|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ideje za nevsakdanja kosila
27.9.2007 8:27:47   
Anonimen
Prosim izvolite na plan s takimi idejamiuser posted image

Neki bi nevsakdanjega, lahko komplicirano, kar koli,samo ne kakih zrezkov v smetanovi omaki, pa testenin... Je pa lahko tudi na žlico (razen zelja, fižola in vse kar napenja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ideje za nevsakdanja kosila
27.9.2007 8:30:45   
melanija
Pri nas nevsskdanje je kakšna brokolijeva, cvetačeva, porova mineštra. Pa krompir v srajčki pečen v pečici na vrh pa sir in ocvirki ali slanina, kakšna rebrca pa tenstani fižoleti zraven. To se sedaj spomnim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.9.2007 8:31:03   
tjaga
Dušena zelenjava z gorgonzolo, ali rdeče zelje z ribezovim sokom.

Ni pomembno, da se mi danes nič ne da; važno je, da se mi nič ne vzame!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.9.2007 8:36:37   
nuala
Kaj pa kakšen dober curry s piščancem in jabolkom? Pa riž zraven.
Ali pa pasticcio, če imaš več časa?

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.9.2007 8:43:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: melanija

Pa krompir v srajčki pečen v pečici na vrh pa sir in ocvirki ali slanina, kakšna rebrca

evo točno neki takega bomouser posted image . Se moram poredit, zato zelenjavne jedi odpadejo. pa še mož jutri gre na potovanje in če mu dam zelenjavo na krožnik,ne bo več nazaj pršuuser posted image

Kaj pa je to pasticciouser posted image .

ideje pa še kar na plan prosim, se redko govori o nevsakdanjih jedeh na RR

(odgovor članu melanija)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.9.2007 8:54:31   
Anonimen
Ribji brodet brez koščic
Za pet oseb potrebujemo: 1 kilogram svežih morskih dobrot brez koščic (sveži oslič, sveži list, moli, lignji, škampi, raža idr.), štiri žlice oljčnega olja, strok česna, majhno čebulo, pol kilograma svežih paradižnikov, žlico polnozrnate moke, sok ene limone, malo kisa, košček masla in sveže začimbe..
Priporočam, da morske dobrote operete v osoljeni vodi. Na ne prevročem olju česen in čebulo le toliko prepražimo, da zadišita, dodamo zmlete ali drobno narezane sveže lignje in sipe, jih malo podušimo, dodamo druge ribe, zrezane na koščke. Še malo podušimo, dodamo olupljene paradižnike in žlico polnozrnate moke. Zalijemo z ribjo juho ali toplo vodo. Dodamo limonin sok in kis ter kuhamo približno deset minut. Posebej spečemo ribe s kostmi, jim odstranimo kosti in jih damo kuhat skupaj z drugimi ribami. Na koncu dodamo košček masla ali oljčnega olja. Brodet izboljšamo z lovorjevim listom, baziliko, peteršiljem, žajbljem, koščkom sveže paprike, narezane oljke idr. K brodetu se prileže polenta, lahko pa ga ponudimo tudi s črnim kruhom ali krompirjem v kosih.

Špikana govedina
Vzamemo približno kilogram pustega govejega mesa in vanj večkrat zarežemo z nožem po celotni dolžini, tako da dobimo pet ali šest odprtin. Kraško slanino narežemo na trakove in jo potisnemo v odprtine. Posebej naredimo zareze za manjše kose česna. Meso posolimo, popopramo in zavijemo v folijo ali pa ga položimo v posodo, dodamo jušno zelenjavo in dušimo na zmernem ognju približno dve uri. Med dušenjem v posodo dolivamo tekočino, juho, vodo in rdeče vino. Omako z jušno zelenjavo precedimo, zelenjavo pretlačimo in zgostimo s podmetom. Omaka je lahko naravna ali pa bolj pikantna, če ji dodamo malo tabasca, pekočega feferona in sladke smetane. Za prilogo lahko ponudimo tenstan (dušen) krompir, tenstano repo ali zelje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2007 8:57:18   
Anonimen
Pasticcio:

recept je pripravljen za vse, ki vam brez testenin živeti ni. Testenine so sicer večne s kako paradižnikovo omako z baziliko, a v takem obroku ponavadi ni zelo potrebnih beljakovin. Ker je testeninskih narastkov toliko, kolikor je gospodinj, ki jih pripravljajo, smo zato pripravili predlog za hitri, enostavni in uravnoteženi pasticcio, poln beljakovin, a primeren tudi za vegetarijance.
Sestavine
  • 200 gramov testenin (recimo polnozrnatih peresnikov)
  • 1 dcl lahkega jogurta
  • 180 gramov lahke kisle smetane
  • 200 gramov cottage cheesa
  • 2 jajci
  • sol
  • 100 gramov naribanega lahkega sira (na primer Šmarski rok)
  • maslo
  • začimbe po želji (poper, peteršilj)

Priprava
Testenine skuhamo po navodilu na embalaži. Vmes pripravimo preliv iz jogurta, smetane, cottage cheesa, jajc in soli. Manjši pekač dobro namastimo s koščkom masla in vanj vsujemo testenine, ki jih pokrijemo s prelivom. Pečemo 30 minut pri 180-200 stopinj Celzija. Tik pred koncem vzamemo iz pečice, enakomerno potresemo z ribanim sirom in še nekaj minut popečemo v pečici.
Dober tek!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2007 9:08:58   
nuala
Pasticcio je pri nas narastek iz ocvrtih malancanov, mletega mesa in par. omake ( podobno kot musaka, samo namesto krompirja so malancani ).

