koliko časa so se navajali na vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

pinkiponki -> koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 9:58:46)

Ja, Taja hodi v vrtec slaba 2 tedna pa je kriza. Zjutraj joka vedno, samo enkrat ni, ko jo pridem iskat tudi, vmes pa kakor kdaj. Je bilo že tudi cel dan dobro, ampak včeraj je pa spet jokala 4 ure - ves čas, ko je bila v vrtcu. Zanima me, če je imela še katera take probleme. Vem, da ima veliko otrok probleme na začetku, samo vseeno....v naši skupini vedno joka samo Taja, vsaj vidim nikoli nobenega, ki bi jokal. Bojim se, da se bo vzojiteljicam zamerila, čeprav sta zelo prijazni in "fletni".

Anonimen -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 10:01:25)

Moj je jokal vse do Novega leta, potem pa nehal. Pa se ni nobeni zameril.

Anonimen -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 10:33:51)

Koliko časa pa si jo uvajala?

total -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 10:36:14)

Tudi mi smo že več kot 2 tedna v vrtecu in še tut pojokca,se ob že navadil,ko pa mene vidi pa še bolj joka.

Naja31 -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 10:51:38)

Moj je v vrtcu od 1.9., danes je bilo prvič da ni jokal, pa še to je neki jamral. O kakšnem veselju glede vrtca pa ni ne duha ne sluha. Čeprav se ima potem tam noro fajn in popoldan razlaga, da se je imel dobro. Edina stvar ki ga zanima je kdaj bo mamica prišla.

viv_ -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 10:55:16)

Pri ta veliki je pri nas trajalo skoraj en mesec. Če bi mela kakšno B varianto, bi jo takrat vzela ven, ker je bilo noro. Pa povsem je bila spremenjena, tudi doma čisto drug otrok. No, po enem mesecu, kot bi odrezal in sedaj je že "the most popular girl", pa vsak dan laufa v vrtec in cvili, ko je treba domov. Sploh danes je doživela vrhunec sreče, ker sva najprej še tamalo peljali.

Tamala je pa začela ta teden, danes je bila 2 uri sama in je bilo tako tako - malo je jokala, malo ni. Ko sem prišla po njo se je igrala zunaj. Ampak ko me je zagledala, je bil pa jok. Božec mali.

Mlada mamica -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 12:41:29)

v naši skupini vedno joka samo Taja, vsaj vidim nikoli nobenega, ki bi jokal. Bojim se, da se bo vzojiteljicam zamerila, čeprav sta zelo prijazni in "fletni".

saj so vsi otroci jokali,ker nobenmu ni luštno zapustit mamico in atija!Drugo okolje,navade,ritem....
Zamerla(Taja),pa seveda si jima ne bo!Zakaj?Saj pa je to čist normalno!Še vzgojiteljice sta te verjetno opozorili,da bo jokava!A ne?Če bi pa bla 2 otroka,ki se uvajata,pa bi pač 2 jokala![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Nič se ne bat!Otroci so si različni!Saj bo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ninica04 -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 13:19:21)

Tudi mi smo imeli probleme, lani ko je bila stara skoraj dve leti je jokala ful, kak mesec skoz. Pa tudi jaz. Ne vem kateri je bilo huje, meni ali njej. Pa se je pol ful navadila in zelo rada hodila v vrtec.

Letos smo jo zaradi selitve prestavili v drugi vrtec in je bilo isto. Jok, jok, jok. Že doma ko je vstala iz postelje je jokala da ne gre v vrtec, pa v vrtcu.... Zdej pa moram rečt da ta teden ne joka in se mi zdi super.
Tako da vztrajaj pa bo. Vzgojiteljice so pa itak navajene in vejo kako in kaj, saj imajo vsako leto iste zadeve.

Naja31 -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 13:21:56)

Pa povsem je bila spremenjena, tudi doma čisto drug otrok.

Evo, točno to sem jaz rekla, da bo razlog, da ga izpišem, če bo do tega prišlo. Pa se ni zgodilo: je še naprej isto srečen, razigran in vesel otrok. Pa nekoliko bolj razgrajaški. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nika v službi -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (27.9.2007 13:55:40)

Lej, tudi pri nas gre zelo počasi. Stari 2 leti, uvajala sem 14 dni od 03.09. dalje. Sedaj jo v vrtec pelje babi in jo pride po kosilu tudi iskat.

