Plavanje dojenčkov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Tipi -> Plavanje dojenčkov (29.11.2004 17:48:56)

A lahko katera opiše, kako poteka ta tečaj plavanja. Npr:
- koliko časa so dojenčki v vodi
- kakšne aktivnosti se odvijajo
- koliko je vaditeljev pri uri
- koliko je dojenčkov v skupini ...

Hvala za kakršnokoli informacijo.

Lp:sloncek:

MINEJA -> Plavanje dojenčkov (29.11.2004 17:55:00)

Mi hodimo na Ptuj in tam je nekako takole:
- dojenčki so v vodi 45 min in verjemi, da je to čisto dovolj, ker so že proti koncu, ko jih tuširamo in oblačimo že tako zaspani ...
- plavalne aktivnosti v smislu igre:drsenje po vodi, plavanje do igračke, plavanje pod mostom, polivanje s kanglicami za vodo, ležanje oz. sedenje na blazini, itd.
- dva vaditelja-eden zunaj in eden v bazenu
- cca. 10 dojenčkov je v skupini.

Pojdite plavati! Ravnokar smo se pogovarjali z zdravnikom in je rekel, da je full koristna zadeva, še sploh v tem času, da se bebica prediha vročega vlažnega zraka. Problem je edino temperaturna razlika, zato je pomembno da dojenčka dobro ohladiš preden gresš ven!!!!

Upam, da sem kaj pomagala!

:sloncek::sloncek::sloncek:

Lunca1 -> Plavanje dojenčkov (29.11.2004 18:01:16)

Od katerega meseca naprej pa lahko hodijo?

LP Lunca

MINEJA -> Plavanje dojenčkov (29.11.2004 18:03:26)

Od 4. meseca!

:duda::duda::duda::duda:

Anonimen -> Plavanje dojenčkov (29.11.2004 18:04:00)

Mi smo bili sicer že pred slabimi dvemi leti, tako da sem že malo pozabila. Sicer pa poteka nekako takole: Najprej so dojenčki v vodi 10 minut, potem pa postopoma dlje, na koncu se mi zdi, da okrog pol ure. So v takih napihljivih obročih, kjer se nikakor ne morejo prekucniti ali kaj poodbnega. Z njimi v vodi so starši, pri nas so bili z vsemi mamice in očki, samo jaz sem bila sama. Vaje so pa take: v vodo dajo vaditelji, ki so ves čas na robu bazena in nikoli ne gredo v vodo (pri nas je bilo tako) igračke, s katerimi mahamo otročku, tako da jih poskuša doseči in se zato potrudi, da do njih pride, se torej v vodi poskuša premikati. Pa nogice se mu nasloni na trebuh, tako da je obrnjen proč od nas, in nato naj bi se odrinil. Pa s kanglico se jih bolj od zada poliva, tako da skupajo prijeti curek, s tem pa je začnejo vrteti okoli svoje osi (ne čisto, malo se obrnejo). Potem je še navada, da je otroke same spusti v sredino bazena, da se med seboj "spoznavajo", malo dotikajo in gledajo. Aja, pa primeš obroč z obema rokama in plavaš z otrokom, obrnjenim proč od sebe, okoli po bazenu. Ali pa otroka obrneš proč od sebe, ga primes za podplatke in mu nogice sonožno porivaš naprej in nazaj, zraven pa moraš govoriti žaba žaba, tako da naj bis e otrok navadil sonožnega odrivanja z nogicami in s tem plavanja. To ima menda prirojeno in se lahko nauči, dokler se ne začne postavljati na noge. Navada je tudi, da se sklene krog z mamicami in dojenčki, se poskakuje v krogu in poje naprimer Naša četica koraka. V skupini je okrog 10 dojenčkov, vaditelja sta bila pa pri nas dva ali pa eden. Pa še za tega je vseeno, če ga ni. Kakšni dve uri, da pove, kaj se dela, poptem pa je itak vsakič vse isto.

Priporočljivo je (po mojih izkušnjah), da z otrokom nisi sam, to velja pri oblačenju. Najbolje, da najprej oblečeš otroka, ga daš nekomu, ki je s teboj (in ni moker), nato pa oblečeš še sebe. Kajti otrok po navadi nič kaj rad pri miru ne čaka (tudi če je v lupinici - to je edino še izvedljivo, če si sam), da se ti oblečeš in posušiš.

