Kilometrina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

dulcinea -> Kilometrina (19.9.2007 17:10:16)

Ojla!

Mene pa zanima, kaj se v službi bolj splača, da ti povrnejo kilometrino al stroške javnega prevoza?

Hvala za informacije. D

eya -> RE: Kilometrina (19.9.2007 17:43:22)

Pri meni povrnejo znesek kot bi ga dala za avtobus in dobim kar lepo cifro, skoraj še 1x toliko kot dejansko dam za nafto... Očitno dobim zraven še za amortizacijo vozila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

dulcinea -> RE: Kilometrina (19.9.2007 18:02:01)

Jaz sem lani dobila kilometrino, ker ni javnega prevoza tam in je bila tudi lepa cifra. Tudi meni je ostalo še enkrat toliko. Me pa zanima, ker pri nas v službi plačajo javni prevoz, prej so pa kilometre. In ker država špara, ne verjamem, da bi plačali dražjo varianto...

Drugače pa tudi sedaj nimam celo pot javni prevoz. Najprej bi morala it 2 km z avtom, nato 10 km z busom, potem 18 km spet z avtom, in potem spet z busom 10 km. Pa me zanima kaj pride več...

Erdbeere -> RE: Kilometrina (19.9.2007 18:16:51)

kilometrina oz. povračilo za pot v službo pride 0,15€ na kilometer...KOliko pa pride javni prevoz pa se pozanimaj pri svojem ponudniku storitev javnega prevoza. 

eya -> RE: Kilometrina (19.9.2007 18:43:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere

kilometrina oz. povračilo za pot v službo pride 0,15€ na kilometer...KOliko pa pride javni prevoz pa se pozanimaj pri svojem ponudniku storitev javnega prevoza. 

Aha, v mojem primeru bi bila ta varianta s plačilom na km še boljša...seveda, če bi upoštevali dejanske km, ne pa tiste razdalje, ki je med kraji...med Lj in mojim krajenm je uradno samo 15 km, jaz jih naredim 26 čisto do službe.

Magi* -> RE: Kilometrina (19.9.2007 19:39:13)

pri nas je tako, da ti povrnejo cenejšo varianto glede na priostnost na del. mestu. torej, vsak mesec preštejejo kolikokrat si bil na delu in izračunajo ali je nižji strošek, če ti povrnejo kilometrino ali stroške javnega prevoza (mesečna vozovnica).

srki -> RE: Kilometrina (19.9.2007 19:45:19)

Malo si preračunaj. Če nimaš do službe javnega prevoza, ti morajo od bivališča do prve postaje povrnit kilometrino. Mislim, da mora znašati relacija od doma do prve postaje več kot 2 km, da ti dajo kilometrino.

Ja, država špara na prevozih.

puncica -> RE: Kilometrina (20.9.2007 8:29:32)

kilometrina je po moje večja od javnega prevoza, zato pa ponavadi povrnejo mesečno od javnega prevoza. Vsaj v JU je tako

arielca -> RE: Kilometrina (20.9.2007 8:52:49)

dulcinea, si še v šolstvu, a ne? Kajti če si, potem ti plačajo najnižjo možno varianto. Tak je zakon.

purple -> RE: Kilometrina (20.9.2007 11:14:48)

Pri nas plačajo cena karte javnega prevoza, če pa si več kot pet km od avtobusne postaje, pa ti še dodajo kilometrino.

Magi* -> RE: Kilometrina (20.9.2007 11:17:53)

IZVIRNO SPOROČILO: arielca

dulcinea, si še v šolstvu, a ne? Kajti če si, potem ti plačajo najnižjo možno varianto. Tak je zakon.

točno tako in si sami ne moremo nič zmišljevati.

dulcinea -> RE: Kilometrina (20.9.2007 20:53:46)

Saj ni panike. Če se mi bo zdelo premalo, se bom preselila k mojemu lubiju pa bo prec 30 km več. Se bom pač dvakrat na teden peljala več od njega. Saj grem že zdaj dvakrat... Mende se moraš vsaj 4x v tednu peljat od tam, ko dejansko živiš.

Stran: [1]