|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Moški in malenkosti
21.9.2007 20:09:45   
Anonimen
Punce, zdej ste me skor do solz nasmejale, ko ste mal povedale kako je z moškim pri vas doma. Sicer pa lahko dodam, da ni pri nas bistveno drugače. Moram mu priznat, da je sicer ful priden in ne hodi naokrog, ampak zna me pa tut razjezit. Nekatere pravite, da preveč kompliciramo in da naj cenimo ker ne hodijo po gostilnah itd. Ampak hej- stvari gredo v obe smeri. A jaz pa hodim po gostilnah?! Sej oba dobro zasluživa, nisem gospodinja, pa je vseeno velik stvari doma na meni. Na splošno se ful dobro razumeva,ampak te njegove moške fore so pa včasih res adijo. Npr. ne razumem zakaj je tako prekleto težko odpet pokrov od koša za perilo, in ne kar vržt na zaprt koš (vkolikor cote sploh pridejo do koša, seveda). Ne težim če hoče jest v dnevni sobi ob televiziji, ampak prosim da ko se naje takoj odnese krožnike ven. Sej bom potem, pravi, to pa ima vonj po celi sobi. V bistvu nikoli ne reče da nekaj ne bo, ampak bo kasneje in to seveda pozabi, če ga vmes še vsaj parkrat ne spomnim. Moram mu tudi dopovedat, da wc papir NE raste na držalu in tiste njegove travme "a spet moram s tabo v trgovino" so res smešne. Zakaj pa bi jaz sama vlačila šest vrečk, sej ne pojem vse sama. Sej so malenkosti, ampak to ne načenja stvari med nama, velikokrat se v bistvu hecava na ta račun. Dokler je odnos odprt in si lahko poveva vse, ni nič narobe. On packa, jaz mu povem da je packon, potem za en cajt zaleže, pa vse ponoviva.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
21.9.2007 20:12:29   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sej bom potem, pravi,

user posted image user posted image  ...poznam ta "rek", ker ga pogosto izgovarjam....user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
21.9.2007 21:37:44   
Olivija

Moram mu priznat, da je sicer ful priden in ne hodi naokrog, ampak zna me pa tut razjezit. Nekatere pravite, da preveč kompliciramo in da naj cenimo ker ne hodijo po gostilnah itd. Ampak hej- stvari gredo v obe smeri. A jaz pa hodim po gostilnah?! Sej oba dobro zasluživa, nisem gospodinja, pa je vseeno velik stvari doma na meni. Na splošno se ful dobro razumeva,ampak te njegove moške fore so pa včasih res adijo.

Točno tako je, zdaj naj pa človk na kolena pada, ker ne pije in ne hodi naokoli user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
21.9.2007 21:55:06   
Gina

Kaj vaši moški so zadovoljni, če napol skuhate kosilo, ali če zlikate perilo, likalna deska pa ostane npr. sredi dnevne sobe ali preoblečete posteljo, stara posteljnina pa ostane v spalnici še kak teden ali dva?

Ja, moj je tak. Zaradi njega je vseeno, če bi vse ležalo kjerkoli, če ne bi nič skuhala.... (no, edino če je kaj na tleh ga ful moti, pa čistoča mu je pomembna), nikoli ga pa ne moti nič razmetanega. Še najmanj pa, če jaz kje kaj pustim. On reče, če se sama kdaj razburjam, (ker on resnično ni talentiran za pospravljanje): ljubica, pa kaj se razburjaš, nehaj pospravljat, oddahni si, ulezi se, glej tv, pojdi na rr, saj ni nič razmetano.
Če pa sem grda in primerjam mojega ex moža, ki je bil picajzlast in nenehno nekaj rohnel, da ni vse popolno pospravljeno, ali pa zdaj, ko se moj nikdar ne sekira za te reči, imam pa raje tale sistem sedaj. mnogo raje. Niti pod točko razno več ne bi prenašala takega nergača, ki mu nič ni dosti dobro. Taki sicer tudi naredijo vse do konca, vendar je cena za to zame prevelika. Po moje si lahko vesela, da ni nergaške sorte, pojma nimaš, kaj vse ti je prihranjeno. Čisto popoln pa nihče ni. Vsak ima goro plusov, pa goro minusov, tudi ti in jaz in tvoj in moj. Tako je. Odločiš se pa sam, kaj ti ej najbolj pomembno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
21.9.2007 22:16:43   
nejcko
Moj je isti. za ene stvari je ful natančen, za druge pa ... ajme. Kuhinjo zna v nulo pospraviti, kot jo jaz nikoli, a po drugis trani "pušča dlako za seboj" povsod, kjer se da.
Najbolj me razkuri, ko kupi kakšno novo stvar, tehnično, kakopak, potem pa embalažo enostavno pusti tam, kjer jo je pač razpakiral. To me res moti, ker imamo polno bajto praznih škatel od žarnic, pa polivinilčkov od kablov, pa plastike od kakšne druge stvari ... nekaj časa hodim mimo in sama pri sebi penim, potem pa pač zadevo primem in jo vržem proč. Kaj pa čem?user posted image

