Nika v službi
|
Ej, ej, ustav'te konje, res ne želim, da se tale debata razvije v neko napačno smer. Jaz sem pač samo spraševala po oceni stroškov za dokončanje hiše v 3pgf, dobila cel kup koristnih nasvetov, za kar sem vam hvaležna. Je pa dejstvo, da smo pač eni bolj komot in nočemo niti organizacije gradnje prevzet. Pač nisem tak tip, te stvari mi res jemljejo vso energijo in veselje. Lahko me popljuvate, križate, kar pač hočete, ampak tako je. Svojo polovico hiše sva z možem zaslužila z lastnimi rokami in tudi korektno plačala, zato pač s tem denarjem, ki je sedaj vreden kakih 200, 250K€ lahko naredim, kar hočem. Če imamo tako varianto, da gredo še starši zraven, potem je na voljo 2x več denarja. In malo manj manevrskega prostora, to je res. Kot sem že povedala, si želenega luksuznega dupleks stanovanja trenutno ne moreva privoščiti (kredita pa nočem jemati), poleg tega pa nisem še našla stanovanja po svojem okusu. Kot je lepo razložila sazi, do res dobrih stanovanj ni tako lahko priti. Žal. Zaenkrat nam torej ostajata samo 2 opciji: obnoviti staro ali kupiti novo na ključ. Staršev na stara leta res ne bi rada selila v stanovanje, ker uživata v hiši, tudi okolja, ki ga dobro poznata in imata svoj krog družbe, ne bi želela menjati. Oz. JAZ nočem, da bi ga menjala zaradi nas. Se pač zelo dobro razumemo in krasno shajamo en z drugim. Smo skupaj, a imamo hkrati tudi dovolj lastne svobode in zasebnosti. Želim, da tako ostane tudi naprej. Ker sem bila v dilemi, ali se mi bolj splača (finančno) obnoviti našo obstoječo hišo ali kupiti novogradnjo, sem povprašala vas. Ne pomeni, da nisem slišala (in da se ne strinjam) vaših svaril glede (ne)kvalitete gradnje. Sem jih. Kako se bom odločila, pa je pač moja odgovornost. Vam pa vsem iskrena hvala za pomoč in vaša mnenja. Kalbo, upam, da si lepo praznoval RD (a svoj?), ni problema glede fotk, ko boš uspel, pa povej. Hvala.
|