Še sem se spomnila zapečene polente z olivami, paradižnikom in sirom ( lahko tud pesto genovese ). Kuhano strajeno polento narežeš na rezine, obložiš s paradižnikom, narezanimi črnimi olivami, pestom, potreseš s sirom in zapečeš.

Pa grahova enolončnica ( ta gre pri nas dobro ); na olju popražiš na koščke nerezanega piščanca, korenje in čebulo. Dodaš sladko papriko. Zaliješ. Vržeš notri na kocke zrezan olupljen krompir. Šez 10 min že zmrznjen grah. Po okusu lahko dodaš kocko in belo vino. Baziliko. Zgostiš s podmetom, če hočeš. Vse skupaj traja cca 30 min.
Enako enolončnico lahko pripraviš s porom. Namesto piščanca lahko uporabiš klobaso ali safalado. Brez paprike. Paše kisla smetana.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2007 9:10:41   
Anonimen
U neva6 tale pasticcio bo pa v naslednjih dneh v jedilniku, ko bom sama.

Drugače ap sem res imela danes v mislih nekaj podobnega morskemu brodetu (škampi, riba,lignji,črne olive, barvna paprika na kocke narezana...),ker mi je zadnjič tako dobro uspelo, da se je mojemu mešalouser posted image user posted image , sam moram mal bolj kalorično hrano jest te dni

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2007 9:15:45   
Anonimen
Poglej na te strani recepte!
Pašta na več načinov,na hitro,okusno,prebavljivo.

http://www.anvip.com/RECIPE_info.asp?id=54

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2007 9:20:32   
Enolla
Včerajšnja ideja od Tanikee - se mi zdi ena taka bolj nenavadna varianta.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.9.2007 9:31:53   
Anonimen
Taniika melonina omaka, kaj je kaj dobrauser posted image . drugače steak in rukolo tudi mi prakticiramo, sam melonina omaka, mi je pa tuja.

če še napišem en recept od ostanka rukole in steaka, ki se lahko poje  za večerjo. Steak narežeš na zelo tanke trakove, če je še surov ga namažeš z dijon gorčico in začiniš,ter vržeš trakove na žar ali na toaster, pobereš dol, v isti omaki spečeš šampijone in čebulo, ko še to pobereš dol, še prerežeš na pol ciabato ali francoza in ga daš na plato, da pobere sok. Ciabato lahko nato namažeš z gorčico ali maslom, po okusu, daš gor rukolo, meso, čebulo in šampijone, ter rezino sira, ki se stopi od toplote. Sočen topel sendvičuser posted image

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
27.9.2007 10:43:48   
mojsoncek
- Cili con carne in tortilije
- lazanja
- kotleti (omaka za kotlete: zmiksas olivno olje, cesen, petersilj, nariban parmezan, pistacije, sol in poper... ko so kotleti peceni, jih vzames ven in najprej namazes z malo zenfa, cez pa das omakco, ki si jo prej namiksala), zraven pa naredis "rebrast" krompir pecen v pecici

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.9.2007 11:07:56   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

Taniika melonina omaka, kaj je kaj dobrauser posted image . drugače steak in rukolo tudi mi prakticiramo, sam melonina omaka, mi je pa tuja.

če še napišem en recept od ostanka rukole in steaka, ki se lahko poje  za večerjo. Steak narežeš na zelo tanke trakove, če je še surov ga namažeš z dijon gorčico in začiniš,ter vržeš trakove na žar ali na toaster, pobereš dol, v isti omaki spečeš šampijone in čebulo, ko še to pobereš dol, še prerežeš na pol ciabato ali francoza in ga daš na plato, da pobere sok. Ciabato lahko nato namažeš z gorčico ali maslom, po okusu, daš gor rukolo, meso, čebulo in šampijone, ter rezino sira, ki se stopi od toplote. Sočen topel sendvičuser posted image

user posted image user posted image Vprašaj Tanikoo - mene že od včeraj matra, da bi jo vprašala če mi napiše kako jo naredi - po moje kot chatny. To obožujejo angleži. Še ene sem se spomnila svinjski hrbet nadevan z breskvami in posut s timijanom ter spečen v pečici - to je delal Jamie ali pa kos svinjine namazan z medom in spečen v pečici.

