MARTINŠČICA
|
Hojla, hormončice! nInAzWeRiNa, vse naj, naj, naj ... za rojstni dan. Saj se verjetno ne spomniš, ampak, ko si se rodila, si jokala, vsi okoli tebe pa so se smejali. Živi tako, da boš umrla z nasmehom in bodo vsi okoli tebe jokali. beyba, super služba, ni kaj! Bravo, bravo. Pa še petek, dan za zametek, a ne. Mojca, kolikor jaz vem, v nosečnosti lahko športaš, če se dobro počutiš. Je celo priporočljivo. Paziti moraš le na utrip srca, da ni previsok. Zelo pa se priporoča plavanje in hoja. Nevarni so le športi, kjer obstaja nevarnost padca - smučanje, jahanje, downhill ... Klepoatra28, ticker ti pravilno deluje, kaže 16 tednov in 4 dni. Kar se tiče ločevalne diete, je za moje pojme čist OK, saj vsebuje vse s prehrambene piramide. Niso dovoljeni le sadni in vodni dnevi, ker mora vaše telo vsakodnevno zagotoviti vse potrebno za vas in vaše pikice, sicer one črpajo iz vaših rezerv, kar lahko pomeni manjšo dozo kalcija, slabe kosti, izpadanje zob ... Če pa vsak dan začnete s sadjem in pazite, da ne mešate OH in beljakovin, ste že veliko naredile za vzdrževanje telesne teže. Tisti košček tortice in rebro čokolade na vsake 4 dni pa tudi ne more škoditi, a ne. Jaz vsake toliko časa začutim bolečino v spodnjem delu trebuha (čisto nad sramno kostjo), pa ne vem, ali se to maternica širi, ali kaj. Drugače še ne čutim nobenih metuljčkov, sem pa dobila angelsound, s katerim poslušam srčka svojih in vse ostale zvoke, ki jih proizvajata onadva in verjetno moja čreva . Je prav luštno. Enega hitro najdem, drugi je pa bolj zadaj in ga teže izsledim. Se skoraj nič ne sliši. Imam res en zanimiv občutek lakote, ki me napade večkrat na dan in je teko močan, da ga moram takoj zadovoljiti. Pridelala sem 1 kg, čeprav se mi zdi, da stalno nekaj grizem. Je pa res, da je ogromno sadja in zelenjave na mojem jedilniku. Jaz sem pa mal kratka, glede na to da je tole moja prva nosečnost in pač ne vem, kaj je to morfologija. Torej, na dan z odgovori, prosim. LP Martinščica