|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 21:19:37   
Anonimen
Hojla!

Danes imam pa zelo žalostno novico. Včeraj dopoldne sem začela rahlo krvaveti, tako da me je moj dragi odpeljal na urgenco, ker sem imela tudi bolečine v trebuhu. G mi je naredil vaginalni UZ in ugotovil, da je plod veliko premajhen (6 mm) glede na datum ZM. Ker na urgenci nisem krvavela, me je poslal domov in me naročil na ponovni pregled čez dva dni. Čim pa sva prišla domov, sem začela močno krvaveti in v trebuhu me je zvijalo za ****. Je moj dragi takoj poklical G na urgenco in je ta naročil, naj se vrneva čez dve uri, če se krvavitev ne ustavi. In se ni... Imela sem spontani splav:((, tako da so mi ob 19h naredili še abrazijo. Rekli so mi, da se je plod nehal razvijati in je odmrl.
Žal je zaenkrat najinih sanj konec, bova pa ponovno poskusila čez 3 mesece. Upam, da bom takrat celih 9 mesecev srečka :nosecka:.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 21:32:34   
Joni
Tašonka, :rozica:

ne vem kako je, če izgubiš malo pikico! Izjokaj se in si pusti, da v miru žaluješ! Ko bosta z dragim spet pripravljena, bo prišla druga pikica in takrat bo tvoja 9 mesecev!:rozica::rozica::rozica:

Pošiljam ti:pujs:za srečo v naslednji nosečnosti!

Joni:metulj:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 21:35:28   
nita
:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

Tako mi je žal, ko slišim takšne žalostne stvari. Zakaj se morajo sploh dogajati???? Bilokomu????

Pridno se cartajta in oglasi se nam kmalu spet z veselo novico!!

En velik :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: zate.

L.P. Anita

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 22:15:43   
Anonimen
Tudi jaz sem bila šokirana:(, ker tega pa RES nisem pričakovala. Dobro sem se počutila, imela sem čisto normalne nosečniške znake - špikanje v trebuhu, glavoboli, napete in boleče prsi, napet trebuh, utrujenost... Drugače sem se dobro počutila. Ampak mi je zdravnik (in tudi moji bližnji) rekel, da to ni nič nenavadnega, da se tako konča vsaka četrta nosečnost, da narava sama poskrbi za nezdrave, neprimerne zarodke, da to ne pomeni, da bom imela težave z zanositvijo ali donositvijo v prihodnje... Moram itak še k svoji osebni G, da se z njo pogovorim. Baje da zna biti problem to, da imam jaz negativni Rh faktor, moj dragi pa pozitivnega:zmeden:. Ima katera izkušnje s tem?
Drugače sem pa včeraj itak cel dan jokala kot dež, danes tudi še malo, počasi pa mi že zmanjkuje solz in tudi sprijaznila se bom počasi. Ne vem, če bom kdaj prebolela. Mogoče, ko bom ponovno srečka :nosecka:, vem pa, da me bo ob naslednji nosečnosti tako zelo STRAH, da ne bo spet kaj narobe.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 22:29:34   
jagoda
Jaz te ful razumem kako se počutiš, vendar ti povem, da je boljše, da se je to zgodilo tako zgodaj, ker je verjetno res bilo kaj narobe s pikico. Jaz sem morala mojega prvega pikeca roditi, ko sem bila noseča že 17 tednov, ker je bilo nekaj hudo narobe.

Tudi midva z mojim imava tako situacijo glede Rh faktorja, pa sem pred 4 meseci rodila najlepšega fantka na svetu - brez problemov - vse OK!!!

Boš vidla, da boš zelo kmalu mamica in potem ti bo veliko lažje, pozabila pa ne boš nikoli. Pa tudi v drugi nosečnosti te bo strah - mene je blo ful! Vsakega UZ-ja sem se bala kot hudiča. Ampak, ko končno, po vseh prestanih mukah dobiš malo kepico, se še bolj zavedaš kako si srečen!