Zjutraj kot po pravilu joka ob oddaji, vendar se potem precej hitro potolaži. Včasih vmes pojoka, včasih pa je cel dan oz. tistih nekaj ur do kosila zelo pridna, aktvna, brez joka.
Ko se bliža čas kosila (najbrž je tudi že utrujena, ker ni še povsem navajena novega ritma vstajanja, prehranjevanja...), pa velikokrat spet začne pojokavat in pravi: am, am, babi pride. Povezuje kosilo s prihodom babice.

Tudi sama sem opazila določene spremembe, tole uvajanje v vrtec pa pušča sledove pri otroku. Pri nas je najhuje ponoči, ker je že sicer nemirno spanje, postalo prava groza. Jok, klicanje mamice, babice, kričanje, siljenja k nama v posteljo, itd.

Zaenkrat še ne mislim obupat, očitno eni potrebujejo pač več časa. Do novega leta bomo vsekakor vztrajali, potem pa naredili "resume" in se odločili, kako naprej.

pupika -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (28.9.2007 9:19:57)

Naš je star leto dni in je jokal samo zjutraj ko sem ga dala preč iz sebe pa še to samo par dni, no razen prvi dan, pred spanjem, ker je navajen, da ga ponosim malo pred spanjem in on zaspi.V vrtcu je 3 tedne, 1 teden je bil bolan, in po tednu dni je bil kar vesel vrtca sem bil atako presenečena, ko pa ga pridem iskat, pa se veselo igra in ko me zagleda se mi samo nasmehne in šiba dalje, ga moram kar lovit, da ga odnesem ven , potem pa spet smeh in me lepo gleda pa pravi iiiiiiiiiiiii. Moj prav uživa v vtrcu, se mi zdi da je doma malo bolj tečen kot v vtrcu, tam je pridem, doma pa dela samo tisto kar ne bi smel, mi čisto vse iz predalov zmeče.

Barči78 -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (28.9.2007 11:20:29)

Moja je tudi začela s 4. sept. 1 teden je bila doma, ker je zbolela. Če te kaj tolaži, se je danes zjutraj tako jokala, ko sem jo peljala v vrtec, da je mene želodec bolel. Neja je čist žalostna, še doma, skoz govori, da bo doma, pri mamici.

Viv - jaz samo čakam še na ta dan, ko bo kot bi odrezal stran to situacijo danes in bo šla z veseljem tja.

Je pa tko, men sta tud ful luštni vzg., pomočnica sploh. Pa pridem prejšnji dan po Nejo, pa slišim ven: zgin takoj spat sem rekla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ( prej je bla vedno samo pomočnica tam, ta teden je pa vzg. tudi) pa ura je bila 13.30, fantek je neutolažljivo jokal, klical mamivo, vzg. pa njemu ful kruto, kar klič mamico, sam je ne bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sej vem, da hočjo met red, pa da ga morjo met, pa da morjo bit stroge, sam pismo, to je pa tu mač, starši so že po otroke dohili, oni pa niti s postelje ne smejo stopit, pa vsi zbujeni. Kako se vam to zdi.

Lu -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (28.9.2007 11:24:08)

Majo sem imela prvo leto privat, ker smo dobili vrtec zavrnjen. Tam je bila med najmlajšimi. Očitno se je z starejšimi otroki dobro razumela. Jokala je mogoče ene dvakrat. Zdaj je že drugo leto v vrtcu bp. Z sept. je začel še sin. Pri njemu je bila bolj kriza. In še vedno pojoka, ampak potem kmalu neha. Prva 2 tedna je bila pa res kriza. Ampak saj bo.

Anonimen -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (28.9.2007 20:05:05)

Je pa tko, men sta tud ful luštni vzg., pomočnica sploh. Pa pridem prejšnji dan po Nejo, pa slišim ven: zgin takoj spat sem rekla , ( prej je bla vedno samo pomočnica tam, ta teden je pa vzg. tudi) pa ura je bila 13.30, fantek je neutolažljivo jokal, klical mamivo, vzg. pa njemu ful kruto, kar klič mamico, sam je ne bo Sej vem, da hočjo met red, pa da ga morjo met, pa da morjo bit stroge, sam pismo, to je pa tu mač, starši so že po otroke dohili, oni pa niti s postelje ne smejo stopit, pa vsi zbujeni. Kako se vam to zdi.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] jaz imam tudi slabe izkušnje, ampak v torek začne v drugi skupini. Koliko časa bo trajlo uvajanje, ne vem, vem pa, da ga ne mislim spet že prvi dan pustit tam dve uri samega.