Sem pa drugače tudi jaz bolj leva za pospravljanje, tako da je pri nas res zeloooooooo lepoooooooooouser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
22.9.2007 9:38:41   
Anonimen
Moram priznat, da ste me nekatere kar presenetile z vašimi odgovori. Da je tista,ki je izpostavila to zadevo v bistvu samo tečna in da naj za ta cajt ko teži rajš pospravlja za njim. Sej ni čudno, da se moškim zdi, da so to vse le ženska dela, če še ženske tkole mislite! Me zanima če res doma tiho in z veselim nasmeškom pospravljate za svojim možem in kako bo, ko bodo še otroci, pa bo potem treba pospravljati npr. za tremi ljudmi.
Ena je napisala, da moraš človeka sprejeti takšnega kot je, če ga imaš rad, ne smeš ga spreminjat. A res? A to je spreminjanje človeka, če mu rečeš da naj pospravi z mize kar je SAM jedel, ali pa pospravi umazane cunje kamor spadajo?
Temu jaz rečem prilagajanje na skupno življenje, vsak je dolžan pospravit za sabo.Jaz imam mojega user posted image  neskončno rada, ampak zato mu nisem dolžna bit strežnica. Sem glih prej opazila, da imam spet na pultu neke male šraufke papirčke in nevem, ali je to morda njegov predlog za današnje kosilo?
Se je odkar skupaj živiva že precej poboljšal, ampak še vedno ga je treba za velik stvari opomnit. Pa tut jaz sploh nisem kakšen obsedenec s čistočo, ampak osnovni red mora bit.
A v bistvu sem lahko še vesela, da nisem tepena, a ne? Mislim, da je to zelo skrajna primerjava, res. In tut nisem bla vzgojena, da bi prenašala kakršnokoli nasilje, ga nikol doma nisem videla in ga ne toleriram v nobeni obliki.
On je res dober mož, ampak sem tut jaz dobra žena, noben od naju ni popoln in res nevem zakaj naj bi dobil medaljo ker hodi trezen domov, ker se tut jaz nikol ne priguncam pijana iz službe!

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
22.9.2007 10:03:49   
Enolla

Ena je napisala, da moraš človeka sprejeti takšnega kot je, če ga imaš rad, ne smeš ga spreminjat. A res? A to je spreminjanje človeka, če mu rečeš da naj pospravi z mize kar je SAM jedel, ali pa pospravi umazane cunje kamor spadajo?

Dovoli, to ni spreminjanje človeka ampak je to postavlanje odraslega na raven otroka, če mu moraš govoriti naj pospravi. Najbrž si name mislila, glede spreminjanja - poglej, tako mislim. MOj mož je natančen vendar ne dela kravala in mi govori, da naj pospravim, ker jaz nisem picajzel in me recimo baterija v wcju ne zmoti tudi dva dni vem pa da njega ja, se bom potrudila in jo pospravila. In to spremembo naredim jaz sama. V bistvu je to prilagajanje v odnosu, spoštovanje eden drugega. Glede alkohola in da naj bom hvaležna ker ne hodi pijan - delim povsem tvoje mnenje in mi je tako razmišljanje tuje.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
22.9.2007 10:11:54   
Anonimen
Nikjer nihče ni napisal, da morate biti hvaležne, ker ne prihaja pijan in vas ne pretepa.
Tista, ki je dala to primerjavo ni s tem mislila to, kar zdaj potencirate.Ali je kaj hudega, če nekdo napiše, da ste lahko srečne, da vaš mož ne počne tega, zgoraj napisanega.Ne vem zakaj sprašujete za mnenja, če potem preberete samo tisto, kar vam paše in takoj napadete tistega, ki misli drugače.user posted image

