Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 22.9.2007 15:29:26
|
|
|
|
ZARA
|
Pri nas na sistematskem pri 3 letih niti slučajno pedopsihologinja ni spraševala o kakšnih barvah, in ne vem zakaj bi te morala panika grabit? Pa saj dete še 3 leta ni staro. Vse ob svojem času, kar se mene tiče. lp
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 22.9.2007 19:37:49
|
|
|
|
NEVA-1
|
moj jih še pri 4-letih pozna ene štiri, drugač jih pa ful meša...eni v vrtcu pa že obvladajo temne in svetle
|
|
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 22.9.2007 20:38:46
|
|
|
|
Blejka26
|
mislim da ni potrebnega straha pred tem,da ne bi poznala barv..s časom pride vse,eni prej drugi kasnej.ni se ti treba bati,da bi bila oz.kako naj se izrazim,da bi videla samo črnobelo,kajti to napako oči lahko dobijo samo fantki.To sem se enkrat pogovarjala z kolegico ki študira medicino
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 22.9.2007 21:28:57
|
|
|
|
mojčca
|
Eni pač barve poznajo hitreje, drugi pa pozneje. Tako da ni nobene panike. Vse ob svojem času.
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 22.9.2007 21:34:24
|
|
|
|
frutka_
|
Barve "utrjujta" še naprej kot sta jih do zdaj. Zmeraj ji pri barvi dodaj opis. Recimo "zelen kot žaba, travica". Sčasoma ji bo prešlo v navado. Lahko tudi rečeš, rdeča kot tvoja majčka, ki imaš oblečeno...ko bosta naslednjič obdelavali barve jo spomni in ji pomagaj. Kakšne barve je to? Je rdeča kot paradižnik ali zelena kot žabica? Na sistematskem nas niso spraševali barv in tudi če bi jih spraševali se ne obremenjuj, ker razvoj pri otrocih gre različno naprej. Nekateri prej osvojijo barve, drugi prej vozijo kolo,....Vse ob svojem času. LP
|
|
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 22.9.2007 23:04:28
|
|
|
|
živa
|
Domennatalija, da bi imeli samo fantje barvno slepoto, zagotovo ne drži, ker vsakega - tudi ženske - vsaj ob pregledu za vozniški izpit testirajo za barvno slepoto. Lp, živa
|
|
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 23.9.2007 0:08:33
|
|
|
|
lelaval
|
Mi mojo učimo na isti način, kot je napisala Seven (že večjadva smo tako učili) - ampak to tako mimogrede, ne pa, da si mora zapomnit barve. Ko bo čas, bo že poznala barve.
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 24.9.2007 7:38:29
|
|
|
|
honey
|
Kaj pa če ona že pozna barve, pa te mal heca? Ker naš ima vsake toliko časa kakšne prebliske . No, samo mogoče je drugače, ker on že pozna večino barv, pa me včasih prav navihano pogleda in pove povsem drugo barvo (npr. namesto modra reče rdeča ali rumena ali karkoli drugega). Je pa res, da on je v varstvu pri babici in sta z babi imela "dresuro"
|
|
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 24.9.2007 23:53:14
|
|
|
|
* Mateja *
|
Moj je tok star kot tvoja in pozna en par barv, rdečo modro, rumeno, pa še to jih zna povedat in pokazat v eni knjigici, ko pa riševa vse zabluzi. Ne vem če na sisitematskem sprašujejo od barv, imamo pa mi tako izkušnjo, da če otrok ne dela vsega po njihovih regulcah, ga kaj hitro označijo in ga kam pošljejo al pa moraš priti še enkrat. Naš ni znal enkrat kock zlagat v stolp in ni znal punčke s flaško nafutrat in je sestra celo reč zagnala. Da moramo še enkrat prit. Tako da če barve sprašujejo jih mora dete takrat znat pa če hoče al pa ne!
|
|
|
|
RE: barve - 2 leti in 9 mesecev 24.9.2007 23:56:06
|
|
|
|
viv_
|
Na sistematskem niso spraševali barv.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Katero ime za fantkaguglaKatero ime izmed nastetih imen,vam je najbolj vsec?
Hvala...Izak (
22%)
Tim (
30%)
Tilen (
26%)
Patrik (
21%)
Število vseh glasov: 267Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!