Februarke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bivka -> Februarke (29.11.2004 15:12:29)

Drage :nosecka:, kako ste?
Jaz sem dobro (razen manjših težavic: zgaga, tiščanje pod prsmi, bolečine v križu,...). Pa ve?
Rok imam 23.02. in se mi zdi, da mi čas vse hitreje mineva. Z možekom sva za najino :duda: :roza: že večino nakupila in komaj čakava na začetek materinske šole.
Moja :duda: :roza: je zelo živahna in vedno bolj močna, tako, da mi že celi trbušček premika, kar mi je v veliko zadovoljstvo, saj si lahko ure in ure gledam bušija in ga božam.
Vsak dan se 2x namažem s kremo proti strijam in mandljevim oljem, ampak se mi zdi, da se bo kljub prizadevanjem vsak čas počila koža.
Zredila sem se za 7 kg in priznam, da mi najbolj paše sladko (predvsem pozno zvečer in ponoči).
Pa ve-počutje?

Lep pozdravček vsem :nosecka: in :duda: od
B :nosecka: in :duda: :roza: (28t 5d)

Tina26 -> Februarke (29.11.2004 17:40:08)

Hojla
Jaz imam rok 01.02.2005
Tudi jaz se v tem tromesecju pocutim najbolje, imam pa tudi jaz te manjse tezavice kot so zgaga,bolec kriz,...
Danes sem imela pregled pri G in mi je zopet pritrdila da verjetno cakamo :roza: :duda: , in to ze tretjic, tako da zdaj pa ze res mora bit :roza: .
Po manjsi paniki zadnjic moram zdaj steti gibe in vam povem da jih zdaj spet kasiram vse za nazaj :)- :bravo:
Posteljico imam spredaj se pa ze malo stara, :duda: pa je ze zelo spuscena, zato moram skos pocivat glede na to da bomo komaj v 31 tednu.
Zredila sem se za 13kg, imam tudi temu primeren trebuh - s kozo pa zaenkrat se nimam problemov.

Lep pozdrav vsem od Tine in :roza: :duda: 30(6/7)

nita -> Februarke (29.11.2004 21:29:52)

:bravo::bravo::bravo::bravo:

Ha, očitno bomo februarke drugo leto vse v:roza::roza::roza::roza::roza:.

Rok imam 8.2., jutri pa pregled (moram vprašat, če še vedno drži, da bo punca!!!).

Počutje je sicer O.K., če seveda odmislim, da mi je trebuh malo napoti (kaj šele bo???). Nisem pač navajena nanj. Tudi v križu me malo boli, čeprav sem mislila, da me bo bolj (že pred nosečnostjo sem imela težave s hrbtenico in križem, tako, da se ne bom sedaj preveč pritoževala), zgaga pa me je do sedaj pekla samo dvakret (moram potrkat!!!).

Tudi jaz se mažem dvakrat na dan (zjutraj in zvečer), ampak kr z navadnim mlekom za telo. Do sedaj ni še nobene črtice, čeprav pa imam že kr lep čas občutek, da me bo razneslo. Zredila pa sem se za 11 kg.

Komaj čakam, da vidim svojo :roza:, iz več razlogov...

L.P. Anita

Mina1 -> Februarke (29.11.2004 22:24:17)

še moja malenkost na kratko:

moj :modri: je napovedan za 20.2.2005 in je blazno živahen. Sedaj ne gre več za brcanje, ampak intenzivno premikanje trebuščka na eno in spet na drugo stran in tako:)-:)-:)-, ampak vse to mi je že znano iz prve nosečnosti. Ta prvi :modri: je pravi :hudicek: in če bo ta tudi takšen, potem grem lahko za 1 leto v toplice:)-:)-:)-

Trenutno sem kar precej zbolela, blazno kašljam in v pljučih me zelo boli in vse skupaj že dolgo traja. Pa nič takšnega ne smem vzeti razen čajev, ki pa mi že čez ušesa gledajo:(

Drugače trebušček pridno raste, sem pa precej utrujena, ker me moj škratek doma fino utrudi, saj pride iz vrtca poln energije;). Trenutno sem še vedno na bolniški, ki pa jo bom tam 19.12. prekinila, šla za par dni v službo in potem porabila še dopust, predno odpeketam na porodniško.

Torej, se že veselimo februarja:)

pa-pa Mina1, 29t

Venera -> Februarke (30.11.2004 8:17:52)

Halo, še jaz sem tukaj:nosecka:,

rok 16.2.2005 baje bomo imeli :roza::duda:. Sicer pa bomo videli februarja.
Zafrkava me samo križ tu in tam, z zgago pa nimam nekih velikh problemov, če pa me kdaj zagrabi, pa takoj donat spijem, pa je boljše.

Zredila sem se do pred enim mesecem za 7 kg, kaj pa bo jutri na pregledu, pa še ne vem. Naj mi bog pomaga:)-:)-:)- Trebuh je iz dneva v dan večji. Pa saj je vredu da je, potemvsaj vem, da naša bebica lepo raste!

Proti strijam se mažem samo z mandljevim oljem in mi za enkrat lepo uspeva ta boj. Koža je lepa, sicer napeta, ampka ne kaže, da bi začela pokat!

