pirina moka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


PIAF -> pirina moka (21.9.2007 12:25:58)

Dobila sem 1kg pirine moke. Kaj naj naredim iz nje? Ali je to takšna moka npr. kot ržena, ali je bolj podobna navadi pšenični?

Lahko delam palačinke, biskvit itd.....da se ne bi opazila razlika (kajti moj mož ni najbolj navdušen nad temi "bio" in "zdravimi" živili:))[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




bamby -> RE: pirina moka (21.9.2007 14:04:11)

Ko sem jaz kupila pirino moko v trgovini, je ta podobna polnozrnati moki. Ta pa je dobra za kakšen kruh, kakšno pecivo, ni pa podobna beli moki, če si mislila nanjo.




Enolla -> RE: pirina moka (21.9.2007 14:17:28)

Če želiš da ne opazi jo malo mešaj z belo moko. Ti pa pošilam en link za pecivo iz pirine moke http://www.mlinotest.si/recepti.php?item=73 mislim, da sladkosnedim moški ne bodo opazili da je iz pire.




Anonimen -> RE: pirina moka (21.9.2007 18:59:12)

Mi delamo z njo tudi palačinke.Samo dodamo malo bele moke še zraven, da se tak ne opazi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Drugače pa lahko pečeš z njo tudi razna peciva. Mi  pirino moko mešamo z belo, ker  mi ima drugače premočan okus.




PIAF -> RE: pirina moka (22.9.2007 15:56:06)

HVALA ZA RECEPT![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




saving -> RE: pirina moka (23.9.2007 23:12:13)

Jaz sem delal zadnjič iz pirine moke kruh (pol-pol sem jo zmešal z belo), spekel kot vedno, pa je prišel premalo pečen. Bog vedi zakaj, zgleda pa, da je treba stvari iz pirine moke pečt malo dlje . Kakšne so pa vaše izkušnje?




bamby -> RE: pirina moka (24.9.2007 14:37:27)

Jaz dam pirine moke le kakšno tretjino in pečem normalno, brez podaljškov. Mislim pa, da moka ni bila kriva, da je bilo premalo pečeno.




Stran: [1]