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
22.9.2007 12:06:55   
Gina
Jaz pa vidim to, da nekdo non stop teži za malenkosti, kot neko ekstra grozno nasilje, ki sem ga imela priliko tudi sama izkusiti. Prva, ki je to temo napisala, piše, da je njen mož čisto ok, da dela vse sorte, pomaga, vendar....da ne naredi kakšno reč do konca. V bistvu ne govorimo o nekom, za katerim bi morala ona non stop pospravljati, vendar se tudi zgodi, da kaj za njim odnese. V vsakem partnerstvu je tako, da je eden bolj nasilen od drugega. In tisti manj nasilen popušča, če le lahko. Sama sem v bivšem zakonu delala 24h/dan, 365dni/leto, vendar je moj ex še kar za vsako melnekost težil, da ni dovolj do konca narejeno. To je pomenilo nespoštovanje mojega dela (res pa je, da sem opravila tako veliko reči v enem dnevu, da je vedno obstajala možnost, da sem morda kaj še pozabila pri dveh malih otrocih in totalno neprespanih nočeh - on je v istem času naredil zgolj eno samo stvar, pa tisto delal 3 ure in valjda je naredil vse do konca, kdo pa ne bi). In sedaj, v tem zakonu gledam enako. Moj je talentiran za veliko reči. Sam naredi ogromno reči, ki jih jaz nočem, ne zmorem ali ne znam, ali so mi zoprne. IN v zameno jaz pač več pospravljam - kar mi ni tako zoprno, kot nekaj drugega. Sama ne smatram, da morata v zakonu oba partnerja početi vse reči v enakom obsegu, čeprav so jima zoprne in zato sebe ne jemljem kot gospodinjsko pomočnico, če pač več teh reči naredim doma kot moj, niti on najbrž sebe ne dojema kot "plačanega gradbenega mojstra". čeprav je celo hišo zrihtal do zdaj. Vsak pač dela več tistega, kar mu je bolj fajn in manj tostega, kar ne mara. Po moje je stvar v tem, da spoštuješ delo drug drugega, čeprav ni enako, kot tvoje. Če pa ti hočeš, da tvoj vse okoli bajte poštima, pa še veliko drugih reči, pa še doma vse v nulo, in če ne, je grozno grozen, se pa meni zdiš krivična. Razen, ...razen če se ti že na splošno zdi, da tvoj premalo dela. Če on dela malo, pa še tisto na pol, potem je stvar drugačna, vendar ti nisi napisala tako.

Nihče ni govoril o tem, da moraš biti hvaležna, če te ne tepe in če ne pije. To je obračanje teme. Govorimo o nasilju, ki je s strani g. natančnežev nekaj zelo nesramnega in neprimernega za skupno življenje...razen...razen če sta oba zakonca taka, pa jima je to v veselje, da drug v drugem spodbujata picajzlarstvo. To je pa drugo, ker ne dojemata tega kot nasilje najbrž.

P.S. tudi tisti, ki smo sicer natančni, pa nam vendarle včasih kaj od riti pade, imamo stanovanje pospravljeno, čisto in urejeno....samo najbrž imamo kriterije, po katerih to ocenjujemo, malo drugačne. Pa po moje nismo pol tolko sitni, življenje pa nimamo zato nič manj kvalitetno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
22.9.2007 12:22:04   
Anonimen
Moram priznat, da ste me nekatere kar presenetile z vašimi odgovori. Da je tista,ki je izpostavila to zadevo v bistvu samo tečna in da naj za ta cajt ko teži rajš pospravlja za njim.

Nesmiselno se mi zdi, da takšne "malenkosti" postanejo rdeča nit skupnega življenja, dogodek, zaradi katerega postanemo penasti in se jezimo na človeka, ki naj bi ga imeli radi.

Ja, pomembne so, najbolj za tistega, ki ima nižji tolerančni prag nečistoče in nepospravljenosti. A meni osebno ne toliko, da bi se okrog njih vrtelo moje življenje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
22.9.2007 13:51:40   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Jaz pa vidim to, da nekdo non stop teži za malenkosti, kot neko ekstra grozno nasilje, ki sem ga imela priliko tudi sama izkusiti. Prva, ki je to temo napisala, piše, da je njen mož čisto ok, da dela vse sorte, pomaga, vendar....da ne naredi kakšno reč do konca. V bistvu ne govorimo o nekom, za katerim bi morala ona non stop pospravljati, vendar se tudi zgodi, da kaj za njim odnese. V vsakem partnerstvu je tako, da je eden bolj nasilen od drugega. In tisti manj nasilen popušča, če le lahko. Sama sem v bivšem zakonu delala 24h/dan, 365dni/leto, vendar je moj ex še kar za vsako melnekost težil, da ni dovolj do konca narejeno. To je pomenilo nespoštovanje mojega dela (res pa je, da sem opravila tako veliko reči v enem dnevu, da je vedno obstajala možnost, da sem morda kaj še pozabila pri dveh malih otrocih in totalno neprespanih nočeh - on je v istem času naredil zgolj eno samo stvar, pa tisto delal 3 ure in valjda je naredil vse do konca, kdo pa ne bi). In sedaj, v tem zakonu gledam enako. Moj je talentiran za veliko reči. Sam naredi ogromno reči, ki jih jaz nočem, ne zmorem ali ne znam, ali so mi zoprne. IN v zameno jaz pač več pospravljam - kar mi ni tako zoprno, kot nekaj drugega. Sama ne smatram, da morata v zakonu oba partnerja početi vse reči v enakom obsegu, čeprav so jima zoprne in zato sebe ne jemljem kot gospodinjsko pomočnico, če pač več teh reči naredim doma kot moj, niti on najbrž sebe ne dojema kot "plačanega gradbenega mojstra". čeprav je celo hišo zrihtal do zdaj. Vsak pač dela več tistega, kar mu je bolj fajn in manj tostega, kar ne mara. Po moje je stvar v tem, da spoštuješ delo drug drugega, čeprav ni enako, kot tvoje. Če pa ti hočeš, da tvoj vse okoli bajte poštima, pa še veliko drugih reči, pa še doma vse v nulo, in če ne, je grozno grozen, se pa meni zdiš krivična. Razen, ...razen če se ti že na splošno zdi, da tvoj premalo dela. Če on dela malo, pa še tisto na pol, potem je stvar drugačna, vendar ti nisi napisala tako.

