Natali07 -> RE: Kdaj rizevo mleko? (23.9.2007 22:11:10)
|
Glede vode, pa pravijo, da gredo ravno vsi vitamini v vodo, čim dalj časa se kuha zelenjava. Saj veš princip juhe. Tako, da se jaz trudim, da vedno uporabim tudi vodo. Pri njem tako ni panike, ker če je ne poje z rižem jo pa največkrat popije, saj to je tudi edina tekočina ki jo pije poleg mleka. Ob uvajanju sem začela z belo zelenjavo in ker po bučkah, kolerabu, stročjem fižolu (bojo rekli, da ni za malčke) nisem več vedla kaj sem mu dala tudi zelje in ga je jedel. Tako, da to zelenjavo je še danes. No še korenje, ker ostalo kot je cvetača, blitva, brokoli mu škoduje. Vso zelenjavo pripravim na enak način. Jo samo skuham v vodi in pretlačim. Zelje kuham tam okoli 30 minut, ker je malo trše. Zaenkrat mu nič ne solim niti kakih olj ali margarin mu ne dodajam. Bom pa postopno poizkusila, čeprav sem enkrat že probala z olivnim oljem pa mi je bruhal. Tako da brez vsega kuhana zelenjava in da mu malo zgostim in da se malo bolj naje mu dodam riževe kosmiče. No sedaj mu občasno skuham tudi kar riž. Tako imam občutek, da je vsaj nasitno, ker meni poje po 300g ali ml zelenjave ali sadja. Saj verjetno ker ni sladkorja in maščob je manj kalorično. Ali pa tudi ne?? V naslednjih dneh mu bom probala dati pa ohrovt, nato pa domčega zajčka.
|
|
|
|