očetovstvo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> očetovstvo (28.9.2007 9:39:55)

Ne vem kam spada ta tema, pa dobro če je nisem odprala na pravem naslovu, me pa premaknite.

Imam eno zanimivo "odkritje" oz. zgodbo in me zanima vaše mnenje.

S parnerjev sva skupaj cca 2 leti, na otroku delava 1 leto. Ker se je vse skupaj malo zakompliciralo in ni ni in bilo, sva odšla na preglede. Z mano je vse ok, zaplete se pri njemu, ima zelo zelo slab spermiogram. Ok, to sva prenesla ker se človek pač sprijazni, da bo potrebna strokovna pomoč in bomo zanosili pač po drugačni poti. Šokiralo naju je nekaj drugega.

On ima iz prejšnjega zakona enega sina. Doktor, ki je pogledal njegov spermiogram pa pravi, da se mu lahko poraja vprašanje, če je tisti otrok sploh njegov, ker glede na sedanji rezultat bi bilo to praktično nemogoče. Si predstavljate? Že tako je bil šok, da ima ful malo plavačev potem pa še to, da otrok, ki je danes star 9 let sploh ni njegov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Noro. Čisto s eje zrušil in zdaj sva rekla, da hočeva priti resnici do dna. Je rekel, da ga to tako grize, da ne more drugače, kot da gresta z otrokom na DNK. Ima kdo takšne izkušnje? Kako se to opravi? Saj se bova vse pozanimala, samo me zanima če ima kdo kaj povedati kar se tega tiče.

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 9:43:46)

Pri moških, ki povrhu še ne živijo s svojim otrokom, je najbrž to drugače. Če bi se npr. za mojega otroka izkazalo, da ni moj, ga jaz niti pod razno ne bi mogla izgubiti. Bi umrla.

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 9:44:43)

Aja, sem pa danes dobila M, tako da me ni treba prav preveč smrtno resno jemat. Zdajle npr. imam solze v očeh, tako da ...

Marogica -> RE: očetovstvo (28.9.2007 9:44:49)

O tem sicer nimam pojma, zato sem ti poiskala tekst, kjer piše, zakaj lahko pride tudi do zmanšanja spermijev ali pa netočne analize. Mislim, da se najprej prepričajta, kot pa da kar dvomita v očetovstvo tega otroka. Da ne bosta naredila več škode kot koristi s sumničenji. In tarča bo otrok

Kaj vpliva na rezultate analize semena

Na rezultate analize semena lahko vpliva veliko dejavnikov:

• Zmanjšanje števila semenčic je lahko posledica nekaterih zdravil (kot so cimetidin in nekatera zdravila, ki se uporabljajo pri zdravljenju raka), ter moških in ženskih hormonov (testosterona, estrogena).
  • Na zmanjšanje števila semenčic lahko vpliva tudi pitje alkohola, kajenje cigaret ali marihuane.
  • Tudi nekatere rastline lahko vplivajo na rezultate analize semena. O njihovem uživanju se je potrebno posvetovati z zdravnikom.
  • Če se vzorec semena ohladi, bodo rezultati testa gibljivosti semenčic pokazali nerealno zmanjšano gibljivost.
  • Izpostavljenost sevanju in nekaterim emikalijam (kot so nekateri pesticidi ali spermicidi) prav tako vpliva na zmanjšanje števila semenčic, njihovo slabo gibljivost ali povečanje števila nenormalnih semenčic.
  • Če vzorec semena ni vzet v celoti (kar se lahko zgodi, če se vzorec vzame s kakšno drugo metodo, ne pa s samozadovoljevanjem), bodo rezultati merjenja količine ejakulata netočni.
  • Količina semena je običajno večja, če nekaj dni ali dlje časa pred preiskavo moški ni imel ejakulacije.

Kaj je treba vedeti

Poleg že navedenih dejavnikov, ki vplivajo na analizo semena, je treba omeniti še naslednje:

• Če je vzorec semena vzet doma, ga je treba prinesti na kliniko ali v laboratorij v eni uri po ejakulaciji.
  • Prisotnost semenčic v semenu moškega, ki mu je bila narejena vazektomija, je znak, da operacija ni bila uspešna. V takem primeru je potrebna uporaba drugih metod za preprečevanje spočetja.
  • Pri moškem, katerega mati je v času nosečnosti jemala zdravilo dietilstilbestrol (DES), obstaja večje tveganje za neplodnost.
  • Za ugotavljanje sposobnosti gibanja semenčic skozi sluz materničnega vratu partnerice se lahko naredi postkoitalni test. Po spolnem odnosu se odvzame vzorec sluzi z materničnega vratu in semena iz vagine in se pod mikroskopom opazuje aktivnost semenčic. Če se semenčice držijo skupaj in ne plavajo naprej je to lahko znak, da so v sluzi materničnega vratu protitelesa proti semenčicam.

