|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   barve - 2 leti in 9 mesecev
22.9.2007 15:16:54   
ninica04
Moja mala še vedno ne pozna barv - decembra bo stara 3 leta in me kar malo panika grabi. Sicer se večkrat pogovarjava o barvah in gledama, rišema.... Ali me mora skrbeti. Sem prebrala da imajo pri sistematskem pri 3 letih tudi barve. Prosim za pomoč
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: barve - 2 leti in 9 mesecev
22.9.2007 15:29:26   
ZARA
Pri nas na sistematskem pri 3 letih niti slučajno pedopsihologinja ni spraševala o kakšnih barvah, in ne vem zakaj bi te morala panika grabit? Pa saj dete še 3 leta ni staro. Vse ob svojem času, kar se mene tiče.

lp

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.9.2007 19:37:49   
NEVA-1
moj jih še pri 4-letih pozna ene štiri, drugač jih pa ful meša...eni v vrtcu pa že obvladajo temne in svetle

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.9.2007 20:38:46   
Blejka26
mislim da ni potrebnega straha pred tem,da ne bi poznala barv..s časom pride vse,eni prej drugi kasnej.ni se ti treba bati,da bi bila oz.kako naj se izrazim,da bi videla samo črnobelo,kajti  to napako oči lahko dobijo samo fantki.To sem se enkrat pogovarjala z kolegico ki študira medicino

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.9.2007 21:28:57   
mojčca
Eni pač barve poznajo hitreje, drugi pa pozneje. Tako da ni nobene panike. Vse ob svojem času.

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.9.2007 21:34:24   
frutka_
Barve "utrjujta" še naprej kot sta jih do zdaj. Zmeraj ji pri barvi dodaj opis. Recimo "zelen kot žaba, travica". Sčasoma ji bo prešlo v navado. Lahko tudi rečeš, rdeča kot tvoja majčka, ki imaš oblečeno...ko bosta naslednjič obdelavali barve jo spomni in ji pomagaj. Kakšne barve je to? Je rdeča kot paradižnik ali zelena kot žabica?
Na sistematskem nas niso spraševali barv in tudi če bi jih spraševali se ne obremenjuj, ker razvoj pri otrocih gre različno naprej. Nekateri prej osvojijo barve, drugi prej vozijo kolo,....Vse ob svojem času.

LP

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.9.2007 23:04:28   
živa
Domennatalija, da bi imeli samo fantje barvno slepoto, zagotovo ne drži, ker vsakega - tudi ženske - vsaj ob pregledu za vozniški izpit testirajo za barvno slepoto.

Lp,

živa

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.9.2007 0:08:33   
lelaval
Mi mojo učimo na isti način, kot je napisala Seven (že večjadva smo tako učili) - ampak to tako mimogrede, ne pa, da si mora zapomnit barve. Ko bo čas, bo že poznala barve.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.9.2007 7:38:29   
honey
Kaj pa če ona že pozna barve, pa te mal heca? Ker naš ima vsake toliko časa kakšne prebliske user posted image . No, samo mogoče je drugače, ker on že pozna večino barv, pa me včasih prav navihano pogleda in pove povsem drugo barvo (npr. namesto modra reče rdeča ali rumena ali karkoli drugega). Je pa res, da on je v varstvu pri babici in sta z babi imela "dresuro" user posted image  

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.9.2007 23:53:14   
* Mateja *
Moj je tok star kot tvoja in pozna en par barv, rdečo modro, rumeno, pa še to jih zna povedat in pokazat v eni knjigici, ko pa riševa vse zabluzi.
Ne vem če na sisitematskem sprašujejo od barv, imamo pa mi tako izkušnjo, da če otrok ne dela vsega po njihovih regulcah, ga kaj hitro označijo in ga kam pošljejo al pa moraš priti še enkrat. Naš ni znal enkrat kock zlagat v stolp in ni znal punčke s flaško nafutrat in je sestra celo reč zagnala. Da moramo še enkrat prit. Tako da če barve sprašujejo jih mora dete takrat znat pa če hoče al pa ne!

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.9.2007 23:56:06   
viv_
Na sistematskem niso spraševali barv.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.10.2007 22:11:54   
Ada
Sicer ne vem, kaj na sistematskem sprašujejo zdravniki, ampak kar se tiče psihologov, se osnovne barve pričakujejo tam nekje pri petih letih- se pa lahko zgodi, da otrok uspešno reši naloge za nižjo starost in se potem pač gre tako daleč naprej, da ni več uspešen, da se določi zgornja meja. Osnovne barve: rdeča, modra, rumena, zelena.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Katero ime za fantka
gugla

Katero ime izmed nastetih imen,vam je najbolj vsec? Hvala...

Izak (22%)

Tim (30%)

Tilen (26%)

Patrik (21%)

Število vseh glasov: 267

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!