povrnjena cestnina, če je več alergij (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Natali07 -> povrnjena cestnina, če je več alergij (26.9.2007 14:31:18)

A katera kaj ve o tem, da se dobi povrnjena cestnina pri registraciji avtomobila, če imaš otroka alergičnega na več stvari?

To mi je ena mamica omenila pa ne vem če  to drži?
Kje se to ureja, obrazci?
Na koliko stvari mora biti alergičen?

Anonimen -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (26.9.2007 15:08:49)

klikni tukaj

poliloni -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (26.9.2007 20:24:40)

Ker se mi ne da vsega tega brat - na kratko: koliko alergij na osnovna živila mora imeti? Predvidevam da vsaj na tri?

Mi imamo samo na dve....

Gina -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (26.9.2007 20:31:55)

Tam ne piše nič o alergijah ali pa jaz ne najdem. Prvič slišim.

darjatimci -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (27.9.2007 15:50:07)

Dodatek za nego, ki pripada alergikom,se ne šteje med olajšave za povrnitev cestne takse.To informacijo so mi dali na CSD.Dodatki za nego so namreč različni,kar nekaj jih je.

lunca2 -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (27.9.2007 21:23:57)

Kje pa najdeš te dodatke za nego[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Me zanima komu vse pripadajo oziroma na kaj moraš biti alergičen da kaj dobiš.

darjatimci -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (28.9.2007 20:10:34)

Alergičen je treba biti na tri osnovna živila,ponavadi  je to mleko,jajca in pšenica.Seveda pa je lahko kombinacija tudi drugačna.Moraš pa imeti zdravniško potrdilo,brez tega ne gre,oziroma zadnji izvid,ki dokazuje alergije.Mi smo imeli malo drugačno kombinacijo,kot sem že pisala tu gor so me zavrnili in ko sem se na odločbo pritožila je bila pritožba ugodno rešena.

Pi-kica 1 -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (29.9.2007 14:26:38)

Dodatka za nego sta dva: višji in nižji. Vseeno je, katerega otrok dobiva, starši so zagotovo v vsakem primeru upravičeni do oprostitve plačila nadomestila za uporabo cest. Vem iz prve roke, saj to ureja ga. Ribič na Direkciji za ceste, ki mi je tudi dala tako informacijo. Edino merilo je upravičenost do dodatka za nego, do katerega si upravičen, če je otrok alergičen najmanj na tri osnovna živila.

Natali07 -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (29.9.2007 14:33:40)

Pi-kica 1  - a veš kam se je potrebno obrnit? Kater papir izpolnit? In ali ti to tudi povrnejo ali ti samo ni treba plačati ob registraciji ali lahko tudi zahtevaš nazaj? Kajti mi smo ravno prejšnji teden registrirali avto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mi imamo dodatek za nego, ker malček hodi na fizoterapijo in tudi alergijo imamo dokazano na :jajce, mleko in krompir. Kar pomoje so osnovna živila.

Pi-kica 1 -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (29.9.2007 15:58:40)

če imate dodatek za nego, si upravičena do oprostitve plačila cestnine. Cestnino ob registraciji plačaš, potem pa greš na upravno enoto in tem oddaš vlogo, da ti cestnino vrnejo. Rabiš pa bančno kartico, odločbo o dodatku in to je to. Če rabiš še kakšne druge papirje, lahko povem drugi teden, ker bomo takrat to urejali.

Natali07 -> RE: povrnjena cestnina, če je več alergij (1.10.2007 11:51:37)

Šla danes na upravno enoto in izpolnila obrazec. Sam je trajal, ker to počnejo šele od septembra???
Ja pa plačat sem morala takso 17 euro- da dobim odločbo. Upam da to ne pomeni, da je lahko odločba tudi zavrnjeno povračilo.

Stran: [1]