Akil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Živjo, kakšen je vaš odnos z vašimi starši. Pri meni je namreč tako, da so me že odmajhnega samo poniževali. Že ko sem bila majhna so govorili, da z mano pa tako ne bo nič. Moji starši so vedno hvalili samo druge, doma ni bilo nikoli ničdobro in nikoli nič dobro narejeno. Naj povem, da delam že od srednje šole, zraven skoz študiram, sedaj sem na podiplomcu, očetu vodim papirje, s partnerjem sva sama v hiši, zato za vso gospodinjstvo poskrbiva sama (pa veste, da s hišo ni malo dela). V vsaki službi sem potencialni kandidat za napredovanje (v bistvu imava s partnerjem zelo dobre službe in se nimava kaj pritoževati). V bistvu sem hotela povedati, da kakrkoli narediš, starši sploh ne vidijo in nikoli nisem še slišala kakšne pohvale od njih, zmeraj je bilo samo to lej kok je pa un sposoben, pa kaj drugi zna, tebe kot da sploh ni. Sedaj pa se je oče spravil še na mojega partnerja, češ da ni nič sposoben in to govori tudi okoli (čeprav imam zlatega partnerja, vse mi pomaga, skuha, tudi naprej študira,... hočem povedati ni lenuh). To me pa najbolj prizadene. Naša familija je zelo dobro situirana in zato vsi verjamejo očetu, ker on je pa ful sposobe, ker si je tok ustvaril, ampak v domačem okolju je pa izredno "žleht". Sej mogla sem se samo malo izkašljati, sej sem iz vse te situacije ratala že zelo močna (imela sem tudi velike probleme s samozavestjo zaradi tega), vendar na momente pa še zelo boli. Zato vse tiste, ki govorite, vsaj včasih pri kakšni debati ujamem tle na forumu, da tiste familije, ki imajo veliko denarja je pa hčerkicam in sinovom vse postlano, se dostikrat tudi motite, ker ne veste kaj se lahko skriva za vsem tem, ker denar tudi ni vse. A ima mogoče katera podobno izkušnjo? Lp Hvala enako!!!!