preoblacenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


babylove -> preoblacenje (29.11.2004 15:20:03)

Oj!

Pricakujemo :modri::duda:, pa bi rada preverila, če sem naredila dovolj veliko zalogo cunjic.

Torej: kako pogosto je treba zamenjati pajacke? Kakor hitro se umaže, to je jasno, ampak če je uspel ostati ves dan čist, ali ga lahko obleče tudi naslednji dan ali gre avtomatsko v pranje?

Kaj pa bodi - vsak dan svež ali večkrat na dan? In nogavičke?

Sama sem kupila vsega po 10 kom, zdaj pa se sprašujem, če bo to dovolj, ker vsak dan pa spet ne mislim prat?

Lp, :nosecka: 34t




Gina -> preoblacenje (29.11.2004 15:46:57)

To je pa odvisno od otroka. Ce ne poliva, potem porabi malo oblacil, ce pa poliva, ga lahko preobleces 7x na dan kompletno. Pa bolj prakticni kot pajacki so dvodelni kompleti - hlace, majcke. Bolj kot puloverji so prakticne jopice, ker jih ni treba vleci cez glavo. Ce otrok ni umazan, mu ni treba vsega takoj zamenjat, ceprav jaz to v praksi kar pocnem (menjam). LP:)




mirka -> preoblacenje (29.11.2004 15:49:29)

Oj!
Do drugega ali celo tretjega meseca (vsaj pri nas je bilo tako) nismo nic prevec prali ker se nismo mazali. Dojila sem in tudi podiranje kupčkov je bilo brez polivanja tako da sem večkrat dala prat ker je npr. eno nosila dava dni pol pa že moraš dat prat. Bodije sem menjala na vsake dva dni oz. ce se je pokakala ali ce je šlo skoz sem pa zamenjala prej. Jaz nisem komplicirala s ektremnim preoblačenjem vsak dan.

je pa odvisno od tvoje natančnosti in narave. Jaz sem imela od sestre dosti oblaćil tako da sem menjala vsk dan ker drugače ne bi mogla niti ponosit vsega. Ker tako hitro rastejo da jim je hitro premajhno.

Adijo pa velik užitkov pri pripravah na novo bitje!

:sloncek:




frutka_ -> preoblacenje (29.11.2004 16:03:29)

Jaz sem imela pripravljeno celo goro oblačil. Moj možek me je že hecal, da bomo imeli trojčke..hihihi!

Torej, kot so ti punce svetovale je odvisno od otročka. Če poliva, ne mara preoblačenja,...
Jaz sem mojega malega preoblačila kompletno vsak dan sigurno enkrat. Pač ločujem oblačila za spanje od oblačil za sprehod. Tako da ga vedno za spanje,tudi popoldansko, preoblečem v pižamico. Kadar gremo ven potrebujem vsaj en komplet oblačil, ker po Murphy-jevem zakonu gre ravno takrat vse narobe, ko tega ne pričakuješ (oilije s se s sokom, pokaka skoz in skoz, naenkrat začne podirat kupčke in ruhat, čeprav tega nikoli ne počne,...).

Mislim, da imaš oblačilc dovolj.

En kompletek ali dva za rezervo v torbo od vozička. Enega pripravljenega za preoblečt, dva ali trije kompletki so v pranju pa je predal skoraj prazen.
Odvisno še je tudi od tega kako pogosto pereš in kako se ti bo sušilo perilo. Jaz perem 3-4 krat tedensko in mi gre z bodiji na knap.Imam sušilnega in perilo fliknem hitro noter, ko ga nujn potrebujem.


Nikoli ni preveč. Če ti kdo kaj ponudi si sdposodi , ker še ti vedno lahko v predalu leži kot pa da nimaš kaj za preobleč.


Lepo se imej!




Lunca1 -> preoblacenje (29.11.2004 16:46:14)

Mene je pa moj mal nazaj držal, da naj preveč ne kopujem. samo upam, da ne bom pol okrog iskala kakšne otroške trgovine odprte 24 ur:)-:)-:)-.

Lp Lunca




mirka -> preoblacenje (29.11.2004 19:10:27)

:)Ja pa še to!
Saj boš še dobila en kup stvari za oblečt. Pri meni so vsi vedli da ima cunj dost od sestre pa sem ravno tako dobila dost novih oblekc. Pa sem jih bila ravno tako vesela. Kdo pa ne bi.:)

Počakaj, pa boš pol vidla ali rabiš sploh še kaj.




pika8 -> preoblacenje (29.11.2004 22:22:20)

Kot so ti že rekle prej,ja vse odv. od otroka ,
kaj in kolko ga moreš preoblačit.Če imaš od koga, si kar sposodi,ker tako hitro prerastejo,da je kaj.Jaz imam vse sposojeno in to tolko da ne uspem vsega oblačit.Cote mi je rihtala svakinja ful sem ji hvaležna.
Mislim da imaš za enkrat dovolj stvari,če pa boš še kaj rabla pa še vedno lahko dokupita.
:nosecka::nosecka::duda::duda::love:9nebesa:bravo:




asso -> preoblacenje (30.11.2004 11:04:05)

Jaz sem v fazi nakupovanja tudi mislila, sej bo dovolj 8 majčk, pa par pajackov...
Ko pa je prišla na svet moja :duda:, pa sem ugotovila, da tudi če imaš malo več stvari prav pride.
Tako sem jaz nakupla ene 4 benkice št. 56, enih 7 št. 62, dvojne žabice 56, trojne 62, tri pajacke 56, 6 pajackov 62... Na začetku sem res potrebovala št. 56 in izkazalo se je, da je vsega premalo. Tako sem začela uporabljati še preveliko št. 62. V glavnem tudi, če se ne polivamo dosti, majčko obvezno preoblečem vsak dan, ponavadi tudi pajacka, ker se čez dan vsaj enkrat vsaj malo zapaca, par kaplic bruhca, pa je že druge barve. Tako, da gre vsak dan čisto, včasih, sicer poredko tudi 2x na dan, se več polije, pa je mokro, gre čez pleničko in je mokro...
Meni so zelo praktične majčke (benkice) namesto bodija in pa pajacki. Če kombiniraš majčko pa žabice posebej potem rabiš absolutno dvojno količino benkic, ker jih naenkrat oblečeš dve.
Boš vidla sproti kako bo pri tebi. Mi smo ugotovili, da smo žabice kupili brez veze in da bi mogoče potrebovali še kakšno majčko, če ne moremo prati vsaj vsak drugi dan.

Lp asso




Stran: [1]