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 9:48:11)

Splišni, ti se kr lepo "pozdravi" od sindroma, potem te bomo pa resno jemali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

marogica, hvala. Veva in poznava to. Tudi doktor je tako rekel. Dodal pa je, da na takšno drastično zmanjšanje spermijev (ima jih komaj nekaj) ne morejo vplivati takšni dejavniki. To bi bilo možno, če bi hodil na kemoterapijo (kar ni nikoli) ali pa, da ima to prirojeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mater, ful sva bila šokirana. In zdaj ga grize. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Marogica -> RE: očetovstvo (28.9.2007 9:51:30)

Mogoče še to.Kopiram:

Tabela normalnih in patoloških vrednosti analize semena

Količina semena

normalno stanje:
Od 1,0 do 6,5 ml v eni ejakulaciji.

patološko stanje:
Nenormalno majhna ali velika količina semena lahko včasih povzroča težave pri spočetju.

Čas utekočinjenja

normalno stanje:
Manj kot 60 minut.

patološko stanje:
Če je za utekočinjenje potrebno nenavadno veliko časa, lahko to opozarja na okužbo.

Število semenčic

normalno stanje:
Od 20-150 milijonov semenčic v enem ml semena.

0 semenčic v enem ml semena, če je pri moškem narejena vazektomija.

patološko stanje:
Če je število semenčic zelo majhno, je moški lahko sterilen, vendar temu ni vedno tako. Včasih postanejo očetje tudi moški z manj kot milijonom semenčic v mililitru (ml) semena.

Oblika semenčic (morfologija)

normalno stanje:
Najmanj 60% semenčic ima normalno obliko in strukturo.

patološko stanje:
Obstajajo različne oblike patološkega izgleda semenčic, kar lahko velja za glavo, vrat ali rep semenčice. Semenčica nenormalne oblike se morda ne bo mogla normalno gibati ali prodreti v jajčece. Običajno se v vsakem vzorcu semena najde nekaj semenčic nenormalne oblike, če pa je ta odstotek visok, ima lahko moški težave z oplojevanjem.

Gibanje semenčic (gibljivost)

normalno stanje:
Najmanj 60% semenčic se giblje naprej z normalnimi gibi.

Najmanj 8 milijonov semenčic v enem mililitru (ml) semena se giblje naprej z normalnimi gibi.

patološko stanje:
Semenčice se morajo prebiti skozi sluz materničnega vratu, da bi prispele do jajčeca. Če se velik odstotek semenčic ne giblje ustrezno, je lahko spočetje vprašljivo.

pH semena

normalno stanje:
pH semena od 7,1 do 8,0.

patološko stanje:
Previsoka ali prenizka pH vrednost semena lahko uniči semenčice ali zmanjša njihovo sposobnost gibanja ali prodiranja v jajčece.

Bele krvničke

normalno stanje:
V semenu ni belih krvničk in bakterij.

patološko stanje:
Prisotnost bakterij ali velikega števila belih krvničk lahko opozarja na okužbo.

Raven fruktoze

normalno stanje:
300 miligramov (mg) na 100 mililitrov (ml) ejakulata.

patološko stanje:
Če v semenu ni fruktoze, je lahko moški brez semenskih vrečic ali pa so le-te zamašene.

Če pokažejo rezultati majhno število semenčic ali visok odstotek nenormalnosti, so možne dodatne preiskave, npr. merjenje ravni hormonov, kot so testosteron, luteinizirajoči hormon (LH

fricka -> RE: očetovstvo (28.9.2007 10:02:16)

Saj najbrž je odgovoren starš in s temi dejstvi ne bo obremenjeval otroka ampak njegovo mater. Jaz bi tudi hotela vedeti resnico. Saj ni posredi samo plačevanje preživnine ampak tudi odnos otrokove matere do njega. Jaz že ne bi mola živeti z dejstvom, da me je nekdo tako grdo nalagal in mi povzročil nepotrebne težave v življenju. Mislim, da je za test dovolj odvzem sluzi, lahko tudi iz ust. Otrok sploh ne rabi vedet za kaj gre. Bo pa sigurno lažje živel z resnico. Saj če ga ima rad, pa prav gotovo ne bo več zaprt vrat pred njim, ne?

