|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prstki v ustih
25.9.2007 12:42:17   
rose
Dejte mi prosim povedat, a je to ok, da ima hčerka pri 10 tednih skoz oz. večinoma rokice v ustih al pa pred njimi in si jih liže. pa ni lačna. al ji morm dat dudo? Ta večja je imela že od začetka dudo, ker so jo tko v pediatrični navadli in jo ima še zdaj. Pa ta večja ni skoraj nikoli nič v usta dajala, je imela samo eno obdobje kakšen mesec pri 4-5ih mescih. 
Zdej pa ne vem a je to normalno, da že tako kmalu začnejo dojenčki vse dajat v usta. Sej če ima pleničko zraven, bi si jo tud kar v usta porinla, pa včasih rata, včas pa ne.
Zdej pa ne vem, a ji naj dam dudo ali ji kar pustim rokice??

Hvala za vsak odgovor.
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prstki v ustih
25.9.2007 13:16:39   
Majchi
Hmm, naša je to začela delat pri cca. 2,5 mesecih. No, saj to je pa ravno enih 10 tednov (sem šla še 1x nazaj gledat, kok je tvoja stara).

Sedaj je stara 4 mesece in moram rečt, da se zadeva samo stopnjuje. V ustih je bila že cela rokica, potem igračke, plenička, gospod palčekuser posted image , zdaj bojo pa nogice na vrstiuser posted image . Ne skrbi, to je normalen razvoj dojenčkauser posted image .

Aja, še to. Naša nikoli ni imela dude. Če ji jo ponudim namesto palca, je sploh ne zna vlečt. Sam svaljka tist cucelj med dlesnimi in se mi režiuser posted image .

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2007 13:58:32   
hrabra miška
Če imaš občutek,da bi znala se navadit na prstek,je po moje boljše da jo navadiš na dudo,ampak to je samo moje mnenje. Ker dudo kasneje lahko odmakneš,prstka pa ne. Jaz sem imela v srednji šoli sošolca ki je med poukom kar malo prst povlekel(posledica cuzanja palca v otroštvu)user posted image . In moj nečak je tudi eden izmed tistih,ko ga vlečejo 10let, pa so mu ga mazal z vsem živim,pa ni nič pomagalo,prvo je naredil malo čudno faco,potem je pa že bil dober naprej. In na desni roki ima palec malo daljši kot na levi.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2007 14:25:23   
s.
Od moje kolegica Alina je prst sesala že v bušiju, zdaj pa nadaljuje. Ne sicer tako zelo, ampak....
Pa saj nekaj potrebujejo tudi za cartanje, mar ne?!user posted image

(odgovor članu hrabra miška)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2007 16:00:11   
Sisy
naša je stara mesec in pol pa cuza prstek,pa rokice tlači v usta...(je to že počela tut v bušiju)...pa sem slišala da ni glih fajn da se na prstek navadijo zato ji ga odmaknem in ji dam dudo...čeprav pa te ne mara preveč pa jo ven plune pa spet prstek da v usta....ampak jaz opažamda to počne kadar je lačna...ko se napapa prstek ni več aktualen user posted image

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2007 16:25:15   
Anonimen
naša mala(2 m) si je tudi že v bušiju tlačla rokice in prstke v usta, mam hude posnetkeuser posted image zdaj pa tudi, predvsem kadar je lačna, pa ko se previjama, taprvo gleda rokice, pol si jih pa zbaše v ustauser posted image ponoči pa prav palček vleče, da kar cmoka, ko je lačna, me mal skrbi to, samo dude ji ne morem podturiti za boga ne....me kr čudno gleda, ko ji tlačim v usta in se še krega poluser posted image sem že razmišljala da bi ji zokenčke dala na rokice ponočiuser posted image samo se bojim da si pa pol tisti štumf zatlačla v ustauser posted image

(odgovor članu Sisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.9.2007 16:47:05   
rose
no, sem vsaj pomirjena da je to normalno, čeprav ni fajn. počne pa to in takrat ko je lačna, pa tudi ko je sita, da še kej polije potem, pa če jo kaj muči, pa ko ji je dolgčas. Zadovoljna je samo takrat, ko ji je vse ok (da ni kakih krčev) in ko se z njo pogovarjam user posted image  Ponoči pa tudi ja. A bi jo mogla takrat kar dvignit in podojit? Jaz jo namreč pustim, da se sama zbudi in zajoka al pa da vsaj daje kakšne konkretne glasove, ne samo cmokanje.
Bom pa probala tudi dudo. Sej za palec sem že slišala, da ni dobro, da se ga navadi, samo naša tako da v usta skor celo roko, kolikor je pač gre not. Najbrž je pa naslednja stopnja palec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2007 21:45:15   
baja*
Naš (3m in 3 t) si kar naprej tišči rokico in prstke v usta in cmoka kot nor. Pa to ne pomeni lakote, ker včasih to dela takoj po dojenjuuser posted image . Ravno danes smo meli posvetovalnico in sem vprašala pediatrinjo, če je to normalno (kot tebe je tudi mene strah, da bi začel vlečt palčka) pa je rekla, da ne bi bilo normalno, če tega ne bi delal. Pa naš tud noče dude, razen če je zelooo utrujen. Zgleda da je to res pač faza...

(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.9.2007 14:57:38   
livia
Gre za sesalni refleks.
Daj dudo ali pa bo začela vlečt prst.

(odgovor članu Majchi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.9.2007 15:27:04   
NRMM
Pri nas je enako,je mala ravno danes stara 3 mesece.To je faza razvoja in je povsem normalno.Jaz ji sicer ne dovolim kaj dosti cuzat palčka in ji dam rajši dudo,kajti vztrajam na tem,da se ne navadi palčka.Sem videla fantka starega 2 leti,ki je imel palček dobesedno obrabljem zaradi cuzanja,tako da........dudo bomo 1x skrili in je ni ni,palček skriješ bolj težko.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.9.2007 18:24:13   
simona76
Tudi mi imamo prstke v ustih, včasih vse, včasih le enega... Ampak zdaj je user posted image zamenjala dudo za palec! Dudo pljune ven in da palec v usta user posted image . Tudi ponoči, če se prebudi, kar palec malo pocuza (razen če je lačna tudi palec ne velja user posted image ). Kaj čem? Ne bom se sekirala, tudi tega se bo odvadila, še vsak se je user posted image .

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.9.2007 21:20:11   
zelva
Moj user posted image  je cuzal palec do pred OŠ, pa se mu zdaj nič ne pozna, ne na palcu ne na zobeh! Naš user posted image  4,5m ima pa tudi rokico kar naprej v ustih!

(odgovor članu simona76)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.9.2007 21:28:04   
Brbs
malo le glejte na to, da otroku predolgo ne pustite vlečt palca oz. nadzorujte zadevo.
sama sem ga vlekla do ne vem katerega razreda OŠ in je bila prava muka se odvadit. res katastrofa. pa tudi na zobeh se mi je poznalo. hvala bogu sem kasneje bila dovolj disciplinirana z aparatom za zobe, tak da zdaj ni posledic.

da dojenček cuza prst, je kar normalno, ampak naj se to ne zavleče preveč. Jaz se tega bojim ko hudič križa.

(odgovor članu zelva)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?