Novoletni okraski (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

SENTA -> Novoletni okraski (1.12.2004 9:44:37)

Ali je katera že delala novoletne okraske iz das mase?
Letos bom delala okraske s svojimi puncami (5 in 6 let). Bomo pa delale prvič (nisem preveč spretna v takih stvareh) in, da ne bi bilo preveč zapletov sem mislili, da mi lahko katera svetuje najbolj enostavno pot (za prvič).
Nikoli nisem imela tiste prave volje in dovolj potrpežljivosti za te stvari. Letos so pa tudi punce že tako velike, da lahko to skupaj naredimo (tudi, če je mami bolj nerodna).

Lp

malika -> Novoletni okraski (1.12.2004 9:53:12)

Jaz sicer tega še nisem delala, ampak vem, da se da oblike izrezat s modelčki za kekse, ali pa če imata punci stiskalnico za plastelin,...Za kaj več, pa tudi jaz nimam idej.Pa potem jih lahko pobarvate s temperam in nalepite gor še kakšne bleščice,...

india -> Novoletni okraski (1.12.2004 10:00:07)

Senta, sploh ni nobena umetnost.
Vzameš das maso, jo na podlagi razvaljaš na ne pretanko in ne predebelo, najbolje, da vzameš modele za kekse in z njimi izrežeš oblike. Pobarvaš, posušiš, ja, pred tem narediš še luknjice za trakce,...okrasiš, če želiž s kakimi perlicami, lahko, če boš delala iz natur barve-rjave, okrasiš s klinčki, cimetom,....
Masa pa se mora posušit preden jo polakiraš, če jo seveda boš. naravne mase jaz ponavadi ne lakiram.
Ja, pa ko uporabljaš modele, jih sproti namakaj v vodo, da bodo vlažni robovi in boš z njimi lažje izrezovala.
Obilo uspeha!:rozica::rozica:

Anonimen -> Novoletni okraski (1.12.2004 10:02:39)

Veš kaj lahko nardiš....greš v gozd ali park in si nabaviš ene lepe liste...potem pa das maso ful na tanko razvaljaš in nardiš odtise teh listov....pol zadevo obrežeš in nardiš lukenco......pol počakaš da se posuši in lahko pobrusiš in prebarvaš oz. polakiraš...in voila...obesek je tu....
Lahko pa tud druge zadeve nardiš oz. druge oblike....npr. snežinke pa jih iz kartona izrežeš....al pa kr narišeš na maso in obrežeš...kaj ti je pač všeč.....

Veliko veselja pri ustvarjanju....

SENTA -> Novoletni okraski (1.12.2004 10:13:08)

Vzpodbudno, hvala. Samo še nekaj. V primeru, da se odločimo za barvanje moramo pobarvati vlažne, ne posušene?

Lp

NinKa -> Novoletni okraski (1.12.2004 10:17:10)

Lahko pa naredis, tako malo za naprednejse- to sem jaz probavala, da vzames karton, malo debelejsi in z lepilom za les, naredis vzorcke na karton, pustis susit, pol pa z akrilno batvo preko. Pa malo blecic in je ful lepo.

Druga varianta na plasticne prozorne kuglice rises z windowcolor barvami.

Tretja varianta pa je servetna tehnika po polasticnih kuglicah, ki jih kupis v hobby trgovini.

Se zmerom pa imas gips in modelcke.

Moram pa priznat, da tista z Das maso tut ni svohna!

Uzivaj v delu.:sloncek::kuza::sloncek:

Anonimen -> Novoletni okraski (1.12.2004 10:23:27)

Jaz sem barvala ko so bili že skoraj suhi....sicer nisem delala okraskov ampak odtise stopal od malega....in sem pol ugotovila, da bi blo bolje če bi malemu stopala pobarvala in jih odtisnila....in pol paosušila in polakirala....in hop na steno....

Stran: [1]