Nihče ni govoril o tem, da moraš biti hvaležna, če te ne tepe in če ne pije. To je obračanje teme. Govorimo o nasilju, ki je s strani g. natančnežev nekaj zelo nesramnega in neprimernega za skupno življenje...razen...razen če sta oba zakonca taka, pa jima je to v veselje, da drug v drugem spodbujata picajzlarstvo. To je pa drugo, ker ne dojemata tega kot nasilje najbrž.

P.S. tudi tisti, ki smo sicer natančni, pa nam vendarle včasih kaj od riti pade, imamo stanovanje pospravljeno, čisto in urejeno....samo najbrž imamo kriterije, po katerih to ocenjujemo, malo drugačne. Pa po moje nismo pol tolko sitni, življenje pa nimamo zato nič manj kvalitetno.

Gina user posted image  - natanko tako, se strinjam. In še posebej s tem, da je najedanje oz. stalno nerganje, če se sliši lepše tudi ena od vrst nasilja, ravno tako kot molk oz. tihi tedni.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
23.9.2007 6:55:19   
bumerang
Če bi se to dogajalo samo z eno stvarjo ali dvema, potem bi bila anonimna res tečna, ampak če tip vse pusti tam kjer mu dol pade, potem je on tisti, ki misli, da je ona njegova strežnica. Je verjetno odraščal ob mami, ki mu je spredaj in zadaj stregla, zdaj pa isto pričakuje od partnerke.

Jaz bi ob takemu pop. in par bivših tipov sem prav zaradi tega pustila. Ker to je, enostavno povedano, grozno! Se spomnim enega, ki je svoje obleke kar metal na stol in potem čakal, da mu jih bom pobrala. Sem nekega dne nehala in potem se je enkrat konec tedna stol pod težo oblek kar zvrnil po tleh pa še opazil ni. Mislim, da sva zaključila po nekajtedenskem delnem življenju skupaj.

Poleg tega tak način življenja prinese s seboj to, da je stanovanje stalno razmetano in potem potrebuješ 1x tedensko eno morje časa, da vse skupaj pospraviš. In nikoli ničesar ne najdeš ker seveda ni tam kjer bi moralo biti. Če pa so stvari na svojem mestu, pa razen pol ure dnevno večjega dela nimaš. Ali pa še manj, če nimaš navade sesati vsak dan.

Drugače pa je najboljši nasvet, če že nameravaš vztrajati v taki zvezi, ta, da pustiš tam kjer je pustil in mu povedati, da bo nosil sam posledice.
Slej ko prej bo moral sam pospraviti za sabo. Mleko se bo skisalo, ker ne bo v hladilniku (torej naj gre in kupi novega), čiste obleke mu bo zmanjkalo (ti si pač oprala to, kar se je nahajalo v košari za umazano perilo, drugega nisi videla), orodja, ki ga bo potreboval pri delu ne bo več na svojem mestu (ne veš kje je), hrana, ki jo pripravljaš, naj bo polna drobtin (oh, žal mi je, sem jo zgleda pripravila na pultu, na katerem so od prej ostale drobtine),...

Ko boš enkrat nehala tekati za njim in pospravljati vse to, kar mu pade z rok, boš videla, da ti bo še očital, zakaj tega ne počneš več!  

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 37
23.9.2007 14:14:47   
Slončica
Pri nas je vse skupi bolj na free narejeno.Ko je treba oba zagrabima in pospravima tik tak,če pa sem sama doma im pupa spi pol pa se spravim kako generlalko delat.Težit se mi ne da,če so cunje na stolu jih enostavno primem in zabašem v koš za perilo,če je pa že polno pa v stroj.In če glih tist moment rabi glih tisto majco??Je v stoju ker je bla na stolu.Ne da se mi pa najedat ker itak nima smisla.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 38
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......