V službi sem se zmenila, da bom najverjetneje delala samo še do konca leta, potem pa prve dni v januarju še dopust. Tako, da bomo imeli v službi kar dve čagi ob zaključku leta!:)-:)-:)-:)-:)-

Lepo, da se je bivka spomnila na nas! Javite se še kaj!

lp vsem,
Venera :nosecka:

maja&m -> Februarke (30.11.2004 8:37:07)

Oj!

Tudi jaz spadam med srečne februarke. Najprej so mi napovedali datum 16.2.2005 potem pa 19.2.2005. Ampak ko bo bo.
Kakor ostale tudi mene pestijo običajni nosečniški problemi-zgaga,krči v nogah,... Me pa zadnje čase zvija,kot takrat ko sem imela še M.Ne vem kaj bi to pomenilo. Mislim pa da bo najbolje,da v četrtek vprašam G.
Aja,spola še ne vem-je bila lega nazadnje takšna,da ni G. upala napovedati. Upam, da zvem v četrtek. Punce držite pesti-ker me ful firbec matra kaj bo (čeprav mi je vseeno katerega spola bo).
Tudi jaz sem pridelala cca 7 kg in trebušček pridno raste in mali v njem se prav fino razgibava.

Javite se še kaj!

Želim vam en lep nosečniški pozdrav!

Maja:nosecka:

Lu -> Februarke (30.11.2004 9:48:02)

Živjo :nosecka:!

No saj nas je kar nekaj februark. :bravo: Rok imam 13.2.2005. Spola še ne vem. Kot vidim je kar dosti :roza:. Meni pa vsi :modri: napovedujejo. Imam pa jutri pregled pa upam, da me firbec ne bo premagal. Po eni strani bi rada vedela kaj nosim, po drugi pa bi rada da bi bilo presenečenje še toliko bolj večje. Bomo videli.

Sama sem se zredila že cca 12kg. Ja kg kar rastejo. Ampak kaj čmo. Glede na to, da sem bila prej toliko bolj suha mi tudi G ne teži, da je kaj preveč. No bomo videli kaj bo jutri povedala. Glede strij pa tako. Dobila sem jih po zadnjici ob strani, trebuh je zaenkrat še OK. Je dragi potrdil. Si ga pa tudi jaz mažem z mandlejivm oljem zvečer, in zjutraj z jagodovo kremico. Mmmmm lepo diši.

Včeraj sem začela obskovati šolo za starše. Z nakupi pa začnem čez dobrih 14 dni. Že komaj čakam.

Drage :nosecka: lepo se imejte.

lp Lu in :duda:
29t :bravo:

P.S. Ste za to, da poveste koliko imate obseg trebuščka? Meni napovedujejo celo dvojčka/-ici. Imam že 96 cm okoli trebuščka:bravo:

dana -> Februarke (30.11.2004 11:23:46)

Hojla,

še ena februarka se oglaša. Rok imam 18.2.2005, me pa zadnjih 14 dni že pestijo tiste ta prave nosečniške tegobe (zgaga, tiščanje dol ko hodim, utrujenost). Trebuh pridno raste, zredila sem se za 12 kil. Strij po trebuhu zaenkrat še nimam, se pa tudi kaj dosti ne mažem (takrat ko se spomnim). Razmišljam o tem, da bi šla na bolniško (do konca decembra - potem bom šla na dopust), pa mi je kar mal smotan prosit ginek., da mi naj napiše. Pa še to potem sledi, da bi mogla biti pa skoz samo doma, jaz moram pa še toliko stvari nakupiti.

Kako ste pa kaj ostale z nakupi, imate že vse nabavljeno ?

Tudi mi smo že proti koncu materinske šole. Je blo kar zanimivo poslušat.

Se še kaj slišmo do konca nosečnosti!

dana :sloncek:

piščanc -> Februarke (30.11.2004 11:59:23)

eto, tudi jaz sem februarka, rok imam 3.2.05 do sedaj sem bila polna energije, zdaj sem pa na polno noseča

pa tudi malo me skrbi glede prezgodnjega poroda (saj vem, da se sekiram brez veze, ampak vseeno), še malo pa bo. mali je zelo aktiven, trebuh pa OGROMEN. celo nosečnost je bil bolj spodaj, pri nogah, zdaj se mi pa zdi da gre tudi v višino. Naslednji pregled imam 16., komaj čakam; beba je obrnjena na glavo, tako da me brca pod rebra in tam okoli, kolca se mu pa med mojimi nogami, spola ne vem, bi pa rada vprašala na naslednjem pregledu

zdaj si moram še vse urediti glede porodniške, v službi se pa začenja veseli december, jaz pa čisto brez energije - samo domov me vleče

tale vreme mi pa tudi ne odgovarja, komaj čakam da grem domov

ninca

smeška -> Februarke (30.11.2004 14:39:29)

Tudi jaz imam rok februarja (bolj na začetku. Sem nova na tem forumu. Drugače pa enake težavice kot ve (tiščanje v preponi, bolečine v križu, še posebej ko kuham, ha.) Moja pikica migeta že precej visoko in včasih z nogico zadane naravnost v rebra.
Za :roza: imava bolj malo stvari pripravljenih, večina cunjice, ki sva jih dobila. Voziček bova kupila decembra, prav tako posteljico in ostale stvari.
Tudi meni paše sladko, predvsem zgodaj zjutraj ko se zbudim moram nekaj sladkega pojest.:torta:

Pozdravček vam in malim :modri::roza:!
Smeška (30t)

Stran: [1]