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 11:09:41)

Ja, fricka normalno. Točno tako kot praviš.

saj ni mislil otroka s tem obremenjevati, saj ubogo dete nič ni krivo. Saj niti ne bo vedel za kaj se gre. Z matero tega otroka pa niti ne komunicirata, a tokrat mislim da bosta mogla nekako najti skupen jezik, da bo pustila, da se naredi takšna preiskava. Ampak to je že drugo vprašanje....

Najbolj kruto je, ko pomisli da te je nekdo tako življenjsko "nategnil". Čisto je povožen, posledično pa seveda tudi jaz. Če gresta na DNK bo vsaj vedel kje je, tako pa zdaj s tem enostavno ne more živeti. Si predstavljate?
Točno tako, kot si rekla - ne gre se za preživnino in te zadeve, gre se za vse prej kaj drugega. Kako naj človek po vsem tem - po tolikih letih - po takšni grenksi izkušnji sploh še komu zaupa? To se je za vprašat. Grozno. Upam, da se bo izkazalo, da je njegov.

Hvala vam za odgovore.

viv_ -> RE: očetovstvo (28.9.2007 11:13:58)

Drugače je bila pa v Nemčiji izvedena raziskava, kjer se je pokazalo, da je 10 % otrok "podtaknjenih".

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 11:16:59)

IZVIRNO SPOROČILO: viv

Drugače je bila pa v Nemčiji izvedena raziskava, kjer se je pokazalo, da je 10 % otrok "podtaknjenih".

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] groza. kakšna je to mati/žena?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Takšna v navednicah najbrž.

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 11:18:09)

Ja kaj pa,če je pred desetimi leti še mel dobra semenčeca??Na slabo kvaliteto lahko vpliva marsikaj.

daysi -> RE: očetovstvo (28.9.2007 11:20:45)

Ne morem vrjeti, da se to tudi dogaja. Ali otrok ni nič podoben očetu. Madonca, jaz ne vem, kaj bi storila v tej situaciji. Vrjamem, da je to za vaju ful šok, tud mene je sedajle fajn zrukal.

polma -> RE: očetovstvo (28.9.2007 11:23:43)

Jaz poznam en tak primer, njegove semenčice so totalno fuč, otrok iz prvega zakona pa definitivno njegov. Verjamem, da je tvojega zvilo ob pomisli, da prvi otrok ni njegov. Ampak, moram reči da se mi zdi zdravnikov pristop k zadevi malo sporen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Temu našemu prijatelju so se semenčice sfižle v 9h letih, pa zdravnik ni postavil njegovega prvega očetovstva pod vprašaj. Ne vem, no... Držita se, upam da se vse obrne tebi in njemu v prid!!!

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 11:41:06)

5 let je minlo, tak da po sodni poti on ne more izpodbijat očetovstva, tazen če se bo mati strinjala in bota šla sama opravit, seveda da bo on plačal. Sicer pa jaz ne dam kaj dosti na ta zdravniška mnenja.

In kaj bi on naredil, če bi se silom prilike res izkazalo da ni biološki oče? Bi otroka manj imel rad?

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 12:03:10)

IZVIRNO SPOROČILO: nivess

5 let je minlo, tak da po sodni poti on ne more izpodbijat očetovstva, tazen če se bo mati strinjala in bota šla sama opravit, seveda da bo on plačal. Sicer pa jaz ne dam kaj dosti na ta zdravniška mnenja.

In kaj bi on naredil, če bi se silom prilike res izkazalo da ni biološki oče? Bi otroka manj imel rad?

Ah no, pa kako lahko človek sploh pomisli na to, da bi ga zaradi tega imel manj rad???? seveda to tukaj sploh ni vprašanje. Sploh se ne gre za to. Še vedno bo njegov sin in še vedno ga bo imel neizmerno rad in še vedno bo vse kot je bilo, le resnici hoče priti do dna. Ga je nategnila ali ne. Samo to, ker zdaj s tem vprašanjem ne more živeti. Odnos do otroka pa se seveda nikakor ne bo spremenil. Še vedno bi prihajal k nama in še vedno ga bova sprejela in vesela, še vedno bo enako. Logično! Nikakor tudi noče izpodbijati očetovstva.
Tukaj se gre samo za resnico in nič drugega, upam da zdaj razumete.

