MASTITIS (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ISABELA -> MASTITIS (1.12.2004 17:52:22)

Pozdarvljene,

No jest sem ze tretjic "fasala" mastitis. Moja pikica je stara 3 mesece in se samo se zjutri in zvecr doji pri meni, drgace pa je na umetnem mleku.

Kaj naj naredim glede mastitisa. Dobla sem antibiotike kot vsakic, Tole se mi glih vsak mesec ponavlja. A ima kasna podobne tezave?????:racka:

Pomislila sem ze, da bi dojenje cist opustilA, sam kaj pa vem.

No za odgovore sem vam ze v naprej zahvaljujem.

LP
:metulj:

Blink1 -> MASTITIS (1.12.2004 18:09:48)

:bravo:Si pa vztrajna...:bravo:

Jaz oz. Neja sva na žalost prenehale z dojenjem že kar po prvem.

Drži se...dojenje je baje najboljše. Nama pa ugaja tudi flaška:rozica:

Tipi -> MASTITIS (1.12.2004 18:30:27)

Poskušaj v iskalnik odtipkat mastitis in boš dobila rezultate. Meni so pomagali hladni obkladki.

Lp:sloncek:

softy -> MASTITIS (1.12.2004 20:42:07)

Pozdravljena ISABELA

Imela sem enake težave kot ti. Zato sočustvujem s tabo, ker vem kako boli (vsaj mene je grozno bolelo).

Lepo da dojiš. Mastitis se pojavi zaradi prevelike količine mleka - takrat kadar dojka ni zadostno izpraznjena. Iz takega zastoja mleka se lahko razvije vnetje prsi. Svetujem ti, da otroka, tudi čez dan najprej podojiš in šele nato dodajaš umetno mleko (če misliš, da sama nimaš dovolj kvalitetnega mleka). Predlagam ti, da umetno mleko opustiš in če je potrebno poskrbiš, da bo tvoje mleko dovolj kvalitetno za malčka tako, da več počivaš( če si napeta in utrujena lahko imaš premalo mleka), se normalno prehranjuješ, piješ veliko tekočine,...
če boš pa videla da ti otrok ne popije vsega mlega si ga pa istisni, da ne pride do ponovnega vnetja.

Jaz na tvojem mestu ne bi opustila dojenja in bi se potrudila polno dojiti vsaj do šestega meseca.

Želim ti veliko uspeha pri dojenju in čimprejšnje okrevanje!;)

LP Softy:metulj:

tina.nika -> MASTITIS (1.12.2004 20:50:43)

Na srečo podobnih težav z dojenjem nisem imela. Bi ti pa predlagala samo, da poskusiš čimveč dojiti in šele potem dodajati, če vidiš da:duda: nima dovolj in je lačen.
Čimlepše dojenje brez bolečin,
Tina:sloncek:

urška76 -> MASTITIS (1.12.2004 21:42:49)

Pridružujem se temu kar je napisala softy. Tud mene so matrala ta zoprna vnetja. Pa sem vztrajala oz.še vztrajam pa ima Miha že osem mesecev. Si pa po vsakem dojenju obvezno (tudi če vidim da je dovolj jedel) še ščrpam do zadnje kaplice. Hvala Avenu za črpalko :)
Če pa slučajno opazim, da me hoče katera dojka bolet, si jo pa dobro zmasiram pod vročim tušem. Meni pomaga.
In tudi mi smo dodajali mleko na začetku (so me sestre v ZD sekirale, da se mali ne redi dovolj, pa je pravi bajsi, kar slikice pri Žigi si poglejte). Potem mi je pa po treh mesecih dojenje steklo kot namazano, dodajanje kar na enkrat ni bilo več potrebno, le zvečer je za pocrkljat dobil načrpano mleko po steklenički. Ti svetujem da vztrajaš, se splača. Če pa vama dojenje ne steče se pa tud ne sekiraj preveč. Si se potrudila in to je glavno!

ISABELA -> MASTITIS (1.12.2004 21:50:41)

kako sta pa prenehale?

cav:angel:

softy -> MASTITIS (1.12.2004 21:54:35)

Pri meni se je :duda: sama odstavila (me je začela grizit pri 10 mes.)

LP Softy:metulj:

urška76 -> MASTITIS (1.12.2004 22:00:15)

Midva se pa še dojiva, samo mali počasi štrajka. Ko je stisnjen k meni namreč ne more pasti firbca in pol je joj;)
Se a dojiva samo še trikrat na dan, drugače pa je gosto hrano. Pravi požeruh, komaj mu dosti hitro nosim žlico v usta. ;)
LP

Žiga -> MASTITIS (1.12.2004 22:19:46)

... in potem pride oči, dvigne prst, grdo pogleda in mali naredi požirek ali dva, potem pa po starem...
:hudicek::hudicek::hudicek::hudicek::hudicek:

LP
Ž.

Gina -> MASTITIS (1.12.2004 22:34:37)

Jaz sem tudi dobila kaksen dober mesec nazaj mastitis in sicer zato, ker moje pridno dete spi vso noc. Jaz sem si prej vedno zvecer se stisnila mleko, ko je ze kake 3 ure spal, pa potem komaj pocakala na jutro, ko me je ze vse bolelo. Nekega utrujenega dne sem si pa pozabila stisnit - zjutraj je bilo pa vse trdo ko kamen pa 40 vrocine! Od takrat naprej imam ves cas bule, kepe v prsih in me ves cas skrbi, da ne bi spet kaj dobila, zato si pa se vedno kar naprej stiskam, ce kaj zatipam pa se posebej.Nehati ni sanse, ceprav sem ze takoooo utrujena od dojenja (spet me bo kaksna kregala, ker sem si drznila to napisat - ampak sem res). Se je zelo lustno crkljat z mojim cukrom ampak imam obcutek, da je spil vse vitamine, minerale in obrambne mehanizme iz mene. Nehat pa ne morem, ker kar tece in tece...:zmeden2:

African queen -> MASTITIS (2.12.2004 7:30:41)

Hojla,
Jaz sem imela dvakrat mastiti pri drugem otroku,prvič ko je bil star 6 mesecev,drugič pa devet..bilo je hudo a sem stisnila zobe in dojila naprej.Danes ima 26 mesecev in se še dojiva!Tudi tebi svetujem,da kar naprej dojiš(namesto flaše mu kar ponudi dojko,očitno imaš velik mleka!!!)
Uspešno dojenje naprej vama želim!!!!:sloncek::sloncek:
Lp,LadyB.

Lidija -> MASTITIS (2.12.2004 13:28:05)

Jaz sem pri prvem otroku imela 6x mastitis pa moram reči, da sva se ogromno dojila. Vendar sem vztrajala in mi ni žal. Moj :duda: je bil veliko bolan, v straosti enega leta do dveh let in moram reči, da ga je dojenje velikokrat prav rešilo pred dehidracijo. (drugega ni prenašal) Moj nasvet je, da raje zmanjšaj količino umetnega mleka in otroka raje več doji.

Stran: [1]