citrončica -> RE: izdelki iz lesa, iverke, odpadne embalaže...? (20.9.2007 19:03:29)
|
Iz plastenk se super sestavi igračka na nitke,kot one marionete,a kako se jim reče,sem že malo pozabila, za kužka rabiš 0,5l plastenko,prerezano,da se giblje, 4luknjice in vrvico skozi za tačke-2 vrvici-1spredaj,ena zadaj,spodaj 4 zamaški, rep vrvica,glava na ožjem delu plastenke, zamašek je smrček,oči narišeš,ušesa prilepiš,na vrhu trupa skozi 2luknjici laks-s tem tudi povežeš trup in glavo, laks pritrdriš na palico,ki je za v roko.... upam,da si vsaj približno predstavljaš.... Les...lepiš med seboj z lepilom mekol,tako da se da sestavit marsikaj,pobarva se pa lahko tudi s temperami,za ven pa z akrilnimi barvami... Zdaj je čas orehov,z njimi se da veliko ustvarjat,meni so posebej simpatične pikapolonice: polovičko oreha-lupine-npr za broško napolniš ali z maso za odlitke,ali s das maso....in vstaviš "knoflo", to se mora seveda posušit,doma kar v pečici,potem pa z akrilnimi barvami pobarvaš celo lupinico rdeče,tudi spodaj lahko,s črno narišeš glavo,sredinsko črto in pike,prilepiš noge iz žice...te lahko tudi že prej vstaviš v maso..jaz kar črn drat uporabim,s svinčnikom ali ediksom lahko narišeš še oči,če želiš, zelo simpatičen izdelek pride.... Upam,da ti bo kaj v pomoč....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|