Enolla
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Jaz pa vidim to, da nekdo non stop teži za malenkosti, kot neko ekstra grozno nasilje, ki sem ga imela priliko tudi sama izkusiti. Prva, ki je to temo napisala, piše, da je njen mož čisto ok, da dela vse sorte, pomaga, vendar....da ne naredi kakšno reč do konca. V bistvu ne govorimo o nekom, za katerim bi morala ona non stop pospravljati, vendar se tudi zgodi, da kaj za njim odnese. V vsakem partnerstvu je tako, da je eden bolj nasilen od drugega. In tisti manj nasilen popušča, če le lahko. Sama sem v bivšem zakonu delala 24h/dan, 365dni/leto, vendar je moj ex še kar za vsako melnekost težil, da ni dovolj do konca narejeno. To je pomenilo nespoštovanje mojega dela (res pa je, da sem opravila tako veliko reči v enem dnevu, da je vedno obstajala možnost, da sem morda kaj še pozabila pri dveh malih otrocih in totalno neprespanih nočeh - on je v istem času naredil zgolj eno samo stvar, pa tisto delal 3 ure in valjda je naredil vse do konca, kdo pa ne bi). In sedaj, v tem zakonu gledam enako. Moj je talentiran za veliko reči. Sam naredi ogromno reči, ki jih jaz nočem, ne zmorem ali ne znam, ali so mi zoprne. IN v zameno jaz pač več pospravljam - kar mi ni tako zoprno, kot nekaj drugega. Sama ne smatram, da morata v zakonu oba partnerja početi vse reči v enakom obsegu, čeprav so jima zoprne in zato sebe ne jemljem kot gospodinjsko pomočnico, če pač več teh reči naredim doma kot moj, niti on najbrž sebe ne dojema kot "plačanega gradbenega mojstra". čeprav je celo hišo zrihtal do zdaj. Vsak pač dela več tistega, kar mu je bolj fajn in manj tostega, kar ne mara. Po moje je stvar v tem, da spoštuješ delo drug drugega, čeprav ni enako, kot tvoje. Če pa ti hočeš, da tvoj vse okoli bajte poštima, pa še veliko drugih reči, pa še doma vse v nulo, in če ne, je grozno grozen, se pa meni zdiš krivična. Razen, ...razen če se ti že na splošno zdi, da tvoj premalo dela. Če on dela malo, pa še tisto na pol, potem je stvar drugačna, vendar ti nisi napisala tako. Nihče ni govoril o tem, da moraš biti hvaležna, če te ne tepe in če ne pije. To je obračanje teme. Govorimo o nasilju, ki je s strani g. natančnežev nekaj zelo nesramnega in neprimernega za skupno življenje...razen...razen če sta oba zakonca taka, pa jima je to v veselje, da drug v drugem spodbujata picajzlarstvo. To je pa drugo, ker ne dojemata tega kot nasilje najbrž. P.S. tudi tisti, ki smo sicer natančni, pa nam vendarle včasih kaj od riti pade, imamo stanovanje pospravljeno, čisto in urejeno....samo najbrž imamo kriterije, po katerih to ocenjujemo, malo drugačne. Pa po moje nismo pol tolko sitni, življenje pa nimamo zato nič manj kvalitetno. Gina - natanko tako, se strinjam. In še posebej s tem, da je najedanje oz. stalno nerganje, če se sliši lepše tudi ena od vrst nasilja, ravno tako kot molk oz. tihi tedni.