Tudi jaz pravim, če ne bo šlo, pač ne bo šlo. Amapak mi imamo, hvala bogu, možnost varstva pri moji mami.

tinkamiška -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (28.9.2007 20:49:33)

Iza(decembra bo stara dve leti) je bila 14 dni v vrtcu, potem zbolela, bila en teden doma in zdej en teden spet v vrtcu. Joka ravno ne, dobi solzne očke in noče it v igralnico, se pa potem hitro umiri in vzgojiteljice pravijo, da je pravi smejček. Ampak se je pa doma zelo spremenila. Nikamor ne smem brez nje, skuham težko, ker me vleče za hlače in hoče, da jo crtkljam, spat bi jo morala jst dajat, čevlje ji moram jst obut, v glavnem samo mami, mami, in če ne, je grozen jok...Malo že obupujem in možu je tudi hudo, ko skoraj niče noče počet z njim, če pa že, se hitro naveliča in hoče k meni...hudo mi je, zaradi obeh, in upam, da je to samo prehodno obdobje in da se bo kmalu vrnila na stare tire...

Tinka

lifcsi -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (29.9.2007 6:03:42)

Pri nas sta uvajanje in prvi teden bila na veselje vseh zelo uspešna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] skoraj brez joka, nato je zaradi bolezni 1 teden pavzirala z vrtcem, nakar jo je ati napol ponovno uvajal  1t in je bilo tudi vredu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Nato pa ji je zmanjkalo čustvene rezerve od doma in je sledila kriza[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].  Več solzic in nespanje v vrtcu. To se je vleklo 2 meseca, ko so julija združili ta velike in male vrtičkarje, in to je pomagalao. Znašla se je med ta velikimi, ki so ji bili zgled. In od tajkrat ni blema, sedaj ko je spet v svoji skupini ji je fajn.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Magi* -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (29.9.2007 10:38:47)

ko smo jo pri 11ih mesecih uvajali v varstvo, je jokala kak mesec, ampak ne cele dneve. ko sem šla, je bila hitro zadovoljna z varuško. sedaj, ko je šla pa v pravi vrtec, pa ni potočila niti solze. takoj prvi dan je bila cel dan v vrtcu in se imela fino. aja, samo enkrat je jokala, ko sem prišla ponjo, ker se je hotela še guncati s svojimi prjatelčki.

je pa prava mala razbojnica in svojeglava mulica, ki pa se tudi hitro prilagaja. zgleda, da je res vse za nekaj dobro.

dory -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (29.9.2007 11:09:48)

Maj je mel tezave ene 14dni...no dones sem mela težave,ker je sobota in vrtec zaprt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], on bi pa ful šel:)...je pa v skupini ena punčka,k se zjutri obvezno joka...potem se pomiri in je ok...tko,da pomoje eni rabjo več časa,da se navadijo, eni mal manj....vem pa,da se ti ob tem trga srce...saj bo...

frutka_ -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (29.9.2007 14:53:06)

Naš ni jokal niti ene minute v vrtcu.
Glede na to, da je deklica že kar velika jo najbrž tudi težje potolažijo v  vrtcu. Če jo vprašaš kaj pove?!
Sicer pa ji poskusi vso zadevo vrtca prikazati pozitivno, tudi ti sprejmi vrtec kot nekaj dobrega zanjo. Dovoli ji, da odnese prijateljem v vrtec kakšen priboljšek (palčke, ribice, bonbončke), da jih bo lahko razdelila. Če ima ljubkovalno igračko naj jo ima obvezno s seboj in morda vprašaj tudi vzgojiteljici kako lahko pomagaš, da ji bo lažje.
Nekateri otroci enostavno potrebujejo več časa, da sprejmejo novo okolje in nove obraze odraslih ljudi ter otrok. Bodi potrpežljiva, odločna in zmerja ji pojasni kako in kdaj prideš po njo. Se mi zdi, da je ena taka nežna dušica.

LP

pinkiponki -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (29.9.2007 19:58:52)

Hvala vsem za tolažilne besede in napotke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Bomo seveda vztrajali, ji pa tudi jaz vsak dan sproti o vrtcu govorim same lepe stvari in dejstva. No ja, bo že, sva pač tri leta ves čas "tičali" skupi zdej je pa čas, da se druži še s svojimi vrstniki.
Srečno vsem!

Mojca20 -> RE: koliko časa so se navajali na vrtec (1.10.2007 9:39:22)

Mi smo ga vzeli ven, ker je bila huda kriza in smo izkoristili B varianto  (kot pravi Viv), saj smo imeli možnost da gre k babici. Pri nas je bilo v začetku OK,  potem pa čedalje huje, pravzaprav po 2 mesecih je bilo že nevzdržno! 

Stran: [1]