Kar se pa tiče odnosa zdravnika do tega - je pa tudi mene šokiralo, da je sploh izjavil kaj takšnega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hm. Hm.

Taula -> RE: očetovstvo (28.9.2007 12:10:10)

Jaz ga čisto razumem. Mnoge lahko rečejo da ne bi želele vedeti kaj je res, ampak če bi bile na tem bi šle delati teste. Otrok ni nič kriv..tega se zavedata.
Gre se za to da razčistiš situacijo. Srečno.

slovenka -> RE: očetovstvo (28.9.2007 12:12:43)

Ja, Nivess ima prav - za sodno izpodbijanje je že prepozno. Čeprav mi je ta določba zakon čudna, če gledaš sedaj ta primer. Hm.

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 12:14:24)

IZVIRNO SPOROČILO: nivess

Točno tako. Sploh pa če se je otrok rodil v zakonu.
Pri nas je ena taka ,ki se je spentlala z drugim in zanosila z njim. Otrok je zakonsko dobil priimek po očimu. Kaj bo sledilo tejle familiji pa ne vem. Nič dobrega.

polma -> RE: očetovstvo (28.9.2007 12:14:57)

No, anonimna, kot rečeno-upam da je tale pretres odveč in da tvoj JE oče!!! Ne pozabita tega povedat zdravniku-kako si drzne takole vznemirjat ljudi?! 

sazi -> RE: očetovstvo (28.9.2007 13:05:54)

tudi jaz mislim, da je lahko do takega poslabšanja prišlo v zadnjih 10ih letih in vam ćelim, da je res oče

Poraja pa se mi vprašanje, kako bo sin sprejel dejtvo, da se gre z očetom testirat? Ne vem, kako bi se mu to prikrilo? Če se mora mama strinjat in se z očetom ne razume, mu sama lahko to pove. Pa četudi oče pravi (in mu verjamem), da otroka ne bi imel nič manj rad, bi bila jaz, takrat pri 9ih letih zelo prizadeta, da mora preverjat in bi si v glavi napletla polno zgodbic.

polma -> RE: očetovstvo (28.9.2007 13:10:39)

Ja, bravo, sazi! Pazite na otroka! Pri 10h mu je že marsikaj jasno.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.9.2007 14:04:55)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: očetovstvo (28.9.2007 14:30:28)

Poznam podoben primer. Otrok je bil takrat star 6 let. Mati je strogo odklanjala test očetovstva. Vendar si je on vzel odvetnika in na sodišču dobil dovoljenje, da se ta dnk preiskava naredi, vendar jo je prvotno moral plačati sam. Rečeno je bilo tudi, da če je oče, strošek preiskave ostane njegov in mora še nadalje plačevat preživnino. Če pa je s preiskavo dokazano, da ni oče, mora stroške preiskave krit ona! Poleg tega pa lahko zahteva za nazaj vso preživnino, od datuma, ko sta nehala biti partnerja - se je prekinila njuna zakonska skupnost. Poleg vsega tega pa bi jo lahko tožil še zaradi širjenja laži.

No v tem primeru on ni bil oče. S punčko je ostal v kontaktu(preko nekega sodiščnega sklepa). Denar je od matere stožil nazaj in ga je  tej punčki naložil na osebni račun, s katerim bo lahko razpolagala po dopolnjenem 18 letu starosti.

Men se tako zdi prav. Čustva do punčke so ostala ista. Še vedno mu reče ati. Čeprav sedaj z mamico živita skupaj z njenim biološkim očetom.

Drugo bi pa bilo, da bi otroka pol čist odklopil in spremenil odnos do njega. Se mi zdi čist zgrešeno, saj otrok ni ničesar kriv!

jade1 -> RE: očetovstvo (28.9.2007 14:50:30)

Naj se pogovori z mamo otroka. Če je 100 %, da je on oče mu verjetno ne bo branila delati testa, saj ga bo sam plačal.

dory -> RE: očetovstvo (28.9.2007 15:26:35)

IZVIRNO SPOROČILO: viv

o shit...kašne fore...me prav zanima status dedcev podtaknjenih otrok...gotov so miljonarji, sej drgač se ne splača podtikat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>