Anonimen -> Rok uporabe protivročinskega sirupa (30.11.2004 8:43:59)
|
Zanima me, če katera ve, kaj se zgodi s sirupom proti vročini, ko mu poteče rok uporabe, oziroma kako veš, da ni več uporaben, če si si pozabil označiti, kda si ga odprl in posledično ne veš, kdaj je pretekel tritedenski rok. Meni se je to zgodilo pri zdajšnjem Daleronu za otroke, sedaj pa ne vem, ali je še uporaben ali ne. Enkrat mi je ena lekarnarka za en drugi sirup proti vročini, ki je močnejši in ga je ena zadnjič Bagi svetovala, pa se ne spomnim, kateri že je, rekla, da se itak vidi, če ni več uporaben, da se naredijo "grudice" oziroma se sesiri, če pa izgleda dober, potem ga lahko uporabljamo. Nekateri pravijo, da po preteku roka uporabe ni strupen, le deluje ne več, tako kot bi moral. Problem je pri nas trudi v tem, da vedno, ko kupim nov Daleron, ga odprem in potem porabimo eno žličko, pa je otrok zdrav (saj ne da bi si želela drugače, bog ne daj). Vročino ima naprimer spet (pa seveda ne vedno) po kakšnih treh ali štirih tednih, spet največkrat kakšen dan, in spet moram kupiti nov sirup, pa spet uporabimo samo eno žličko itd. Torej zanima me tudi, če lahko mogoče malo pogoljufamo in uporabimo ta sirup, tudi če je rok že nekoliko pretečen. Sicer se sliši grozno, ampak potem pa posmislim, če je še farmacevtka rekla, da lahko, ali potem to mogoče res drži? (Lunca1, mogoče bi ti tudi lahko malo svojega očeta povprašala....., prosim?)
|
|
|
|