|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Odnosi z vašimi starši
26.9.2007 11:44:05   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Ravno zaradi poniževanja v otroštvu, si si "ustvarila" nek "mit" o tem, kako ustreči staršem in sem jim na različnih področjih dokazovati. Za začetek spremeni miselnost- torej dokazuj v prvi vrsti sebi in svoji družini.

Kot si opazila, tvojim staršem dokazovanje tudi nič ne pomeni....oni še vedno enako razmišljajo, torej, da nisi dovolj "dobra". In te miselnosti ne bodo spremenili, pa če bi bila resnično popolna na vseh področjih. Začni se zavedati, da pač takšni so in da se ne bodo spremenili. Zato se spremeni ti in živi svoje življenje....

Ja....še en primer več, ki dokazuje, da dosti denarja ne pomeni srečne družine....

Se podpišem.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
26.9.2007 12:55:23   
Anonimen
Nisem bral prejšnjih postov, zato se opravičujem Marogici. Misliva isto, moj namen pa vsekakor ni bil obračanje tvojih besed.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
26.9.2007 13:19:19   
Kuba
Meni se zdi, da je čustvena navezanost na starše odvisna tudi od karakterja človeka, nekateri so namreč že sami po sebi toliko samostojni in čustveno neodvisni, da nimajo težav pri distanciranju. Sama sem imela precej težav pri postavitvi meje in nisem prepričana ali sem jo uspela postaviti s trdimi temelji ali ne. Dejstvo je, da odkar ne živim več z njimi mi je pri srcu veliko lažje pa ne zato, ker bi bili starši hudobni ali slabi - enostavno mi niso znali prisluhniti in niso imeli pravilnih pristopov. Veliko časa sem porabila za spoznanje, da ni nujno, da moraš s starši imeti super odnos, to se samo pričakuje.

Ko sem sama pri sebi razčistila, da so v bistvu to bila pričakovanja drugih sem se počutila bolje. Še dan danes mi mati skuša vcepiti občutek krivde, ker jo ne kličem vsaj 3x na dan, da jih ne obiskujem, daje mi nasvete za katere jo nisem vprašala, ker želi biti 'dobra' mati, stalno odkriva toplo vodo, ker jaz sem v njeni glavi še vedno 'otrok' itd. Najbolj mi je smešno, da ko sem bila otrok in sem jih potrebovala - njihovo bližino, spodbudno besedo, nasvet - takrat jih ni bilo od nikoder. Zdaj so se zbudili in bi želeli biti starši, sedaj ko imam 30 let??? Žal je prepozno.

Želim samo povedati, da je odnos s starši lahko zelo krhka ali zelo močna vez, tisti ki imate to srečo, da je močna jo negujte in spoštujte, tisti pa, ki imate krhko vez razmislite ali se jo sploh splača sanirati? Morda se jo v določenih primerih da, v mnogih pa ne.

Anonimna povem ti le, da ko sem se od staršev ločila in zaživela in jim dokazala, da nisem njihov 'privesek' so me začeli malo bolj spoštovati. Svetujem ti, da se od staršev malce distanciras in jim daš vedeti, da si samostojna oseba z lastnim mišljenjem. Na tvojem mestu jaz nebi več očetu rihtala papirje, ker je to še dodatna vez, ki te veže nanj. Naj si najde nekoga po njegovem mnenju bolj 'sposobnega' ti pa tisti čas, ko bi porabila za papirje porabi za svojega moža user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
26.9.2007 14:14:31   
Micy
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

"odlepite" se od staršev in začnite s svojim življenjem, saj ne rabiš njihovega priznanja. to je moj edini nasvet.

MOji starci so isti no še malo hujši. Rečeš preprosto adijos amigos, se vidimo vsako 2 nedeljo če ste doma če vas pa ni pa tud prov. Jest sem se distancirala od njih ker name niso vplivali nič pozitivno ampak samo negativno.
JIh spoštujem ker so moi starši, ampak da bi se jim pa še kdaj u življenju pustila komandirat ali kakorkoli poniževat. AA jok brate odpade.
Moja mat me itak ne prenese, mojega dragega pa še manj. Žalostno ane.

Love is in di er.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
26.9.2007 14:39:07   
Akil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Živjo,

kakšen je vaš odnos z vašimi starši. Pri meni je namreč tako, da so me že odmajhnega samo poniževali. Že ko sem bila majhna so govorili, da z mano pa tako ne bo nič. Moji starši so vedno hvalili samo druge, doma ni bilo nikoli ničdobro in nikoli nič dobro narejeno. Naj povem, da delam že od srednje šole, zraven skoz študiram, sedaj sem na podiplomcu, očetu vodim papirje, s partnerjem sva sama v hiši, zato za vso gospodinjstvo poskrbiva sama (pa veste, da s hišo ni malo dela). V vsaki službi sem potencialni kandidat za napredovanje (v bistvu imava s partnerjem zelo dobre službe in se nimava kaj pritoževati). V bistvu sem hotela povedati, da kakrkoli narediš, starši sploh ne vidijo in nikoli nisem še slišala kakšne pohvale od njih, zmeraj je bilo samo to lej kok je pa un sposoben, pa kaj drugi zna, tebe kot da sploh ni.
Sedaj pa se je oče spravil še na mojega partnerja, češ da ni nič sposoben in to govori tudi okoli (čeprav imam zlatega partnerja, vse mi pomaga, skuha, tudi naprej študira,... hočem povedati ni lenuh). To me pa najbolj prizadene.
Naša familija je zelo dobro situirana in zato vsi verjamejo očetu, ker on je pa ful sposobe, ker si je tok ustvaril, ampak v domačem okolju je pa izredno "žleht".
Sej mogla sem se samo malo izkašljati, sej sem iz vse te situacije ratala že zelo močna (imela sem tudi velike probleme s samozavestjo zaradi tega), vendar na momente pa še zelo boli. Zato vse tiste, ki govorite, vsaj včasih pri kakšni debati ujamem tle na forumu, da tiste familije, ki imajo veliko denarja je pa hčerkicam in sinovom vse postlano, se dostikrat tudi motite, ker ne veste kaj se lahko skriva za vsem tem, ker denar tudi ni vse.
A ima mogoče katera podobno izkušnjo?

Lp

Hvala enako!!!!user posted image

Živi vsak dan, kot da je zadnji. Enkrat boš imel prav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......