Jaz vsem želim zdrave bebice!!! Sej bo, boš vidla!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 22:45:36   
KIRA
oh tašonka, to je tako žalostno. vem, kako se počutiš. to je butasti dohtar kriv. naj bi ti takoj dal spazmex pa dabroston, pa bi blo vse v redu - najbrž...
bo pa naslednjič vse o.k. ti držim pesti...
en kupček :rozica: zate pikico pa naj čuvajo :angel:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 22:58:50   
Anonimen
Ja, se strinjam, da je bolje, da se je zgodilo tako zgodaj, če se je že moralo. Tebi, jagoda, je moralo biti še veliko težje, po 17ih tednih. Po tolikem času kaj takega niti pričakuješ ne več.
Ali mogoče veš, če je možno, da je zaradi tega odmrl, zaradi Rh? In ali je res, da potem v taki situaciji, če imata z možem različen Rh in si že imela spontani splav, tvojo naslednjo nosečnost tretirajo kot rizično? Ali te samo bolj nadzorujejo? Slišala sem različna ugibanja, pa me zanima tudi vaše mnenje.
Jagoda super, da si rodila kljub poprejšnjim težavam zdravega fantka. Čestitke :bravo:. Tvoja situacija mi daje malo več poguma. Verjamem pa, da bom verjetno potem, ko bom končno rodila zdravega otročka, ga znala še veliko bolj ceniti. Čeprav so mi zaenkrat vsi občutki ob rojstvu otroka nepredstavljivi, tako da ne vem, če ta "bolj" sploh lahko obstaja.

In vsem puncam, ki mi stojite ob strani s svojimi posti, bi se rada zahvalila, ker mi ful pomaga pogovor o tem, branje tolažilnih in opogumljajočih besed. Vsem želim vse dobro!:rozica::rozica::rozica:

Tole se oglašam še njen mož:
Tudi jaz se vam zahvaljujem, da nama stojite ob strani, kajti vidim, koliko pomenijo vaše besede in spodbude moji prekrasni in čudoviti ženi, s tem pa tudi meni, saj tudi mene (nas moške) zelo boli izguba najinega otročka. Upam, da si bomo še naprej takole dopisovali in se bom tudi sam še kaj oglasil.:sloncek::sloncek::sloncek:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 23:03:46   
Anonimen
Kira, mi lahko kaj več poveš? To naj bi naredil dohtar na urgenci? Ker moja G me je naročila na prvi pregled šele 10.12. Ta na urgenci pa mi je potem, ko sem se vrnila nazaj rekel, da je otroček na UZ tako majhen zato, ker se je nehal razvijat in je odmrl, in da ni mlada nosečnost, kot je tudi med drugim pomislil. Kaj sploh sta spazmex in dabroston, kakšni zdravili? Na tem področju sem čist nova...:zajcek:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 23:11:24   
JASNA D
Tudie meni je žal za vajino izgubo in sem hkrati vesela, da ostajaš pozitivist.

Zaradi Rh faktorja ne skrbi. Malo pobrskaj po RR z iskalnikom (odtipkaj Rh faktor...). Jaz sem Rh -, mož Rh +, v razmiku niti ne celih 13 mesecev sem rodila dva zdrava pokavčka - oba Rh +. V nosečnosti ni bilo zapletov, prav tako ne pri otročičih!

Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Izgubili smo naso pikico
29.11.2004 23:18:14   
Anonimen
Hvala Jasna, upam, da tudi pri meni ne bo zapletov. Sem slišala ja, da v takih primerih otroci poberejo očkov Rh.
Sem prebrala tudi tvoja posta "v opravičilo vsem prizadetim". Se mi zdi, da sva kar podoben karakter. Tud jst se nobenmu ne pustim in hitro dam to vedet in postavim mejo. Pa tud nisem preveč nežna pri tem. Sem precej "hude" sorte, ha ha... Bo verjetno tud moj dragi to potrdil. Se je odločil, da se bo tudi on malo oglašal na RR preko mojega user name-a.:angel:
V glavnem, ne daj se...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 7:39:24   
Erdbeere
joj tašonka žal mi je da se ti je to zgodilo....čeprov za to se mi zdi da ni zdravnik kriv kot je Kira rekla....če se otroček neha ravijati mislim, da ni pomoči...glede Rh faktorja se pa ne sekiraj sem tudi jaz rh neg....mož pa pozitiven pa je hvala bogu vse ok...hčerkica ima pa RH pozitiven

glavo pokonci pa čez 3 mesece veselo na delo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 8:48:40   
Anonimen
Pozdrav

