Anonimen -> V opravičilo vsem prizadetim (2. del) (4.12.2004 12:43:41)
|
Sicer malo pozno, pa vseeno ti bom napisala svoj odgovor. Kolikor sem te jaz spoznala, sem ugotovila, da imaš nekatere lastnosti, ki so mi všeč. (Pustimo cigarete ob strani... hihihi! :)-:)-:)- ) V tvoji družbi se počutim dobro, ker sem prepričana, da boš direktno in takoj povedala stvari, ki te motijo oz. če si drugačnega mišljenja (hm... za razliko od nekaterih...) Kar se tiče neotesanosti - to je relativen pojem. Za enega je neotesanost to, da grdo govoriš, za drugega to, da ne pozdravljaš, za tretjega nekaj čisto desetega... razumeš, kaj hočem povedat? Vsake oči imajo svojega malarja in pri meni se ne zdi glih, da si neotesana. Spomnim se, ko si razlagala na Ribičiji, kako se nekateri starši obnašajo do vzgojiteljic in kako si jo ti takrat potolažila - mislim, da tega ne bi storil noben neotesan ali hinavski oz. slab človek. Vidim, da se zanimaš in zelo dobro brigaš za svoje otroke, torej to pomeni, da nisi SLABA MAMA. Vajin način vzgoje otrok je drugačen, kot si bila vzgajana ti ali tvoj mož, kar je čisto in povsem normalno. Logično se mi zdi, da se ne boš ravnala po "odličnih" nasvetih drugih (babic, dedkov, svakov in svakinj, sester in bratov...), ker oni ne poznajo vajinih otrok tako dobro, kot ju vidva. Vidva sta tista, ki zanju skrbita noč in dan in sta cele dneve z njima, torej sta samo vidva tista, ki vesta, kaj je zanju najboljše. Naj podam en primer, ki se je zgodil pri mojih nečakih: babica, ki nekako ne pozna oz. NOČE poznati prehranjevalnih navad nečakinje, je mali nekega dne po večjem zajtrku neprestano vsiljevala sladko mleko s kruhom... Takrat je hodila za njo z lončkom in govorila: "Daj, da boš velika punčka, en požirek za babico, pa enega za mamico..." Potem je prišlo kosilo, pa spet en požirek za babico, en požirek za mamico, če boš pojedla še to, boš dobila VEEEEEELIKO čokolado... :hudicek::hudicek::hudicek: In popoldan sadje, ker je to zeeeeelo zdravo za otroke, pa spet en košček za babico, ki je tako dobra, da ji vse k riti znosi, in en košček za atija, pa da še na mamico ne pozabimo.... :grrr: Da ne omenjam večerje, grisa, z veliko čokolade... Kaj pa je bilo ponoči? Najprej jok ter boleč trebušček in na koncu bruhanje. Hm, da ne govorim o tem, kako zna ta ista babica "potolažit" našega otroka, ker je potolažila že toliko otrok prej, pa ga nama na koncu vrne celega zariplega in ga še pol ure po tistem ne morema umirit... Malo sem zašla iz bistva, ampak povedati sem hotela le to, da res samo vidva najbolje vidita, kaj je dobro za otroka in kaj ne. To torej pomeni, da sta samo še boljša starša. In - še naprej stoj za svojimi načeli, kot si že tolikokrat doslej. Takšna, kot si, si najboljša in ne dovoli, da bi te kdorkoli spreminjal. Aha... pa še to... da malo prilijem vodo na svoj mlin... če se že imata z možem tako zelo rada - zakaj pa res ne bi napokala še tretjega??? :love::love::love: Saj veš, Slovencev je zmeraj manj, mene pa malo skrbi za mojo službo... :)-
|
|
|
|