punce pomagajte! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Mick -> punce pomagajte! (30.11.2004 1:32:58)

zdravo dekleta.

Kot prvo, naj vam povem, da nisem eden izmed rednih bralcev tega vasega foruma, toda tokrat mi ne preostane drugega, kot da z vami delim svoj problem, saj ste trenutno prakticno edine ki mi lahko pomagate. Vsa vasa mnenja so zazeljena, morda ima celo katera podobne izkusnje.
Za ta forum sem izvedel preko prijateljice, povedala mi je, da ste prezivele 1000 in 1 razlicen primer, in tako bo morda tudi katera ki mi bo konkretno vedela odgovoriti, na problem s katerim se srecujem.

Torej.... Imam punco, s katero imava v mislih svoj odnos nekako poglobiti v oblike male jokajoce strucke. Toda srecala sva se s problemom, na katerega resnicno nisva racunala, ne glede na to, da je jasno da se zna zgoditi marsikatera predvidena ali nepredvidena neprijetnost v fazi nastanka te strucke. Srecala sva se s primerom, ko tisti zenski teden manjka prakticno ze 2 meseca, testi pa kar naprej kazejo eno samo crtico (ja, teste delava skupaj, ker sva se tudi za narascaj odlocila skupaj), ob tem pa je potrebno podariti da je od zadnjega mesecnega perila minilo vec kot 8 tednov (sicer pa tudi prej ni bila popolnoma redna, toda kot laiku se mi 8 tednov vseeno zdi malo prevec). Tudi samo obnasanje je dokaj nenavadno. Prakticno sredi kosila bi sla ona pospravljat (kot primer), da ne omenjam menjavanja razpolozenja (od smeha do solz v manj kot minuti), jedilnik je zelo nenavaden, vsaj meni se zdi da kava, cokolada in kislo zelje ne pasejo skupaj (ob tem naj poudarim, da ji je kislo zelje 5 minut prej strasansko smrdelo in povzrocalo slabost). Ko smo ze pri slabosti, tudi ta se rada pojavlja, pa bolecine v trebuhu (tam pod popkom nekje), vcasih mi pojamra da ima obcutek kot bi jedla zlico (kot moski tega obcutka ne razumem najbolje, morda niti nima nic pri tem?).

Zdaj ne vem, na testih pise, da je ucinkovit prvi dan po izostanku menstruacije. Nekako ne vem kako ob sicer neredni menstruaciji ves kdaj to je, ampak cas ki je minil od prejsnje je ze tako dalec, da bi izostanek ze skoraj moral biti…. Skratka da ne bom predolg… mi veste povedat, kaj hudica bi vsa ta dejstva (prosim ob tem upostevajte tudi negativen test) lahko pomenila. Naj za konec se napisem, da ponavadi uporabljava tiste teste k so pakirani po 2 skupaj. En tak smesen papircek, ki je na eni strani moder, na druga pa je rdeca crta.

Ze vnaprej hvala za vase odgovore!

LP, Mick

Annny -> punce pomagajte! (30.11.2004 2:50:17)

Živjo,

res je, da testi niso vedno zanesljivi..
Na vajinem mestu bi to energijo, ki jo porabita za tuhtanje, ali je ali ni, raje usmerila v obisk ginekologa-v tem času lahko edino on ponudi pravi odgovor!:)-
No, lahko pa počakata še nekaj mesecev, da bosta videla, če že kaj raste trebušček..
No, šalo na stran!:)-
Čimprej h ginekologu, pa bo:) Upam, da je uspelo:bravo::rozica:

Lp

Lunca1 -> punce pomagajte! (30.11.2004 7:29:45)

Bolj siguren je Clear blue test, je pa tudi dražji. Drugače pa najbolje h ginekologu:). Pa naj vama čimprej rata.

