Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Jurčki, najlažji način.. 19.9.2007 20:45:09
|
|
|
|
Nasy
|
za jih pripravit? Gobe redkokdaj od blizu vidim, ne pa, da bi jih pripravljala, ker jih ne poznam toliko. Včasih pa mi soseda prineseta kako gobico, pravkar jurčke pa ne vem, kako bi jih pripravila? Na pamet bi že morda kaj zimprovizirala, kakor do sedaj ampak.. No, kuharce, razsvetlite me! Hvala!
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 19.9.2007 20:48:49
|
|
|
|
lex
|
v omaki z zrezki, al pa z jajčki (čebulo prepražiš, dodaš gobe in mešaš toliko časa, da vsa voda povre - zgine, dodaš malo soli, popra, kumine, 1 strok česna in zelen peteršilj ter za vsako osebo 1 jajco - jaz jo dam kar na oko zraven pa pol zmešam inje OK)
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 19.9.2007 20:51:35
|
|
|
|
eya
|
Z jajčki so zelo hitro. Ali pa rižota...prepražiš čebulo, daš gor nasekljane jurčke, popražiš, dodaš riž, kuhaš še 20 minut. Začimbe: sol, poper, česen, peteršilj.
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 19.9.2007 20:57:35
|
|
|
|
Nasy
|
No, sej vidim, da sem kr dobro improvizirala..tole z jajčki pa še nisem, bom sprobala
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 19.9.2007 21:21:42
|
|
|
|
Pingvinčica
|
Nasy pa ne preveč. Baje, da za nas nosečke niso dobre. Včeraj sem se jaz komaj nazaj držala, da nisem vse sama zmazala.
|
|
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 19.9.2007 21:25:05
|
|
|
|
lex
|
aja pa tisto so kot samostojna jed in pol kruh zraven ješ. Ampak ne med nosečnostjo!!! Jaz jih med nobeno nisem pa sem prav nora na gobe. No sedaj mam pa še dieto in pol se spet vsi bašejo z gobami okoli mene JAZ BI TUD!!!
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 20.9.2007 7:13:51
|
|
|
|
srki
|
Meni so najboljši z jajci. Postopek so pa že predhodnice opisale.
|
|
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 20.9.2007 7:53:42
|
|
|
|
puncica
|
Sem ravno včeraj jedla z jajčko (sicer bol enostavno, sam sol in petršil in čebula) in so bili zakon, moj dragi jih pa še probat ni hotel sem cel piskr sama požrla Zraven pa še paradajzova solata s mozzarelo
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 20.9.2007 9:04:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Gobe v omaki: Na olju pražijo česen toliko časa, da zadiši, dodajo narezane jurčke, ki so jih prej pokuhale v kropu, po okusu tudi sesekljano čebulo in pražijo. Na koncu solijo in dodajo malo popra, vse skupaj zalijejo z juho, dodajo še malo kisle smetane, peteršilja in timijan, prelijejo po testeninah in dobro premešajo.
|
|
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 20.9.2007 11:14:41
|
|
|
|
Akil
|
Jaz jih pa naredim takole! Kuhane jurčke (lahko tudi kakšno lisičko) dam na olje v ponev, kar brez čebule. Malo jih prepražim in nato ubijem notri par jajčk (mešaj, da se jajčka lepo razporedijo po vseh gobah). In potem, ko je že vse priravljeno dodam še dve do tri žlici kisle smetane in zopet zmešam, tako da postane tekoča. To je nam super za popapat!!!
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 20.9.2007 11:29:41
|
|
|
|
Nasy
|
Koliko časa pa imam lahko gobe v hladilniku? Take, še sveže, v kosu
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 20.9.2007 12:06:13
|
|
|
|
yellowcrystalstar
|
no jaz jih pa nikoli prej ne skuham. najraje jih imam pa prepražene na čebuli, posolim in na koncu, ko so že hrustljavo zapečeni dodam kislo smetano. to bom danes naredila, komaj čakam!
|
|
|
|
RE: Jurčki, najlažji način.. 21.9.2007 0:02:56
|
|
|
|
žiža
|
ful simpl pa ful dobr jurčke narežeš na cca.3-4 mm tanke šnite jih razporediš po pekaču ali jenski posodi. eno plast, tolk da je podn pokrit potem jih soli in popopraš, čez poliješ sladko smetano in daš v pečico pečt. Pečeš tolk časa, da smetanca zakrni. mnjamiiii Pa ne jih predolgo v hladilniku imet. En da dva, če jih pa ne misliš še takrat podelati jih pa vsaj obari. Samo potem pa niso več tako dobre
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?