Aja, Taaaaaaaaaaannnnnnnnnniiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkaaaaaaaaaaaaa - recept za melonino omako, prosim.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.9.2007 14:13:38   
tanikaa
Babe tečne. user posted image

In kot prvo, narobe sem napisala. Ni bil z melono ampak z mangom. user posted image  Ampak mislim, da bi tudi melona bila ok.

No, rabiš:

1/2 šopa rukole
2 steaka
1 mango
1 roza grenivko
2 glavi mlade čebule
1 strok česna
sol
poper
maslo
široke rezance

Čebulo narežeš na 2 cm velike koščke, česen na drobno sesekljaš. V ponvi na hitro (3-4 min na vsaki strani) popečeš steak. Vzameš ju iz ponvice, jih posoliš in poporaš in  jih daš potem v folijo, da ostanejo topli. V tistem soku od steaka potem popražim čebulo in česen. Med tem olupim mango in ga ločim od koščice. Na drobno ga narežem in s paličnim mešalnikom naredim pire. Ko sta česen in čebula prepražena, dodam mangov pire in sok grenivke. Lahko tudi grenivko olupite, odstranite belo meso in jo narežete na kocke in tudi to dodate k čebuli in česnu. To kake tri minute potem povrem. Dodam kuhane široke rezance in steak. Pustim še kake tri minute in amen.

Rukolo operem, narežem na manjše trakov. Posujem jo po krožniku, gor dam steak in rezance. Po želji nasujem še parmezan.

Dober tek ljube gospe.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.9.2007 14:15:19   
tanikaa
Aja, in komaj čakam, da danes naredim jedilnik za soboto, ko bomo meli obiske za kretenčkov rojstni dan. Tanika bo tak fajn uživala v kuhinji user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.9.2007 14:33:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Aja, in komaj čakam, da danes naredim jedilnik za soboto, ko bomo meli obiske za kretenčkov rojstni dan. Tanika bo tak fajn uživala v kuhinji user posted image user posted image user posted image

poročaj o jedilnikuuser posted image prosimuser posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
27.9.2007 14:36:04   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: MIŠEK13

poročaj o jedilnikuuser posted image prosimuser posted image

Z veseljem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.9.2007 14:57:11   
kalbo
Svinjski zrezki ala moja žena:

Svinjske zrezke potolčemo, jih popopramo, posolimo posujemo s česnom, polijemo z ekstra deviškim olivnim oljem in jih pustimo kako urco v hladilniku, da se nažmohtajo.
Zrezke damo pečt na olivno olje, ko jih obrnemo, na njih naložimo na koleščke narezan paradižnik, posujemo z baziliko in na parazižnik položimo rezino sira. Ponev pokrijemo in pustimo, da se zadeva duši toliko časa, da se sirček lepo stopi. Postrežemo s česnovim krompirjem, lahko z rižem...

Dober tekuser posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.9.2007 18:04:42   
pikecpokec
Kalbo: kakšen je česnov krompir? mi zveni njami

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
28.9.2007 9:54:54   
blazka
Česnov krompir je v kosih kuhan krompir. Ko je kuhan mu dodamo maslo in na drobno nasekljan česen in dobro premešamo, da že malo razpada. Ful dobro, sploh če imate radi česen. Za zadah ne odgovarjamo!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.9.2007 14:43:19   
pikecpokec
mmm, sam ni pa to za kako romantično večerjo user posted image

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu blazka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.9.2007 15:48:57   
Anonimen
če oba jesta, zakaj pa neuser posted image

(odgovor članu pikecpokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
24.10.2007 13:19:24   
Peteršilj
IZVIRNO SPOROČILO: neva6

Pasticcio:

recept je pripravljen za vse, ki vam brez testenin živeti ni. Testenine so sicer večne s kako paradižnikovo omako z baziliko, a v takem obroku ponavadi ni zelo potrebnih beljakovin. Ker je testeninskih narastkov toliko, kolikor je gospodinj, ki jih pripravljajo, smo zato pripravili predlog za hitri, enostavni in uravnoteženi pasticcio, poln beljakovin, a primeren tudi za vegetarijance.
Sestavine
  • 200 gramov testenin (recimo polnozrnatih peresnikov)
  • 1 dcl lahkega jogurta
  • 180 gramov lahke kisle smetane
  • 200 gramov cottage cheesa
  • 2 jajci
  • sol
  • 100 gramov naribanega lahkega sira (na primer Šmarski rok)
  • maslo
  • začimbe po želji (poper, peteršilj)

Priprava
Testenine skuhamo po navodilu na embalaži. Vmes pripravimo preliv iz jogurta, smetane, cottage cheesa, jajc in soli. Manjši pekač dobro namastimo s koščkom masla in vanj vsujemo testenine, ki jih pokrijemo s prelivom. Pečemo 30 minut pri 180-200 stopinj Celzija. Tik pred koncem vzamemo iz pečice, enakomerno potresemo z ribanim sirom in še nekaj minut popečemo v pečici.
Dober tek!
kaj je to cotage cheese?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?