govor (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

simonalokar -> govor (28.9.2007 10:23:06)

moj sin je star 18m in me zanima kdaj so vaši otroci začeli govoriti. moj govri mama am drugo pa samo pokaže z prstom. govoril je že ati, teta zdaj pa je nehal

kaj bi moral govoriti ali še preveč zahtevam.

lp simona

Aja32 -> RE: govor (28.9.2007 10:28:49)

Naš bo čez dober teden dopolnil 2 leti, pa tudi nič ne pove... No, pove "dada" - to je duda, pa recimo "pa, pa", ko se od koga posljavlja in "Ta", kar pomeni Ota (naša kuža)... In to je zaenkrat ves besedni zaklad...
Čeblja pa non-stop - ni tiho niti sekunde... Samo kaj, ko ga ne razumemo...

lp A

Nika v službi -> RE: govor (28.9.2007 11:26:28)

Teh debat je bilo res že ogromno. Naša tam do 18. meseca tudi ni veliko povedala: mama, babi, dedi, tata, duda, nekatera imena igrač, pa-pa, am-am, avto, ipd. preproste besede.

Potem pa se ji je pri letu in pol odprlo in je začela ogromno govoriti. Pred 14 dnevi smo dopolnili 2 leti in sedaj res že dokaj lepo govori, tudi stavki ji že laufajo, težave ima edino z določenimi črkami v določeni kombinacijah, pa valjda R-ja tudi že ne izgovarja. Zna tudi že pesmice (Kuža pazi, Tu-tu-tu po cesti...).

Eni prej, drugi kasneje. Brez skrbi.

Tajduška -> RE: govor (28.9.2007 11:34:10)

naša bo čez teden dni stara dve leti. Govori pa popolnoma vse. Normalno v celih stavkih.

kakor kateri otrok,....

zdaj se še pozna razlika, počakaj še leto dni, pa se vse pogliha:-)
vsi isto čvekajo, da jih ustavit ne moreš!

Sofi -> RE: govor (28.9.2007 20:15:48)

Tudi naš pri dveh letih govori že vse v stavkih, je pa začel okrog 18 mesecev. Ampak zaenkrat  še ni R-ja, pa namesto F običajno uporabi S, ampak baje, da je to vse o.k.

lp

Stran: [1]