sušilni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Hanna M. -> sušilni stroj (19.9.2007 14:36:54)

kupila sem sušilni stroj Gorenje in bila zelo presenečena, ko sem v navodilih prebrala, da je potrebno spodnji in zgornji filter čistiti po vsaki uporabi.
Ker je kondenzacijski, mi je logično, da vodo po uporabi zliješ stran, ne vem pa zakaj je treba spodnji filter stalno čistiti.
Zdaj sem ga uporabila 5 x in spodaj ni bilo nikoli nič umazanije. Kako pa zadevo prakticirate vi?

Anonimen -> RE: sušilni stroj (19.9.2007 14:39:37)

Jaz imam sicer Whirlpoola ampak čistim vsakič sam filter ki je pri bobnu in odlijem vodo. Spodnji filter sm čistla do zdej mnde dvakrat pa mam že en let sušilc.

aluš -> RE: sušilni stroj (19.9.2007 14:49:24)

Jaz imam Gorenje, vedno čistim samo filter na vratih, za spodnji filter pa še nisem slišala, da ga ima. Moram danes mal prečekirat preden kaj crkne, ker nisem sčistila.

Naja30 -> RE: sušilni stroj (19.9.2007 14:51:49)

Jaz imam Boscha in tudi čistim samo filter pri bobnu in vodo odlijem. Spodnji filter je menda v enem letu možek enkrat očistil.

Spark -> RE: sušilni stroj (19.9.2007 14:57:06)

Jaz imam zanussija, pa tudi čistim, samo filter na vratih, in vodo odlijem.
Sem se pa enkrat odločila, da očistim še tisti drugi filter. Kr v banjo sem ga dala, pa full močen curek vroče vode, spustila, čez tiste reže, da je šla umazanija stran. Sem pa to ene dvakrat naredila do sedaj. Imam ga pa že 2l.
Sem pa videla, da se mi nabira voda pod tem filtrom. Ker od tam voda kaplja v tisto posodo. Tako, da se bom morala navaditi, da vsakič po uporabi, povlečem ta filter  ven, pa tam obrišem vodo.

tintin -> RE: sušilni stroj (19.9.2007 15:11:17)

Jaz mam gorenje, čistim filter pri vratih vsakič + odlijem vodo, kondenzator pa 2-3-krat letno.

eya -> RE: sušilni stroj (19.9.2007 17:47:37)

Imam tudi Gorenjev: filter na vratih očistim vsakič, tistega spodaj pa cca 1-2x na mesec...tudi tam se naberejo mucke.

mojsoncek -> RE: sušilni stroj (19.9.2007 20:49:52)

Mi imamo Electrolux-a in vsakic ocistim samo filter na vratih in odlijem vodo. Za spodnji filter je pa senzor in mi pa piska, kadar ga je potrebno ocistiti.

honey -> RE: sušilni stroj (20.9.2007 8:48:37)

Jaz imam Zanussi sušilca in v 2,5 letih, kar ga imam, sem mogoče 2x čistila kondenzacijski filter. Vedno čistim samo tistega na bobnu. V navodilih pa vem, da piše, da naj bi spodnji filter čistil 1x - 2x letno.

Stran: [1]