kajenje in dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


anita1984 -> kajenje in dojenje (19.9.2007 18:39:24)

med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] nisem kadila, zanima pa me kako je z kajenjem med dojenjem...povem naj še to da samo dojim in ne dodajam druge hrane.




Petraa -> RE: kajenje in dojenje (19.9.2007 18:41:08)

vsaj 2 uri pred dojenjem




eya -> RE: kajenje in dojenje (19.9.2007 18:46:29)

Sicer nisem noben ekspert, ampak se mi ne zdi tako zelo ok... Poskusi nadaljevati brez cigarete, če ti je to že med nosečnostjo ratalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




suzolinka -> RE: kajenje in dojenje (19.9.2007 20:03:18)

Jaz med nosečnostjo in dojenjem nisem prižgala niti enega. Ko se je odstavil, sem ga v kratkem ... Probaj zdržati.
Jaz nikoli nisem dala na te "2 uri pred dojenjem" oz. "takoj po dojenju". Ne glede na to kdaj ga bom prižgala, bo otrok dobil škodljive snovi. To je moja osebna odločitev, sebi lahko škodim, otroku ne, ker si sam kajenja ni izbral. In to me je držalo. Zdej pa ...




Naja30 -> RE: kajenje in dojenje (19.9.2007 20:05:19)

Ko sem zanosila, sem nehala kadit in ga nisem do danes prižgala in ga tudi ne bom. Vedno sem rekla, da če ne prej, bom nehala kadit, ko bom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] 




Majchi -> RE: kajenje in dojenje (19.9.2007 20:32:55)

Če se le da, zdrži brez. Po mojem gre to vse v mleko in potem do otročka in tako kot je že ena zapisala, si ni sam tega izbral.

Te pa čist razumem. Jaz sem kar dolgo kadila in hvala bogu nehala pred 4 leti. Od takrat nisem naredila niti enega dima, kaj šele, da bi skadila cel čik. Zanimivo, sedaj, ko sem bila noseča, mi je vsake toliko noro zapasalo kadit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Prej ni bilo nobene panike, ampak glih v nosečnosti mi je pa ful pasalo. Itak, da nisem.




čaki -> RE: kajenje in dojenje (19.9.2007 20:48:30)

Jaz med nosečnostjo in dojenjem nisem prižgala niti enega. Ko se je odstavil, sem ga v kratkem ... Probaj zdržati.


tud jaz




baja* -> RE: kajenje in dojenje (19.9.2007 23:27:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja3

Ko sem zanosila, sem nehala kadit in ga nisem do danes prižgala in ga tudi ne bom. Vedno sem rekla, da če ne prej, bom nehala kadit, ko bom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  


isto je pri meni in sem tak ponosna, da mi je ratalo. Ampak se mi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] lušta čika; v nosečnosti se mi zdi, zdaj pa. Samo si ga ne bom prižgala!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




cmokec -> RE: kajenje in dojenje (20.9.2007 7:23:44)

Kljub temu, da si vprašala, verjetno poznaš pravilni odgovor. Torej? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Marogica -> RE: kajenje in dojenje (20.9.2007 7:45:52)

Tudi med dojenjem prehajajo nikotin in ostale snovi preko mleka v dojenčka. Sicer v majhnih količinah, pa vendar. Tako, da če nisi kadila med nosečnostjo, se poizkusi vzdržati.

Jaz sem kadila med nosečnostjo in tudi, ko sem dojila, sem pa probala vsaj nekaj časa pred dojenjem zadnjo skaditi. Vendar vedno ni šlo, ker nisem vedela, kdaj je točno ura ali več pred dojenjem, saj se otrok ni hranil, kot po švicarski uri. Zato te teorije "toliko prej naj ne bi" veljajo v teoriji, v praksi je to težje izpeljati.




Anneda -> RE: kajenje in dojenje (20.9.2007 9:21:48)

Dokazano je, da kajenje zavira nastajanje mleka, sicer ne naenkrat ampak postopoma. Torej, če boš kadila, bo mleka vse manj in manj.




draganav -> RE: kajenje in dojenje (20.9.2007 21:48:32)

To, da bo mleka manj, vsaj pri meni ni res. Tudi jaz nisem kadila, ko sem bila noseča, no mogoče kakšnega, ko je bila res kriza.Ko sem pa rodila sem na žalost spet začela, ampak res zmerno. No svojo miško sem 7 mesecev samo dojila in danes ima že 23 mesecev, jaz še vedno kadim, pa se še sem in tja pocartava, ampak mleko je pa še vedno. 




LuLu -> RE: kajenje in dojenje (20.9.2007 21:51:34)

Nekje sem prebrala, da je po pokajeni cigareti največ strupa v mleku, pa do 90 minut. Torej, kasneje ko dojiš po cigareti, manj je strupa.




Raho -> RE: kajenje in dojenje (21.9.2007 13:47:03)

Razpolovna doba nikotnina je 60 minut. Se pravi, da če kadiš cigarete z 0,4 mg nikotina, bo v tvojem telesu čez 1 uro 0,2 mg nikotina, čez 2 uri 0, 1 mg nikotina.

Poskusi se vzdržati. Jaz sem npr. v prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] kadila (občutno manj, ampak sem), potem pa sem po porodu nehala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in nisem 6 mesecev prižgala cigarete, potem pa sem jo tu in tam, vsakega kvarta toliko, ampak tiste 0,1. Tako, bolj za foro kot zares. Dojim še danes, prvega otroka, ampak to je bolj crkljanje. Sem pa v 2. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image],  kadim pa v 2. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] več ne, razen tu in tam kakšnega, ko je res že velika kriza (še vedno, 0,1) in vidim, da ne bom spelala. Pravim, poskusi se vzdržati, ali pa prešaltaj na te ultra light.

Kar se tiče nastajanja mleka in kajenja pa jaz osebno nimam take izkušnje. Sama sem namreč tudi po tistem, ko sem začela nazaj kaditi (tu in tam) imela še vedno mleka za izvoz.




Stran: [1]