kam z bršljankami? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

Anonimen -> kam z bršljankami? (25.9.2007 10:04:19)

zdej mi sicer še ful cvetijo,jih bom še malo pustila not.kaj naj pa pol z njimi?
prejšnja leta sem jih vrgla kar proč,lani se mi ni dalo in sem jih pustila not,so mi kar v koritih na balkonu prezimile in celo tu pa tam cvetele.letos bi si pa spet nasadila kaj jesensko zimskega in bi spraznila korita.
a se da bršljanke prezimit? kaj naredite ve z bršljankami jeseni?

Anonimen -> RE: kam z bršljankami? (25.9.2007 10:06:06)

Jaz jih vržem stran. Mami jih pa prezimi oz. nardi potaknjence al neki tacga. Ne vem. Bi mogla vprašat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Vem pa da jih ma v kleti in po stopnišču celo zimo da se folk spotika.

gumbek -> RE: kam z bršljankami? (25.9.2007 11:46:04)

Najbolš da jih vržes stran še prej pa lahko narediš potaknjenca samo ne velikih in bodi pozorna da nimaš kakšne leteče bele muhe ali pa kakšnih uši ker sedaj so idealni pogoji za te zadevice.

marsovka -> RE: kam z bršljankami? (25.9.2007 13:42:15)

jaz jih kar preprosto postrižem skoraj do konca (pustim take par cm štrline brez listov), dam na balkon (imam sicer res letni vrt, torej zastekljeno), sicer bi jih dala v klet, nič ne zalivam, ignoriram, skratka. tam aprila, odvisno od temperatur, začnejo kar poganjati same od sebe, če pa ne, jih pa počasi po malem zalivam in tako jih imam  že tri leta. pa niso vsake leto nič manj bogate. morda jih bom naslednje leto mal pognojila, bom videla.

zakaj bi jih metala stran?? prav res ne vidim razloga. poskusi tako. Lp

Anonimen -> RE: kam z bršljankami? (26.9.2007 10:10:47)

marsovka,hvala za nasvet.mislim,da bom res tako naredila.

bamby -> RE: kam z bršljankami? (26.9.2007 17:08:56)

Če jih imaš kje prezimit jih je škoda zavreči. Jaz ga nimam, zato vsako pomlad kupim nove, stare pa pozno jeseni postrižem.

Nea_teja_ -> RE: kam z bršljankami? (27.10.2007 18:53:25)

Moje so ravno dones letele v smeti .Letos so bile sploh katastrofalne mi jih je veter polomil in še nikamor niso rastle tko da nevem če bojo drugo leto na balkonu spet bršlanke.

Anonimen -> RE: kam z bršljankami? (1.11.2007 20:11:55)

moje pa še ful cvetijo!!!
so lepše ko poleti,ko je blo na balkonu 100 °!
zgleda da jim bolj paše mrzla burja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
jih bom še kar malo pustila v koritih.

Stran: [1]