Anonimen -> Plavanje dojenčkov (29.11.2004 18:04:00)
|
Mi smo bili sicer že pred slabimi dvemi leti, tako da sem že malo pozabila. Sicer pa poteka nekako takole: Najprej so dojenčki v vodi 10 minut, potem pa postopoma dlje, na koncu se mi zdi, da okrog pol ure. So v takih napihljivih obročih, kjer se nikakor ne morejo prekucniti ali kaj poodbnega. Z njimi v vodi so starši, pri nas so bili z vsemi mamice in očki, samo jaz sem bila sama. Vaje so pa take: v vodo dajo vaditelji, ki so ves čas na robu bazena in nikoli ne gredo v vodo (pri nas je bilo tako) igračke, s katerimi mahamo otročku, tako da jih poskuša doseči in se zato potrudi, da do njih pride, se torej v vodi poskuša premikati. Pa nogice se mu nasloni na trebuh, tako da je obrnjen proč od nas, in nato naj bi se odrinil. Pa s kanglico se jih bolj od zada poliva, tako da skupajo prijeti curek, s tem pa je začnejo vrteti okoli svoje osi (ne čisto, malo se obrnejo). Potem je še navada, da je otroke same spusti v sredino bazena, da se med seboj "spoznavajo", malo dotikajo in gledajo. Aja, pa primeš obroč z obema rokama in plavaš z otrokom, obrnjenim proč od sebe, okoli po bazenu. Ali pa otroka obrneš proč od sebe, ga primes za podplatke in mu nogice sonožno porivaš naprej in nazaj, zraven pa moraš govoriti žaba žaba, tako da naj bis e otrok navadil sonožnega odrivanja z nogicami in s tem plavanja. To ima menda prirojeno in se lahko nauči, dokler se ne začne postavljati na noge. Navada je tudi, da se sklene krog z mamicami in dojenčki, se poskakuje v krogu in poje naprimer Naša četica koraka. V skupini je okrog 10 dojenčkov, vaditelja sta bila pa pri nas dva ali pa eden. Pa še za tega je vseeno, če ga ni. Kakšni dve uri, da pove, kaj se dela, poptem pa je itak vsakič vse isto. Priporočljivo je (po mojih izkušnjah), da z otrokom nisi sam, to velja pri oblačenju. Najbolje, da najprej oblečeš otroka, ga daš nekomu, ki je s teboj (in ni moker), nato pa oblečeš še sebe. Kajti otrok po navadi nič kaj rad pri miru ne čaka (tudi če je v lupinici - to je edino še izvedljivo, če si sam), da se ti oblečeš in posušiš. Upam, da sem kaj pomagala, sicer pa bodo punce verjetno napisale link za spletno stran, kjer si lahko ogledaš tudi slikice iz plavanja. Jaz ga na žalost ne vem.
|
|
|
|