Upam, da sem kaj pomagala, sicer pa bodo punce verjetno napisale link za spletno stran, kjer si lahko ogledaš tudi slikice iz plavanja. Jaz ga na žalost ne vem.

india -> Plavanje dojenčkov (29.11.2004 19:28:48)

Mene pa še zanima koliko ta zadevca stane? Sliši se zeloooo dobro in koristno!

urška76 -> Plavanje dojenčkov (29.11.2004 19:48:02)

Sem nova na RR (no pišem prvič, brala sem večkrat, piše pa v glavnem kle gor sam moj dragi Žiga).
Plavanje stane 19.000 SIT pa plavalne hlačke so 5.000 SIT. Vec informacij lahko dobite na www.plavanje-dojenckov.com
Mi mamo plavanje se trikrat in moram reč da naš mali Mihec neizmerno uživa.
LP Urša

StBarbara -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 11:33:07)

Sliši se zelo super ampak kaj ko je naš:duda: skos prehlajen:((:((:(( Mislim, da ne bo to zanjga, čeprav sm se ful veselila plavanja, ki se bo začel januarja smrk.smrk.
lp:metulj:

dory -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 11:34:06)

Mi smo se ze prijavili...pomoje bo ful uzival...:)

StBarbara -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 15:09:35)

mogoče se pa srečava teja., če bova isti termin zbrale_spoznale se bove pa itak po plenicah:)
lp

StBarbara -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 15:13:07)

Urška76 kaj moraš nujno kupiti: hlače, šlauf.....še kaj?
sm gledala še kapo....to verjetno ni lih za tamaučke?:zmeden2:
lp

dory -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 15:14:49)

Hlace kupis,slauf ti rentajo...loh si ga pa tud kupis...to je vse....

StBarbara -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 15:19:28)

aha kul.
Sej te hlačke ne prepuščajo kšnih kakcov:)-

urška76 -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 20:21:06)

Hlacke naj ne bi prepuščale kakcov, pa voda naj bi mal zavirala kakanje in lulanje (tko pravijo)!
Drugac pa itak nimajo casa kakat, vsaj Miha je tok z špricanjem mamice zaposlen, da pozabi na vse drugo. Bom kmalu masko rabila za v bazen ;)
Upam, da vama do januarja uidejo prehladi in da bosta lahko na veliko uzivala v vodi, ker prehlajena ne smeta v bazen.
Pa dobro čofotanje :racka:

LP Urša

Anonimen -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 20:52:32)

Teja, ti si s Kranja, a ne? Kje pa je sedaj v Kranju plavanje za dojenčke?

tjaga -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 20:54:20)

Nisem Teja pa vendar:
plavanje je sedaj v O.Š. Jakoba Aljaža. Če se ne motim je bilo prej v zdravstvenem domu.

LP,
Tjaga

:rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 21:11:23)

Aja, tjaga, a pa je tam dovolj čista voda? Kdo pa ima to šolo? A Nina in Damjan Žepič?

tjaga -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 21:20:38)

Kako je s čistočo vode ne vem :zmeden::zmeden: , ker ne hodimo na plavanje (smo še malo premajhni), se pa zanimamo za to možnost. Če lahko sklepam po spletni strani je organizator Plavalna zveza Slovenije, vaditeljici pa Urša Mihalič in Mojca Drnovšek.

To je pa bolj ali manj vse kar vem.

LP,
Tjaga

:rozica::rozica::rozica:

Anonimen -> Plavanje dojenčkov (30.11.2004 22:12:18)

Hvala, tjaga, bom malo pokukala na spletno stran.

StBarbara -> Plavanje dojenčkov (1.12.2004 10:20:38)

Ja prepričali ste me s posti_danes pokličem in se naročim za januarsko plavanje v lj.
Upam, da res ne bo tok prehlajen......Urška, a greš lahko, ko je zdrav v bazen ali samo takrat ko imaš termin?

:racka::racka::racka:

urška76 -> Plavanje dojenčkov (1.12.2004 21:13:30)

Mi smo bili prehlajeni prejšni teden in sva ostala doma. Brez nadomestnega termina, ker sem se sama komaj do danes, ko smo bili spet na plavanju, k sebi spravila. :(
Se pa plača deset vaj imaš jih pa enajst ravno zaradi takih primerov. Se pa da dogovorit za kak nadomestni termin. Midva sva tako enkrat prestavila. Ponavadi se prestavi zaradi kakega ceplenja.
Sicer pa, če vidiš, da ste preveč bolani se lahko odjaviš in ti povrnejo denar za vaje (oz.sorazmerni delež)!
Mi pa razmišljamo, da bi šli januarja v nadaljevalni tečaj, sam ne vem kako nam bo zneslo, ker moram it februarja delat.:hudicek::grrr:
Smo se pa odločili, da bomo kupil obroč in bomo šli tud sami mal na bazen.
LP

Anonimen -> Plavanje dojenčkov (1.12.2004 21:30:52)

Danes sem se pozanimala, kako je s tem plavanjem v Kranju. Obroč moraš kupiti, stane 5.500 SIT, eno uro pa sicer lahko prideš probat, če bo otroku všeč, ampak ti jo zaračunajo 1.900 SIT. Ta dva podatka sta zame pomenila, da ne bomo šli.

Anonimen -> Plavanje dojenčkov (1.12.2004 21:32:24)

Aja pa še termin je za toliko stare, kot je moj (dve leti in pol) od 18.30 do 19.30. Ko sem vprašala, če bi se dalo kaj prestaviti na prej, ker moj otrok ob 19.30 že spi, pa so rekli, da čudno, ker do sedaj so imeli vedno ta termin, pa se nhče ni pritoževal. Čudno, da ne dajo ob desetih!

Stran: [1]