Ker so ti že vse ostale povedale že kup tolažilnih besed in bi se jaz samo ponavljala..pa še ob takih tragedijah ostanes res brez besed,,ti želim,da bi se ti vroča želja izpolnila čez tri mesece,,,vendar prosim pazi nase!!
Neva:rozica:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 8:54:27   
Grascakinja
Zelo zelo sočustvujem s tabo - mislim, da si prav nobena ne more predstavljati, da bi se to komurkoli kdajkoli sploh zgodilo in smo vse povrsti žalostne in ogorčene.
Ostani tako pozitivna, kot si, Tašonka, in poskušajta naprej, ko bosta lahko, pa pazi nase!
Čakamo še kako lepo novico, in upamo, da bo kmalu prišla!
:rozica:
Pupa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 9:11:03   
Anonimen
Tudi meni je žal, da ti je plodek odmrl, ampak res je verjetno v tem primeru bilo na žalost tako edino prav.

Povedala pa bi nekaj, kar se tič Rh faktorja. Tudi jaz sem Rh negativna, mož pa pozitiven. Pomembno je, da v prvi nosečnosti (ne vem več, v katerem tednu, ni pa to takoj na začetku) dobiš injekcijo, v kateri je snov, ki preprečuje tvorbo protiteles. Po porodu sem jaz dobila še eno. Menda je to pomembno predvsem za drugo nosečnost, ko telo že toliko prej spozna "tujek" in začne tvoriti protitelesa, ki lahko otroku škodujejo. Ker danes pač taka sredstva poznajo in imajo, ni torej razlika v Rh med očetom in mamo čisto nič posebnega. Glede na to, da je trajala tvoja nosečnost res malo časa, ne vem, če je to imelo kakšno vlogo, pa vendar raje vprašaj ginekologa, kako je s tem. Ker namrč zdaj, ko si enkrat dejansko res že bila noseča, te injekcije nisi dobila. Mogoče ti jo bodo še dali, čeprav dvomim, ker, kot sem že rekla, si bila res še čisto na začetku nosečnosti. Ampak vprašati pač ni greh.

Vesela sem zate, ker imaš tako dobrega moža. Skupaj bosta zmogla marsikaj in naj vama čas do ponovne nosečnosti čimprej mine.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 9:11:59   
Teya
živjo,
iskrene sožalje izrekam obema, vem kako to zelo boli, saj sem šla tudi sama skozi zelo podobno situacijo....verjemi, da čas zaceli rane...ostane brazgotinica, a skeli ne vedno tako močno!
jokaj! pomaga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 10:15:54   
KIRA
spazmex je proti krčem - prepreči stiskanje maternice, tako da ne more izstisnit ploda. dabroston pa pomaga pri zanositvi oz. ti pomaga da obdržiš plod, če je mogoče sluznica v maternici pretanka ali podobne zadeve.
vsak zdravnik bi moral to vedet, ampak žal je pri nas tako, da jih eno figo briga. vsaj preventivno bi ti moral dat spazmex, mrda bi preprečil vse skup. njim se je lahko izgoorit, da je plod sam od sebe umrl. kaj pa če ni? po mojem bi vsaj probat moral, ne te pa kar domov poslat.
tej zdravniki si enostavnone vejo predstavljat, kaka bolečina in žalost je to.....:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::angel::angel::angel::angel::angel::angel:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 10:30:02   
Vrtnica1
Tašonka, eno :rozica:zate.
Vem, kako je to, ker sem samaletos poleti preživela podobno situacijo, s to razliko, da jaz nisemkrvavela, sem imela pa nore bolečine in je tudi plodek odmrl. Grozno je to doživeti, sploh, ker se mi prej še sanjalo ni, da je to tako pogost pojav in da se bo tudi meni zgodilo.
AMpak, da te potolažim, sedajs em ponovno noseča in zaenkrat nimam takšnih težav. Je pa res, da je takšna izkušnja (sploh, če je to prva nosečnost) slaba popotnica za naprej.
Menda je to res zato, ker mati narava že sama poskrbi za pravočasno naravno selekcijo.
Ne izgubit upanja, ker boš lahko spet kmalu zanosila in boš spet kmalu srečka :nosecka:.
Pusti se razvajati svojemu možeku ;)
Lp, V.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 11:16:43   
JASNA D
Glede injekcije - prvo dobiš v 28. tednu nosečnosti (ali tu okrog, jaz sem dobila obakrat z rahlo zamudo - kakšen teden), drugo pa po porodu, ko pregledajo še otročkovo kri. Če se ne motim, jo dobiš, če je otrok +, ali pa morda v vsakem primeru.

Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 11:48:15   
kimi
:((vem kako ti je:((

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 11:57:42   
bivka
Draga Tašonka!
Meni se je to zgodilo 2x in če ti lahko kako pomagam mi piši privat! Tudi meni so razložili, da se vsaka peta nosečnost konča s spontanim spavom.
Naj te potolažim, zdaj sem :nosecka: v 29t in je vse ok.
Lubčka, B

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Izgubili smo naso pikico
30.11.2004 12:33:26   
jagoda
Ni imelo nobene veze z Rh faktorjem. Ne skrbi zaradi tega. Meni so razložili, da se pač zgodi - pride do napake v razvoju. So tudi pregledali kromosome in je bilo vse ok. Vem, da je to najhujše - vsaj meni je bilo, ker mi niso znali razložiti zakaj je do tega prišlo in je bilo potem v ponovni nosečnosti še težje, ker ne moreš niš naredit, da do tega ne bi ponovno prišlo, samo upaš lahko!

Ja naslednja nosečnost je nato rizična. Jaz sem bila ves čas na bolniški, pa tudi prvo polovico nosečnosti sem imela non stop preglede.

Želim ti, da bi čimprej zanosila in da bi vse potekalo b.p. !

papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Izgubili smo naso pikico
1.12.2004 11:48:08   
barby*
:((:((:((
Drži se Tašonka! Upam da boš v prihodnjem letu čim prej zagledala dve črtici!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Izgubili smo naso pikico
1.12.2004 22:06:03   
Anonimen
No, pa sem se naročila na pregled pri ginekologinji. 6.1.05 ga imam. Upam, da mi ne bo kaj slabega povedala. Tako zelo si želim čimprej spet zanositi in donositi otročka. Zdaj povsod videvam same nosečnice, prav radarje imam za njih... Komaj čakam, da se bom tudi jaz ponosno sprehajala s trebuščkom...:nosecka:
Hvala vsem za spodbudne besede :rozica:.
Kar se tiče pa teh injekcij za Rh negativne mamice, po splavu sem jo dobila. To pa ni bila moja prva nosečnost, saj sem zanosila že v srednji šoli in šla delat splav (tudi takrat sem dobila to injekcijo). Splišni je nekaj govorila o tem, da v drugi nosečnosti telo prej zazna tujek (Rh pozitiven otrok). Ali je to možno, da se to zgodi že v prvem mesecu? No, upam, da ne bom imela resnejših težav zaradi tega in da bo ginekologinja poskrbela zame.
Ali je mogoče katera pri dr. Gašper - Novakovi na Fužinah? Jaz je sploh še ne poznam, ker sem na novo tam.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Izgubili smo naso pikico
1.12.2004 22:12:52   
Anonimen
Ne, Tašonka, če si tisto injekcijo dobila že po prvem splavu, potem je vse v redu. Prav zato si jo pa tudi dobila, da telo zarodka ne tretira kot tujek.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   Izgubili smo naso pikico
1.12.2004 22:21:48   
Anonimen
Hvala Splišni. Saj kolikor sem razumela dohtarje, injekcijo itak dobiš po vsakem splavu ali porodu. Potem pa mogoče ne bom imela problemov zaradi tega.
Čeprav se mogoče čudno sliši, upam, da je bil splav samo nesrečno naključje.
:muca:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?