Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 16:11:35
|
|
|
|
Ana Luna
|
Anonimna, ne obremenjuj se s tistimi, ki jim rata v prvo, ti imajo pač srečo. Eno leto neuspelih poskusov je normalno, čeprav je vsak mesec lahko dolg in ti sam zgubljaš potrpljenje, upanje itd. Poskusi uživati tudi v tem čakanju na , slej ko prej bosta dve črtici razveselili tudi tebe!
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 16:41:28
|
|
|
|
fragola99
|
3 leta.
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 19:18:56
|
|
|
|
pikovit
|
No pa da še jaz povem moj roman.Začela sem delati na pri 24-25 letih.Po 1 letu rednega seksanja kar pomeni 3x na teden ni bilo nič.Zato sem se odločila da grem do svoje gk. in razložim situacijo.Mi je naredila uz in ugotovila da moji jajcevodi niso ok.Zato me je napotila na gk Lj. kjer so mi opravili laparoskopijo in mi vzeli jajcevode ven ker niso bili dobri in bi lahko imela samo sr....No in tako sem pristala na epruveti.Svet se mi je podrl Vedela sem da je zdej to igra na srečo.Tako da sem začela z novo igro.Na vse papirje in preglede,konzilije se čakala 1 leto.Potem pa se je začel boj.Boj za ,živčna vojna,psihične in fizične bolečine in še in še.Tako da danes po 4 žal neuspešnih poizkusih še vedno čakam.Ravno te dni pa sem imela že 5 postopek in čakam kakšen bo tokrat rezultat.Stara sem 31 let ne vem ali mi bo ratalo al ne zato pa puncam ki čakate da pridete do svoje nikoli ni prepozno.Jst čekam že cca.6 let pa še bom.Tako da si ne znam predstavljat da ti to rata takoj sploh pa ne med rjuhami. Punc za vse držim pesti da vam rata.Ostalim pa le tako naprej Slovenčkov je prekleto malo. Če zdej ne rata gremo decembra spet. Hvala bogu da imam mojega dragega takšnega,ki vstaja z mano in verjame vame.Imam ga najraje!
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 19:22:02
|
|
|
|
Serendipity
|
pikovit - ti si prava borka Upam, da bo čimprej . Drži se!
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 19:43:41
|
|
|
|
sayuri
|
Ko po enem letu zavestne odločitve ni bilo , sem se naročila pri gin. Prve preiskave (Klomifen, spermiogram, HSG)vsi papirji, čakalne vrste itd so nama vzeli dodatno leto. Predno sem šla na laparoskopijo, sem po čudežu naravno zanosila. Nisva mogla verjeti. Imava 3 letnega sinčka, za katerega sva se trudila dve leti. Sedaj...v drugo teče že tretje leto, odkar se rudiva za . Poskušava doma in malo upava na čudež, čeprav imava 5% možnosti da nama uspe naravno. Zopet vsa ta čakanja, pa preiskave....meseca maja sva šla samoplačniško na postopek umetne oploditve. Uspelo je, pa so mi žal v 9t morali narediti abrazijo Bolečina je bila nepopisna.... Tako spet čakava .... Čez en mesec greva v nov postopek in upava, da nama uspe.
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 20:06:57
|
|
|
|
Lupita
|
Grozno, res. Sploh ne vem, kaj reči, ko je tako, upam, da vam res vsem uspe do cilja in da boste vse čim prej . Sayuri, oprosti, če smem vprašati, kaj pa je narobe pri tebi? Nisem brala tvoje zgodbe, ampak če je nisi povedala ni treba. Ker si napisala, da po naravni poti ne bi šlo oz. je malo možnosti....
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 20:11:45
|
|
|
|
sonček33
|
anonimna še ena, ki nima take sreče kot večina, ki ti je odgovarjala. 28 let, 3 leta poskušanja in še vedno žal nič
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 20:15:36
|
|
|
|
Lupita
|
Vsem pošiljam tople objemčke!!! Upam, da bo čim prej, kar čakate!
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 20:21:57
|
|
|
|
pikovit
|
A nismo po malem vse borke?
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 20:30:26
|
|
|
|
Lupita
|
Pikovit:
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 21:21:54
|
|
|
|
silvya
|
Punce pogumne ste . Želim vam vse dobro, da vam čimprej uspe. Meni se je zadnja nosečnost žalostno končala. Upam, da bom kdaj spet pogumna kot ve.
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 19.9.2007 23:02:48
|
|
|
|
lindy
|
Ko sva se odločla, se je prijel v drugo, ampak se je na žalost končalo s ss, sedaj pa grem ta mesec na odstranitev pregrade in upam, da nama potem kmalu uspe!
