Nadomestilo, porodniška ali..? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Nadomestilo, porodniška ali..? (25.9.2007 14:03:31)

Zaposlena sem od julija letos, torej komaj 3 mesece. (moja prva zaposlitev)
Rodila bom drugo leto aprila. Mi pripada porodniška, nadomestilo? Na CSD je več podatkov, ampak se ne znajdem.

V kolikor sem zaposlena do nastopa porodniške..se mi obračuna porodniška na podlagi teh mesecev ko sem plačevala prispevke ali kako?

V kolikor slučajno izgubim službo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kaj lahko naredim? Se zaposlim zadnji mesece pred nastopom porodniške drugje da mi pripada porodniška?

Hvala.

2 Sraki -> RE: Nadomestilo, porodniška ali..? (25.9.2007 14:10:23)

Mislim, da si vse zelo dobro razumela. V kolikor boš resnično brez službe takrat ko bi morala nastopiti porodniško, ne bi dobila nadomestila, ker še nimaš 12 mesecev delovne dobe. Če pa boš imela službo oz. boš zaposlena pa se ti porodniška računa povprečje zadnjih 12 mesecev, tisti ki pa ti manjkajo, pa vzamejo mislim da 50% najnižje brutto zagotovljene plače.

sazi -> RE: Nadomestilo, porodniška ali..? (25.9.2007 14:10:30)

če boš ob nastopu porodniške zaposlena, se ti šteje povprečje zadnjih 12 mesecev - ker jih imaš ti manj, se ti za manjkajoče mesece šteje (se mi zdi) 55% minimalne plače - tako ima prijateljica

če vmes izgubiš službo, sta 2 možnosti:
če si ob nastopu porodniške brezposelna, ti pripada samo starševski dodatek
če se zaposliš vsaj 1 dan pred nastopom porodniške, pa ti pripada porodniška in to za mesece, ko si plačevala prispevke, plus za manjkajoče mesece spet tisti nujni del (res se mi ne da zdaj gledat koliko od česa, ampak se mi zdi da teh 55% minimalne plače) 

Anonimen -> RE: Nadomestilo, porodniška ali..? (25.9.2007 14:12:42)

Hvala vama.

Torej moram biti zaposlena preden grem na porodniško nujno, ker bo to finančno bolj ugodno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

2 Sraki -> RE: Nadomestilo, porodniška ali..? (25.9.2007 15:27:28)

Ja drži, glej na to da boš takrat zaposlena. Pač male luknje, ki pa veliko lahko prinesejo če jih najdeš.

Stran: [1]