imunski sistem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


tinaaja -> imunski sistem (26.9.2007 10:15:40)

prosim za kaksno izkusnjo mamice, pri kateri je imel otrocek nizke imunoglobuline in so imeli odlog cepljenja. mi smo poslani na PK za vodenje in nasvete glede cepljenja. Iz napotnice zgleda, da je nizek predvsem IgG. Kdaj je bil otrocek pol cepljen in ali je bila kaksna reakcija? Ali so kateri podaljsali porodnisko? meni je P rekla, da obstaja kar velika verjetnost.

Kako se narocis v ambulanto za imunodeficience? posljes napotnico, moras osebno tja, telefona ne najdem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hvala.




topstar -> RE: imunski sistem (26.9.2007 13:13:11)

Moji Nini so pri 6m ugotovili, da ima hipogamaglobulinemijo (prenizke tri vrste IgG ) cepljena za enkrat še ni bila, v petek so ji spet vzeli kri za testiranje, moramo počakat 3tedne [sm=smiley13.gif]na rezultate , če so imunoglobulini dovolj povišani bo cepljena. Kako je na PK ne vem, mi smo mogli poklicat v Izolsko bolnico, tam so nas naročili na pediatrriji in prišli smo z napotnico.
Če ima diagnozo hipogamaglobulinemijo, potem je to indikacija za podaljšanje porodniške. Meni so jo tudi.

LP




zelva -> RE: imunski sistem (26.9.2007 21:03:09)

Kaj je kazatelj tega oz. kako to ugotovijo? Mojega so kr cepli, nobenih pregledov, le rutinski!




tinaaja -> RE: imunski sistem (26.9.2007 21:51:58)

pri nas reakcija na prvo cepljenje - 5 dni razdrazenosti, joka,... skratka cist drug otrok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  to je bil povod za krvno preiskavo,kjer dolocajo nivo imunoglobulinov..




topstar -> RE: imunski sistem (26.9.2007 22:01:40)

Huda reakcija na prvo cepljenje (vročina, driska, jokavost itd) in še hujša na drugo. Poslali so jo na preiskave zaradi suma na alergijo na cepivo in ugotovili hipogamaglobulinemijo.




Stran: [1]