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 7:44:53
|
|
|
|
marjana.r
|
Midva pa sva se trdudila 4 leta pa pou, no z njim je vse ok sem bolj jst tista, ki štrajka . No pa nama je uspelo po prvem poskusu z IUI...ki se je pa kasneje žalostno končalo po 3 dneh od uspešnega testa. Tako, da se najin boj še nadaljuje in z isto vnemo kot prej...če ne celo večjo
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 8:01:24
|
|
|
|
majci198
|
nama je uspelo v 2. krogu
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 13:36:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Hej punce jaz sem se pa danes kar naročila na pregled pri dr. Colja Lovšin, ker je baje ful dobra čisto tko preventivno, da ne bom še pol leta zapravila in potem ugotovila, da je kaj narobe z mano. Ultrazvok pride baje 25 €, pregled (ne vem kakšen) pa 40€. Vse preveč berem zgodbic, da je prišlo do SS ne vem zaradi pregrade, pa PCO jajčnikov...saj točno ne vem zakaj se gre ampak jaz bi se rada prepričala, da je z mano vse OK preden zanosim, ker gre že tako rado kaj narobe... Naročila me je že za 5.10, tako da držite pesti, da bo vse OK.
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 13:43:01
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lupita Sayuri, oprosti, če smem vprašati, kaj pa je narobe pri tebi? Nisem brala tvoje zgodbe, ampak če je nisi povedala ni treba. Ker si napisala, da po naravni poti ne bi šlo oz. je malo možnosti.... Lupita, pri nama so problem plavalčki. Premalo jih je Sicer bi pa rekla takole. Ko te gin. enkrat postavi pred dejstvo, da po naravni poti ne bo šlo, si razočaran in je zelo hudo. Potem se pa moraš sprijazniti in verjeti v to, da hvala bogu obstaja medicina in da se danes resnično čudeži delajo z umetno oplodtvijo. Ko si enkrat v postopku, vse moči usmeriš v to. In posopek ti preide v kri. Šteješ tiste injekcije, ko se pikaš, šteješ dneve, skoraj vsak dan si na UZjih, močno upaš, da bo telo čimbolje odreagiralo na hormone. Nato upaš, da bo čimveč foliklov polnih. Potem upaš, da bo v spermi dovolj plavalčko. In nato trepetaš, če se bo katero jajčece oplodilo. Ko ti zarodek vstavijo, čakaš najhujših 14 dni - ali se bo vgnezdil ali ne.... Vse to je del postopka. Gre veliko živcev in razočaranje je hudo, če postopek ne uspe. Vendar je možnost pri umetni oploditvi samo 20 %. Tako da...mislim, da je pomembno, da človek ne obupa... Jaz že ne bom... in se borim naprej
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 14:48:16
|
|
|
|
Neža7
|
Prvič in sem toliko stara kot vi no čez 3 dni bom. Na žalost sem imela ss oz. sem rodila moj Nežo 26.6.2007 (19 tednov) Kar lepo naprej, ker se vam bo en dan posijal sonce Sedaj čakam za 3. M (24.9.2007) potem še enega končno potem bova ponovno poskusila vendar ne bo tako lahko kot prvič. ker bom ful zasrbljena, da bom spet zgobila svojega otroka.
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 15:11:12
|
|
|
|
LuNa73
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri IZVIRNO SPOROČILO: Lupita Sayuri, oprosti, če smem vprašati, kaj pa je narobe pri tebi? Nisem brala tvoje zgodbe, ampak če je nisi povedala ni treba. Ker si napisala, da po naravni poti ne bi šlo oz. je malo možnosti.... Lupita, pri nama so problem plavalčki. Premalo jih je Sicer bi pa rekla takole. Ko te gin. enkrat postavi pred dejstvo, da po naravni poti ne bo šlo, si razočaran in je zelo hudo. Potem se pa moraš sprijazniti in verjeti v to, da hvala bogu obstaja medicina in da se danes resnično čudeži delajo z umetno oplodtvijo. Ko si enkrat v postopku, vse moči usmeriš v to. In posopek ti preide v kri. Šteješ tiste injekcije, ko se pikaš, šteješ dneve, skoraj vsak dan si na UZjih, močno upaš, da bo telo čimbolje odreagiralo na hormone. Nato upaš, da bo čimveč foliklov polnih. Potem upaš, da bo v spermi dovolj plavalčko. In nato trepetaš, če se bo katero jajčece oplodilo. Ko ti zarodek vstavijo, čakaš najhujših 14 dni - ali se bo vgnezdil ali ne.... Vse to je del postopka. Gre veliko živcev in razočaranje je hudo, če postopek ne uspe. Vendar je možnost pri umetni oploditvi samo 20 %. Tako da...mislim, da je pomembno, da človek ne obupa... Jaz že ne bom... in se borim naprej Tole pa ti pošiljam, da bo čimprej sreča našla tvoja vrata!