Lp Lunca

Erdbeere -> punce pomagajte! (30.11.2004 7:32:16)

Jest bi tud rekla naj čimprej obišče ginekologa...ker če je karkoli narobe bo ona najbolj vedel kaj in kako..drugač pa vem za ženske ki jim je test kazal da niso noseče pa so bile...proba naj še s Clear blujem..je res da je dražji...je pa tudi bolj zanesljiv

pa veliko sreče v bodoče

Anonimen -> punce pomagajte! (30.11.2004 8:34:10)

Vsa ta menjavanja razpoloženj, kot jih opisuješ, so posledica "neobičajnega" delovanja hormonov. Po navadi se take spremembe dogajajo v nosečnosti, ni pa le-ta nujno vedno vzrok zanje. Lahko je tudi karkoli drugega narobe, da pride do raznih hormonskih sprememb, kar naprimer lahko kaže tudi takšen izostanek menstruacije, kot praviš, da se je pri njej zgodil. Zato mogoče najprej naredita test Clear blu, za katerega punce pravijo, da je zanesljivejši, če pa še ta ne bo nič pokazal, da le čimprej h ginekologu. Očitno se nekaj res dogaja in po mojem je najbolje, da se čimprej odkrije, kaj.

Grascakinja -> punce pomagajte! (30.11.2004 8:47:10)

Živjo,

lepo, da se tudi kak možakar oglasi!
Edini nasvet: ginekolog - pri 8 tednih ji že lahko naredi vaginalni ultrazvok (je popolnoma neboleče in jako zanimivo, opazovat svoje notranje organe na ekranu :)- ) in, če se vama je želja že uresničila, potem bi se moralo vajino :duda: pikico že videti na zaslonu, ali pa vsaj mešiček, v katerem se bo bebika razvijala.

Prijateljica je naredila 3 "domače" teste (vsakič drugega) in tudi nosečnostni test pri ginekologu, pa so vsi pokazali negativno. G. je ob opisu težav, podobnih tem, ki jih ima tvoja najdraža, veselo vzkliknil, da je po njegovem vseeno noseča, kljub 4 negativnim testom. Veselo novico je potrdil tudi ultrazvok in mali škratek je bil že skoraj 1 cm velik, danes pa ima že 2 leti.

Štos nosečnostnih testov je, da reagirajo na hormon, ki se začne pri ženski izločati med nosečnostjo. Morda so ravni tega hormona pri tvoji ljubi tako nizke, da jih test ne zazna kot nosečnost; ni pa nujno, da zato ni noseča ali da bi bilo kaj narobe!

Držim pesti, pa oglasita se kaj, ko izvesta!

LP, pupa24

p.s. Zelje je itak zelo zdravo za nosečnico, ker ima veliko vitamina C in vlaknin, kave naj se pa le izogiba :)

KIRA -> punce pomagajte! (30.11.2004 9:57:00)

jaz ti priporočam da preiskusiš clearblue, je eden najbolj zanesljivih. če pa so kakršnekoli težave bile že prej, ker si govoril o neredni menstruaciji, ti pa priporočam, da gre tvoja izbranka čimprej h ginekologu. ni nujno, da je noseča, včasih je lahko tudikako vnetje ali kaj podobnega. vsekakor bi najboljše bilo, da čimprej gre na pregled, pa četudi samo za to, da zdravnik potrdi, da je vse v redu...
LP

ČITA -> punce pomagajte! (30.11.2004 10:36:57)

JAz ne verjamen nobeni iznajdbi 20. stoletja več. Sploh pa tem ki se tičejo nosečnic. Sama sem rodila tri tedne prezgodaj ker sem imela tako povišan pritisk, da pač ni bilo več dobro da dete ostaja v mojem trebuhu. Pred porodom sem bila tri dni na oddelku, kjer so mi stalno merili pritisk in delali CTG. No, glede na to, da sem imela pritiska 150/100 in ni padel ne zjutraj ne zvečer ampak je bil tudi ponoči skozi isti, jaz pa sem se odlično počutila, sem začela malo dvomiti o teh presentih zadevah. Pa to s pritiskom še nekako sprejemam. Ni mi jasno pa to, kako sem lahko imela popadke oz. sem rojevala, pa je CTG še vedno kazal ravno črto za popadke. Pa ne mi rečt, da pa mogoče ni bil dobro naštiman. Ker pri 3 babicah ki so se zvrstile v teh 10 urah bi pa že ena zihr prov naštimala. Pa tud v času ko sem bila na oddelku bi pri vseh tistih CTG-jih ena lahko trofla.

Stran: [1]