Rok uporabe protivročinskega sirupa (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 8:43:59)

Zanima me, če katera ve, kaj se zgodi s sirupom proti vročini, ko mu poteče rok uporabe, oziroma kako veš, da ni več uporaben, če si si pozabil označiti, kda si ga odprl in posledično ne veš, kdaj je pretekel tritedenski rok. Meni se je to zgodilo pri zdajšnjem Daleronu za otroke, sedaj pa ne vem, ali je še uporaben ali ne. Enkrat mi je ena lekarnarka za en drugi sirup proti vročini, ki je močnejši in ga je ena zadnjič Bagi svetovala, pa se ne spomnim, kateri že je, rekla, da se itak vidi, če ni več uporaben, da se naredijo "grudice" oziroma se sesiri, če pa izgleda dober, potem ga lahko uporabljamo. Nekateri pravijo, da po preteku roka uporabe ni strupen, le deluje ne več, tako kot bi moral. Problem je pri nas trudi v tem, da vedno, ko kupim nov Daleron, ga odprem in potem porabimo eno žličko, pa je otrok zdrav (saj ne da bi si želela drugače, bog ne daj). Vročino ima naprimer spet (pa seveda ne vedno) po kakšnih treh ali štirih tednih, spet največkrat kakšen dan, in spet moram kupiti nov sirup, pa spet uporabimo samo eno žličko itd.
Torej zanima me tudi, če lahko mogoče malo pogoljufamo in uporabimo ta sirup, tudi če je rok že nekoliko pretečen. Sicer se sliši grozno, ampak potem pa posmislim, če je še farmacevtka rekla, da lahko, ali potem to mogoče res drži?
(Lunca1, mogoče bi ti tudi lahko malo svojega očeta povprašala....., prosim?)

SANDY -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 8:55:44)

to misliš Calpol?? Jest sem to prašala v lekarni in mi je rekla da to skos drži..zej pa ne vem :zmeden:

tina.nika -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 8:59:01)

Men so rekl isto kot Sandy, za Calpol.

Anonimen -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 9:19:23)

Ne, mislim za Daleron. Ampak saj je menda isto paracetamol. Samo na njem piše, da je rok uporabe tri tedne, odkar stekleničko odpreš. A na Calpolu to ne piše?

tina.nika -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 9:24:51)

Splišni sem šla zdle prebrat navodila od Calpola in nikjer ne piše, da je rok uporabe ko ga enkrat odpreš 3-4 tedne. :zmeden2: Piše samo pretresti pred uporabo in rok uporabe je naveden na škatlici.Jst sem dobila recept predno smo šli na morje - julija in je uporaben do 01.2006. Po moje je boljše, da naslednjič kupiš Calpol.
lp, Tina:sloncek:

Anonimen -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 9:31:08)

Ja, saj bi ga, ampak mi je sodelavec rekel, da njegovemu otroku nič ne prime, farmacevtka pa je rekla, da so vsi sirupi po okusu zelo zanič. Sama sem probala Lekadol za otroke, ki smo ga enkrat imeli, in je res zelo, zelo zanič. In ker je naš otrok borec, se bori z vse širimi (takrat jih ima po moje deset), če mu je nekaj zanič. Za Daleron sem pa potem na internetu prebrala, da je zelo dober po okusu, po ananasu ima okus, in je res dober. Tudi Tiborju, tako da nimamo bojev. Kakšnega okusa pa je Calpol? Tina, ali si ga poskusila?

tina.nika -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 9:43:28)

Pravkar poskusla :( Mal heca more bit; sladek je in tudi Niki gre lepo dol po grlu, še žličko oblizne.:bravo:
Drugače mu pa poskusi dat sirup z brizgalko , vsaj jaz sem tako prakticirala, ko sva imele ant.
lp, Tina:sloncek:

Anonimen -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 10:06:06)

Ja, ja, brizgalka je zakon, že zdavnaj preizkušeno. Brez tega itak ne bi nič dol spravili. Hvala za degustacijo, ha, ha.

Donja -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 12:04:59)

Calpol je uporaben tako dolgo, kot je napisano na škatli, tudi ko ga enkrat odpreš. Moraš pa paziti, da stekleničko po uporabi dobro zapreš in da ga hraniš na temnem in ne na več kot 24 stopinj. To je meni zdravnica povedala.

janja -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 13:02:50)

Calpol dobiš tudi na recept, tako da ga ni treba plačati. Rok uporabe je napisan na škatlici in ni omejen na 3-4 tedne. Naš ga ima zelo rad, vedno oblizne žličko (to je tisti roza sirup). Je pa res, da našemu pomaga pri nižji vročini (nekje do 38,5 oz. 39). Če je vročina višja, pa mu damo kar paracetamol svečko.

čau, Janja

Stran: [1]