krči v nogah (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lidija -> krči v nogah (30.11.2004 7:06:24)

Prosim za pomoč. Sedaj sem :nosecka: 20t 3/7 in imam tako močne krče v mečih, da je za znoret. Ti krči se mi pojavljajo ponoči. Moram reči, da sem imela take krče že v prvi nosečnosti vendar šele od 30t dalje in mi je takrat G rekla naj vsak dan spijem kalcijevo šumečo tableto. To delam tudi sedaj vendar se mi zdi, da mi bolj malo zaleže. Dajte mi še kakšen nasvet kaj naj naredim, ker ti krči neznansko bolijo.

Zelo obupana:((

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.11.2004 7:08:20)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Lidija -> krči v nogah (30.11.2004 7:12:45)

Problem je v tem ker magnezija ne smem, ker ga imam dovolj v telesu, po mlečnih izdelkih bruham (v tej nosečnosti mi ne paše) zato pa jemljem kalcij, da ga nadomestim v telesu. Je pa res, da imam kalcija že odnekdaj premalo, saj ga občasno kar redno jemljem. Znaima me ali obstaja kakšna posebna masaža za sprostitev ali kakšna mazila...

mala maja -> krči v nogah (30.11.2004 8:14:15)

Meni je moja G. predpisala magnezijeve tablete-šumeče proti krčem, pa še dobro denejo za krepkost maternice. Spij vsak dan eno in boš videla ne bodo se nehal ampak bo bolje.
Drugače pa pomaga če vstaneš in stopiš na prste, hodiš par korakov po prstih(s stegnjenjim stopalom)-takoj popusti.

Masaža ne pomaga, sem probala.

morskadeklica -> krči v nogah (30.11.2004 13:34:06)

Magnesol pomaga definitivno. Odkar ga pijem, me krč ni niti enkrat zagrabil.

lp:muca:

StBarbara -> krči v nogah (30.11.2004 18:42:51)

Jaz sem med nosečnostjo imela zelo, zelo veliko krčev tudi ponoči:(:(.
Dokler nisem rodila se niso umirili kljub jemanju magnezija:grrr:.
Nič ni pomagalo.:((:((:((
Upam, da te nisem prestrašila.....ampak imam tako izkušnjo.
lp

leah -> krči v nogah (1.12.2004 9:34:34)

Tudi jaz ga jemljem,ampak imam še vedno občasno takčuden občutek napetih stegen.Vsake toliko pa me prime krč malo nižje od dimeljpri kolkih,ki sinjsko boli.
Res pa je, da kar traja nekaj časa, mislim, da trije meseci, da se v telesu vzpostavi pravo ravnovesje magnezija.Vsaj tako piše v priloženih navodilih.

Donja -> krči v nogah (1.12.2004 10:12:15)

Jaz sicer nisem noseča, sem pa imela grozne krče v mečih. Pomagale so mi šumeče tablete magnezija in masirala sem si s Kreuter Oil 103 in je tudi pomagalo. To je tako zeliščno olje, ki ga tudi prodajajo po stojnicah s tistimi mazili (ognjičevo...)

piščanc -> krči v nogah (3.12.2004 10:09:15)

meni so se krći tudi pojavili precej zgodaj, ponoči sem mislila, da bom uh...

no meni pomaga, če se pretegnem tako, da, ko stegnem noge, stegneš pete naprej (prste gor), tako nategnem zadnje mišice in tudi ko me mogoče krč že malo hoče prijeti (kakšna čudna poza ponoči) to čudežno pomaga. Zdaj me še nikoli ni 'do konca' prijel, vedno sem ga zaustavila. Seveda pa pomaga tudi počitek in Magnesol.

če se zjutraj stegnem tako, da so prsti prvi, potem me vedno hoče krč prijeti

lp, nina

@ -> krči v nogah (4.12.2004 17:50:06)

Punce, tako kot pravi ninatj: prste na nogah dvigneš gor (nasprotno od "špičk") takoj ko začutiš, da bo krč prijel. Meni ful pomaga, odkar sem to prebrala na RR, prakticiram ta prijem in problem je uspešno odpravljen že "na kraju zločina" :bravo::bravo::bravo:

Afna (23T)

Stran: [1]