi vam želim, da bi bile čimpreje nosečke.
:miska::miska:, :angel::angel: in :rozica::rozica: za vsako izmed vas.

Jutri je nov dan, jutri je možno karkoli,
cmokec

VITA74 -> Čisto spremenjena (3.12.2004 17:44:06)

Draga cmokec, komaj danes se ti javljam a zato nič manj solznih oči....kot bi opisala moje počutje...po tem SS ki sem ga ravno preživela se mi zdi da se mu sesuva svet, da ni sončka na nebu, da ni nič zanimivega zame...
Tako razumsko se prepričujem, da je bilo tako usojeno in da je pikici bolje med anglečki..ampak pri srcu..pri srcu pa me stiska in boli....
Razumem te in vsak dan sproti si govorim da imam tudi drugod srečo za katero je vredno živeti, da imam svojega škrata in moža in prijatelje...in vsak dan sproti pomalem zmagam in mi je lažje....
In zmagala boš tudi ti!!!! Verjamem v to in hkrati si bomo pomagale in se bodrile in skrbele za nas, naše sončke in naše angelčke...
Upam da nisem napisala zmedeno kot so zmedene moje misli in občutki, ampak so iskreni..

Lp Majda :rozica:

cmokec -> Čisto spremenjena (3.12.2004 22:25:18)

Majda, hvala za tvoje pismo.
Tudi jaz sem probavala razumsko sprejemati in še se bom. Ampak čustva so močna in včasih te dobesedno spodnesejo.

Ampak že naslednji dan si bolje. Meni se po počutju zelo pozna, v katerem delu ciklusa sem. Kadar je :hudicek: sem čisto :grrr::((, potem se pobiram, tik pred O sem polna optimizma, med O sem večinoma :bravo::)-:sloncek:, Potem pa začnem razmišljati, seštevati in čakati.:ups:. Mislim, da bom najprej morala popraviti zadnjo fazo, ker je najdaljša.

Kar se pa tiče zmage: ZMAGALI BOVA OBE.

Da bi nama čimprej uspelo, ti pošiljam :angel: in :pujs:

se bere, da sem bolše volje, ane

cmokec

cmokec -> Čisto spremenjena (3.12.2004 22:27:24)

Še to, gledam obrazek tvojega sina, pa je po letih in obraznih potezah zelo podoben nekemu fantku iz Kranja.

Pri naravi nikoli ne veš, kdaj te preseneti,
cmokec

VITA74 -> Čisto spremenjena (4.12.2004 15:44:18)

bravo cmokec in tako kot si napisala OBE BOVE ZMAGALI in tudi ostale punce na forumu :bravo:
Ja se bere da si boljše volje in moram priznati da je nalezljivo :)
Lp :rozica:

Stran: [1]