zbledelo barva na perilu iz sušilca (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

pika_b -> zbledelo barva na perilu iz sušilca (27.9.2007 13:38:24)

Doma imamo kar precej star sušilec. Že nekaj časa sušim samo brisače in belo perilo, ker se mi zdo, da je pisano perilo iz sušilca izgubljalo barvo. Vem da so to morda leta ampak me vseeno zanima kako je s temi novimi sušilci, ali tudi pisano perilo izgublja barvo.

Pri meni se da to tudi opaziti na muckah, ki se naberejo na robu bobna, saj so te muce vedno obarvane z barvo, ki je je na večini oblačil, ki jih sušiš.

Na kaj ste bili najbolj pozorni, ko ste kupovali sušilec oz. kaj je tisto, kar pri funkciji sušilca res ne sme manjkat?

urška76 -> RE: zbledelo barva na perilu iz sušilca (27.9.2007 13:47:29)

Sicer  nisem kak strokovnjak, sam perilo ne izgublja barvo zaradi sušenja. Mucke pa itak da so obarvane, saj perilo prepiha in gredo vse mucke, ki drugače ostanejo na perilu, stran.

kofetek2010 -> RE: zbledelo barva na perilu iz sušilca (27.9.2007 14:11:13)

Temna oblačila zgubljajo barvo zaradi prevelike temperature pri sušenju.

honey -> RE: zbledelo barva na perilu iz sušilca (28.9.2007 7:34:55)

Ja, mucke gredo itak iz vsakega oblačila na boben sušilca, ne glede na to, ali so barvne ali bele. Saj če bi perilo sušila na zraku, bi ti pa na perilu ostali. Samo, da pa barva obledi zaradi sušilca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Meni npr. brisače obledijo zato, ker jih perem na višji temperaturi, tiste, na katere pa pazim (nove) in jih perem na nizkih temperaturah, pa jih tudi lahko dam v sušilca in so še vedno lepo živih barv.

Stran: [1]