kofetek2010 -> ŽEPNINA (30.11.2004 10:04:06)
|
Moj je star 8 let in dobiva v tem šolskem letu po 500 sit tedensko. S tem denarjem lahko naredi karkoli hoče. Ker je že ugotovil, da 500 sit ni veliko, ta denar položi na banko (ima Toli račun) in ko si zaželi kaj dražjega si kupi iz privarčevanega ali varčuje še naprej. Ostale stroške mu itak krijem (obleka, obutev, tečaji, šport,..), pa še vse ostale malenkosti. Žepnino smo uvedli iz preprostega razloga, da se nauči delat z denarjem. Bo pa njegova žepnina vsako leto višja, ker bodo njegove obveznosti pokrivanja izdatkov večje (npr. če bom pripravljena za njegove hlače dati 15.000 sit, on pa si bo zaželel raje tiste za 20.000 sit, bo moral razliko kriti iz žepnine). Sem pa bila sama ful pred dilemo ali naj uvedem žepnino ali ne. Aja, pa še to - njegova žepnina ni vezana na pridnost, ker sem mnenja, da se otrok ne sme nagrajevati oz."plačevati", ker to na drugi strani potegne za seboj cel kup nepravih zadev (npr. za pospravljanje stanovanja ne dobi niti tolarja, saj meni tudi nihče ne plačuje, da pospravljam svoj dom). Kako imate pa druge to urejeno?
|
|
|
|