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 15:15:45
|
|
|
|
Naty*
|
Pozdravljene! Lahko bi rekli, da smo srečnice tiste, ki jim je ratalo v prvo, vendar tud to ni vedno dovolj za srečo. Nama je marca ratalo, ko nisva planirala, v enem samem trenutku nepazljivosti, vendar sva bila kljub temu presrečna. Veselila sva se otročka, vendar so na drugem UZ ugotovili, da je samo prazna GV. Maja sem imela abrazijo in sva čakala tri mesece, da sva spet lahko začela. Spet se je prijelo v prvo...ampak kaj bo pokazal pregled, ki ga imam v torek... Lahko samo upam, da bo sedaj v redu. Vsem, ki se morate tako truditi, da bi si priborile svoje in vašim partnerjem želim da vam čimprej uspe. Ker če si tisti, ki se morate tako borit, ne zaslužite otročka, si ga ne zasluži nihče. No ampak hotela sem povedat, da je spočetje malega bitjeca dobesedno naključje narave. In naključje je lahko v prvo ali pa po mnogih letih. Vidite, da ne uspe vedno niti tistim, ki nam je ratalo zanositi v prvo. Upanje umre zadnje, zato vsem želim veliko sreče in NE OBUPAJTE!!!!
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 15:28:13
|
|
|
|
Majček28
|
Midva sva se lanskega junija poročila in kar vsi so pričakoval, da bova takoj nardila. Če sem iskrena, sva to tud sama pričakovala. Novembra sva šla na poročno potovanje in ravno takrat naj bi bili 'tapravi dnevi' in sva že kar nardila scenari, da bomo nazaj prišli 3-je, pa nič Probavala sva še u OVUL testerji (dobiš jih v lekarni ) s katerim si meriš čas ovulacije in takrat je največja verjetnost, da zanosiš (pa še ta je samo 25% ). No, letos maja pa sem poklicala gin., da bi rada prišla na pregled ker že 1 leto (pri dohtrjih moraš vedno še mal naložit, al pa velik... ) delava na dojenčku pa se nič ne prime. Naročil me je za 6.8., vmes sem dobil še eno M, potem sva bila na morju in nisva nič računala dneve (sva čist pozabla ), fulll sva ga žurala, torej nisva bila nič obremenjena ker sva itak vedla, da ko prideva iz dopusta grem na pregled in bo že G povedal kaj je narobe!!! Ko pa pridem na pregled...........PRESENEČENJE , noseča sem. Mi je G reku, da če bi se pa pol leta prej naročila na pregled bi blo pa prej, ker Murphy vedno rad prekriža načrte.
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 15:34:36
|
|
|
|
Lupita
|
Temu pa jaz pravim Murphy!!!
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 15:40:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Super ste punce!!! Res vas občudujem kako se borite in ne obupate!!! Upam da bomo vse skupaj čim prej zagledale Drugače pa kako hitro ginekolog lahko ugotovi nosečnost? Mislim vem da na prvi pregled naj bi šel enkrat med 6 in 10 tednom.
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 15:46:53
|
|
|
|
Majček28
|
Punce, če je kaj takih med vami, ki vstrajno delate na pa ni nič in še niste s tem problemom seznanile svojega G naredite to čimprej. Pa fullll pretiravite kaj vse ste že probale, kolk čas že vstrajno delate na tem,... drugač se zna zgodit, da vas odslovijo s stavkom, da bo treba še mal počakat! Na preglede in predno dobiš termin pa lahko čakaš tud pol leta, na koncu je pa samo kakšna malenkost za 'popravt'. Imam prijateljico, ki se je s svojim dragim trudla na vse pretega, pa nič. Na koncu se je izkazalo, da ima zamašene jajčnike. So jih 'odmašil', potem jo je pa samo pogledu pa je že .
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 15:57:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Aha, pa še nekaj me zanima, če mogoče katera ve. A na tem pregledu je dovolj, da te pregleda z UZ in vidi ne vem npr. pregrado, cisto, zamašene jajčnike... Mislim a to je tok simpl, da je treba 1 leto čakat, da prideš na vrsto oz. je treba iti samoplačniško?
|
|
|
|
RE: Koliko časa je trajalo preden ste zanosile 20.9.2007 16:06:43
|
|
|
|
Majček28
|
Za jejčnike in morda kakšne ciste je dovolj UZ, za pregrado pa ni tko simpl. Baje (tako sem jaz slišala ), da mora oz. da lahko pregrado ginekolog samo zatipa, drugače baje ne gre. Zdej je pa odvisno kolk imaš veliko pregrado in če jo lahko sploh otipa. Zdele istočasno poteka forum ravno o tej debati in ti bodo punce znale več povedat. Imenuje se: Potrebujem pomoč! in je pod rubriko Težave z zanositvijo. Za vse držim pesti pa še moj malček, ki je v 11 tednu tudi
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?