Oblečete kombinezon? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


PIAF -> Oblečete kombinezon? (21.9.2007 8:44:00)

ALI ŽE OBLAČITE KOMBINEZON VAŠIM DOJENČKOM? ALI KAKO JIH OBLEČETE ZA SPREHOD?




Maxica -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 8:46:23)

Misliš zimski, kot bundice? Ne. Koliko imaš pa starega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]? Pri nas vedno ful piha, res, prav zelo hladna burja je vlekla, pa sem našega 11 mesečnika imela največ v flisu. Če pa ne piha, je pa sonce še ful močno, tako da mislim, da je za kombinezonček res še prezgodaj.




PIAF -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 8:56:45)

STARA JE 3 TEDNE. Grem samo v vrtec z njo peš z vozičkom in ko prideva nazaj, ima mrzle nogice. Obujem pa ji najprej zoknčke, potem žabice (z nogico) in še navrh copatke (sicer vse bolj tanko, ampak 3 plasti) + koca. Oblečem pa dve tanki majčki ali body in flis čez. Kaj pa vem?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Je menda bolj zmrznjene sorte...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




anckabancka -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 8:57:54)

Ne, pa je star 8,5 mesecev. Ja tudi kar v flisu in anoraku. Pa ga spodaj malo bolj oblečem. Danes sem mu pa prvičč dala žabice pod tanke hlače, ko sva peljala bratca v vrtec. Pa jih tudi še ne bi bilo treba.




pajac -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 9:01:20)

jaz svojega imam oblečenega v body s kratkimi rokavi, majčko z dolgimi, hlače z naramnicami in stopali, copatke in debelejšo jopico iz  flisa. pa se mi vseeno zdi da ko posije sonček da mu je vroče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Če samo leži v vozičku mu jopico slečem in ga pokrijem s tanjšo odejico ter zaprem košaro...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.9.2007 9:28:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Naja30 -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 10:24:17)

Moja je oblečena v body z dolgimi rokavi, majico čez, če je res mzrlo, ji dam žabice, drugače samo nogavičke, hlače in copatke. Čez to še jakna.

Za kombinezon bo še čas pozimi.




rose -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 21:21:22)

Jaz je tudi še ne oblačim preveč. Ven greve, ko je sonček. Oblečeno pa ima bodi, hlačke, nogavičke, bolj debelo majčko in čez nogice jo še pokrijem z dekico. Pa seveda kapico. Je pa stara 10 tednov.
Moja se je rodila sredi poletja in tud v največji vročini je imela včasih mrzle nogice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 




Strawberrie Cherrie -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 22:12:22)

Ma jaz se ne bom nič čudila, ker sem svojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prve 14dni itak preveč oblačila. Drugače pa 3 tedne - jaz bi mu oblekla body na dolge rokave, majčko, flis, spodaj pa štramplčke in hlačke, pa ene štumfke gor. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Itak ga lahko v primeru, da sonček posije in mu postane vroče, slečeš. Drugače je pa bolje, da ga prej malo zebe, kot pa da mu je prevroče, ker pregretost otroka je pogost dejavnik pri smrti v zibki.




ajdaN -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 23:05:29)

Kombinezon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?!

Nobene potrebe! Naša (4,5m) je oblečena tako kot notri - bodi brez rokavov, majčka, hlače pa 2 nogavičke. V vozičku je fino pokrita še z dekico. Flis je imela do sedaj 1x, kakšna kapa mi ne pade na kraj pameti! Glede na to, da tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nima še niti en mesec, bi mu na tvojem mestu dala tanjši flis.

Zunaj je okrog desetih že vsaj 10 stopinj, na soncu še več, kasneje pa 15-20!!! Če je še v košari, je notri tudi bistveno topleje kot na zraku.

Kako bojo pa pozimi oblečeni? Ne vem no!




Marogica -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (21.9.2007 23:09:55)

PIAF; jaz bi ga na tvojem mestu tudi. Tri tedne starega dojenčka, peljati okrog osmih zjutraj ven, ko je ca 5-7 stopinj....bi ga tudi tako oblekla. Saj čez dan je pa topleje, tako, da kombinezonček ni potreben..

Važno, da mu je toplo..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




taška30 -> RE: OBLEČETE KOMBINEZON? (22.9.2007 22:11:46)

Men se tud zdi čist vredu kombinezon za zjutraj, ko je 5°, pa megla. Saj pozimi je tud čez dan 5° ali več, pa smo vsi v bundah, kaj šele 3 tedne star dojenček. Zdaj čez dan pa seveda ne, če se segreje na 15-20°.

Meni je kombinezonček predvsem zelo praktičen, natakneš gor (na tisto kar ima doma oblečeno) in greš. Ne pa da na takega micenega navlačiš nevemkolk plasti, pa zapiraš gumbe, zadrge...vmes se še pokaka, pobruha al pa lačen rata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...vsaj men se ne bi dal, no.




Stran: [1]